Razer: Ouroboros και Kraken Pro

Τα προϊόντα της εταιρείας Razer χαίρουν της εκτίμησης μια μεγάλης μερίδας gamers σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω του κομψού design τους και των υψηλών επιδόσεων τους. Η Razer τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά των laptops, αλλά και των tablets, με τα Razer Blade και Razer Edge. Στα ελληνικά καταστήματα κυκλοφόρησαν πρόσφατα δύο νέα περιφερειακά της εταιρείας, το gaming mouse Razer Ouroboros και το headset Razer Kraken Pro. Πάμε να δούμε λοιπόν τι προσφέρει το καθένα ξεχωριστά και κατά πόσο δικαιολογούν ή όχι το υψηλό κόστος τους.
 Razer Ouroboros
Χαρακτηριστικά Τεχνολογία: Laser και Optical Κουμπιά: 11 Hyperesponse κουμπιά και scroll Ευαισθησία: 8200 dpi Χρώμα: Μαύρο Διαστάσεις: 122-137 mm (4.80”-5.39”) βάθος, 71 mm (2.80”) πλάτος, 42 mm (1.65”) ύψος Βάρος: 115gr (135 με την μπαταρία ΑΑ) Χώρος στον σκληρό δίσκο για τους drivers: 100MB Εγγύηση: 2 έτη Διάθεση: Zegetron Κυκλοφορία: 28/12/2012 Τιμή: 130€ Πρόσθετα Χαρακτηριστικά 4G Dual Sensor System – 8200 dpi Αμφιδέξιος εργονομικός σχεδιασμός Software: Razer Synapse 2.0 1000Hz Ultrapolling/ 1ms χρόνος απόκρισης Φωτισμός backlight στη ροδέλα και στα πλευρικά κουμπιά Χρώμα φωτισμού: Πράσινο
Ο "Ουροβόρος όφις" (το φίδι που τρώει την ουρά του) αποτελούσε στην αρχαία Αίγυπτο και Ελλάδα το σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Κατά καιρούς έχουν δοθεί αρκετές ερμηνείες σχετικά με το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο αυτό σύμβολο. Μια από τις επικρατέστερες εξ' αυτών σχετίζεται με την ανανέωση και την αναγέννηση, καθώς το φίδι έχει την δυνατότητα να αλλάζει το δέρμα του. Αυτή την ιδιότητα του φιδιού μιμήθηκε και η Razer στο νέο gaming mouse της. Κατόπιν αυτού, τo Ouroboros μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε χέρι χάρις στον εργονομικό σχεδιασμό του. Στην κάτω πλευρά του υπάρχει μια ροδέλα που ρυθμίζει το ύψος της πλάτης του, οπότε πολύ εύκολα μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αντίστοιχα μπορείτε να επιλέξετε και το επιθυμητό μήκος, καθώς η πλάτη του μπορεί να επεκταθεί έως και 15 mm. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αλλάξετε και τα δύο πλευρικά panels του mouse.
Το Ouroboros ειναι αμφιδέξιο, οπότε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με μεγάλη ευκολία τόσο οι δεξιόχειρες όσο και οι αριστερόχειρες χρήστες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα δυο ζευγάρια των πλευρικών κουμπιών είναι αρκετά δύσχρηστα. Ο σχεδιασμός του Razer Ouroboros στην κυριολεξία κλέβει την παράσταση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην επιβλητική συσκευασία του. Ο backlight πράσινος φωτισμός στην ροδέλα, στα πλευρικά κουμπιά και στο κέντρο του "σκελετού" του είναι αρκετά εντυπωσιακός και δίνει επιπλέον...πόντους στο "επιθετικό" design του. Η κατασκευή είναι ιδιαίτερα ποιοτική στα γνωστά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό η Razer. Το Uroboros υποστηρίζει ασύρματη και ενσύρματη λειτουργία. Για την τροφοδοσία του χρησιμοποιείται μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία τύπου ΑΑ, η οποία προσφέρει αυτονομία για 10-12 ώρες. Εν τω μεταξύ, στο κέντρο του mouse υπάρχει μια ένδειξη που σας υποδεικνύει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να φορτίσετε το περιφερειακό δεν έχετε παρά να το τοποθετήσετε στην βάση του, η οποία συνδέεται μέσω USB με το PC σας. Να αναφέρουμε ότι ο χρόνος μιας πλήρης φόρτισης είναι περίπου τέσσερις ώρες. Το ίδιο USB καλώδιο, το οποίο σημειωτέον έχει επιχρυσωμένες άκρες χρησιμοποιείται και για την ενσύρματη λειτουργία του mouse σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου