The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles

Ήταν πολλά τα αιτήματα των adventurάδων που ολοκλήρωσαν το The Book Of Unwritten Chronicles για να τα αγνοήσουν οι developers του παιχνιδιού. Έτσι, κοντά στον ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, κατέφθασε η συνέχεια του φιλοδοξώντας να ικανοποιήσει τους οπαδούς του πρωτότυπου αλλά και να αποκτήσει καινούργιους. Αντί για sequel (κάτι που λογικά θα περιμένατε), η προγραμματιστική ομάδα της King Art αποφάσισε να «εξαργυρώσει» την μεγάλη πέραση που είχε ο δευτερεύοντας χαρακτήρας του Critter, δημιουργώντας ένα prequel ειδικά αφιερωμένο σε αυτόν. Στο νέο story μας γίνεται αφήγηση της πρώτης γνωριμίας του ρέμπελου Nate με το αξιολάτρευτο πλάσμα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!
 Η έναρξη της περιπέτειας του The Critter Chronicles βρίσκει τον γνωστό μας πλέον Nathaniel “Nate” Bonnet να έχει μόλις κερδίσει το αερόπλοιό του εν ονόματι Mary σε έναν αγώνα χαρτιών από τον παρανοϊκό Κόκκινο Πειρατή. Στο κατόπι του βρίσκεται η Ma’Zaz, η Orc κυνηγός κεφαλών που συναντήσαμε και στο πρωτότυπο. Η Ma’Zaz θέλει να αιχμαλωτίσει τον Nate και να τον σύρει χειροπόδαρα για λογαριασμό του Κόκκινου Πειρατή. Το πρώτο κεφάλαιο από τα πέντε της περιπέτειας αναλώνεται στην προσπάθεια του Nate να εξουδετερώσει την Ma’Zaz και στο αναπόφευκτο ναυάγιό του στη χιονισμένη περιοχή του Critter. Εν τω μεταξύ, ο τελευταίος αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα που είναι κυρίως ερωτικής φύσεως: ο τριχωτός μας ήρωας είναι ερωτευμένος με την Layla, κόρη του αρχηγού των Critters. Ο πατέρας της βλέπει με κακό μάτι το ειδύλλιο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο φουκαράς Critter να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Nate στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι αντάξιος της αγάπης της Layla. Στόχος σας λοιπόν είναι να χειριστείτε εναλλάξ τον Nate και τον Critter, οδηγώντας τους στην περιπέτεια και επιλέγοντας ανά πάσα στιγμή τον καταλληλότερο από τους δύο για να φέρει εις πέρας την εκάστοτε δοκιμασία. Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι καθένας από τους χαρακτήρες μπορεί να χειριστεί ορισμένα αντικείμενα με εντελώς διαφορετικό τρόπο ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που απαγορεύεται η πρόσβαση ενός χαρακτήρα σε μια περιοχή (για παράδειγμα του Critter στο υποβρύχιο του Munkus) και επιβάλλεται η εναλλαγή στο Alter Ego του για να προχωρήσει το σενάριο.
 The Snatch Number 2!
Ολοκληρώνοντας το The Critter Chronicles ενδέχεται να αισθανθείτε πως δεν έχετε ξαναδεί τόσο μεγάλη…αρπαχτή σε βιντεοπαιχνίδι! Ο λόγος είναι απλός: η διάρκεια του παιχνιδιού έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε σχέση με το πρωτότυπο με αποτέλεσμα να τερματίζεται χωρίς να σας «γεμίσει». Η έλλειψη κορεσμού δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την ποιότητά του The Critter Chronicles. Ξεκινώντας, καλείστε να επιλέξετε το επίπεδο δυσκολίας μεταξύ του Normal και του Hard, με το τελευταίο να απευθύνεται σε όσους βρήκαν εύκολο το πρωτότυπο. Στην πορεία μπορείτε να παίζετε εναλλάξ με τους δύο βασικούς playable χαρακτήρες, τον Nate και τον Critter. Το πρωτότυπο Book of Unwritten Tales θυμίζουμε ότι είχε τέσσερις. Από κει και πέρα τα πράγματα κυλούν όπως ακριβώς στην πρώτη έκδοση, με πλήθος από χιουμοριστικούς διαλόγους, ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, αναφορές σε πασίγνωστα franchises του φανταστικού κινηματογράφου και φυσικά μπόλικους γρίφους. A Tale of Two Critters! Το gameplay της περιπέτειας είναι πανομοιότυπο με το πρωτότυπο με μια μόνη διαφορά: στο CC θα αντιμετωπίσετε περισσότερους γρίφους σε μορφή minigame. Όλο το story εξελίσσεται σε 3-4 διαφορετικά μέρη, τα οποία θα επισκεφθείτε αρκετές φορές μέχρι να καθαρίσετε όλους τους γρίφους και να συλλέξετε τα απαραίτητα αντικείμενα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου