Midway Arcade Origins

Η εταιρεία Midway κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του. Η πορεία της στον χώρο της αγαπημένης μας κουλτούρας είναι διανθισμένη με δεκάδες τίτλους βιντεοπαιχνιδιών που καλύπτουν χρονικά μια εικοσαετία. Οι νεότεροι χρήστες την γνώρισαν και την αγάπησαν διαμέσου της κορυφαίας fighting σειράς Mortal Combat ενώ οι παλιότεροι θυσίασαν αμέτρητα νομίσματα στα «ουφάδικα» προσπαθώντας να καθαρίσουν άλλη μια ορδή τεράτων στα Gauntlet, να υπερασπιστούν την Γη από τις επιθέσεις αιμοδιψών εξωγήινων στα Defender, να καρφώσουν στη...μάπα του αντίπαλου παίκτη στα NBA Jam κ.ο.κ. Ενώ η ποιότητα των παιχνιδιών της Midway ακολουθούσε σταθερά ανοδική πορεία μέσα στα χρόνια, τα οικονομικά της πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Το θλιβερό αυτό γεγονός είχε και την ευεργετική του πλευρά για την κοινότητα των gamers μιας και -στην προσπάθεια της να αυξήσει τα κέρδη- η Midway στράφηκε στις ορδές των παλιών οπαδών της, εξαπολύοντας αλλεπάλληλες συλλογές φημισμένων βιντεοπαιχνιδιών της, μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Τελευταίο της πόνημα στα video game compilations είναι η συλλογή που σας παρουσιάζουμε εδώ, ένα πακέτο 31 κλασικών games.
Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς! 
Την ώρα που θα ξετυλίγετε το κουτί του Midway Arcade Origins ενδεχομένως θα σας εντυπωσιάσει η εμφανής διαφορά ανάμεσα στο άρωμα «καινουργίλας» που αναδύει η συσκευασία και στην απολαυστική παλαιότητα που ξεχύνεται από τα 31 games που περιλαμβάνει. Η διαρρύθμιση του αρχικού μενού είναι υποδειγματική καθώς κατανέμει τα παιχνίδια με βάση το είδος στο οποίο ανήκουν για ευκολότερη πρόσβαση και ανεύρεση. Υπάρχουν πέντε κατηγορίες παιχνιδιών: Action, Driving, Platform, Shooter και Sports. Μπαίνοντας στην κάθε κατηγορία θα θαυμάσετε σε υψηλή ανάλυση την original καμπίνα του εκάστοτε παιχνιδιού, το έτος κυκλοφορίας του και τον αριθμό των παικτών που υποστηρίζει. Πατώντας στην καμπίνα εμφανίζεται των μενού των πολύ απλών επιλογών: Free Play, Score Attack, Settings και Controls. Το Free Play θα κάνει τους παλαιότερους χρήστες που είχαν ασχοληθεί με τα εν λόγω games στο παρελθόν να τρίβουν τα χέρια τους διότι προσφέρει την δυνατότητα άπειρων credits, ζωών κ.τ.λ. με συνέπεια να μπορέσουν επιτέλους να βγάλουν το άχτι τους! Βλέπετε, ο αριθμός των κερμάτων που χάσανε οι παλιότεροι προσπαθώντας να τα τερματίσουν είναι ανυπολόγιστος. Το Score Attack είναι μια επιλογή που έχει να κάνει με την κατάκτηση achievements και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο. Πριν προχωρήσουμε στα «άδυτα» του Midway Arcade Origins να τονίσουμε εδώ ότι το σενάριο των περισσοτέρων games είναι προσχηματικό και ενίοτε ανύπαρκτο αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ξενίσει διότι όσα εξ αυτών ισοπεδώνονταν στα «ουφάδικα» προσέφεραν άμεση δράση στον παίκτη που δεν είχε καμία όρεξη να παρακολουθεί μακροσκελείς εισαγωγές αλλά ζητούσε σύντομες και δυνατές συγκινήσεις.
 The Past Action Hero! 
Στις πιο...ισχνές αριθμητικά κατηγορίες του Arcade Origins συγκαταλέγεται η action κατηγορία που την κοσμούν τέσσερις τίτλοι: Gauntlet, Gauntlet 2, Pit – Fighter και Xenophobe. Τα Gauntlet ανήκουν δικαίως στα διασημότερα παιχνίδια όλων των εποχών, με πολλές μεταφορές των πρωτότυπων σε διάφορες κονσόλες και υπολογιστές αλλά και αναβιώσεις τους όπως το Gauntlet Legends. Ξεκινώντας τα Gauntlet επιλέγετε έναν εκ των τεσσάρων χαρακτήρων Warrior, Wizard, Valkyrie και Elf. Καθένας τους έχει τα υπέρ και τα κατά του στην μάχη. Για παράδειγμα ο Warrior είναι ισχυρότερος σε μάχες σώμα με σώμα, η Valkyrie έχει την καλύτερη πανοπλία κ.ο.κ. Σκοπός σας είναι η έξοδος από ένα ατέλειωτο αριθμό πιστών -τις οποίες βλέπετε από ψηλά σε προοπτική τρίτου προσώπου- ανακαλύπτοντας το κλειδί της εξόδου και ταυτόχρονα η εξολόθρευση εκατομμυρίων τεράτων, η ανακάλυψη θησαυρών και η χρήση μαγικών φίλτρων. Το Pit – Fighter είναι ένα καθαρόαιμο beat ‘em up που έγραψε ιστορία, όχι τόσο για το...βρωμόξυλο που πέφτει στην οθόνη όσο για τους digitized χαρακτήρες του: αληθινοί ηθοποιοί στάθηκαν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη, οι κινήσεις τους κατεγράφησαν στην κάμερα και στη συνέχεια πέρασαν στο παιχνίδι, εγκαινιάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εποχή των live – action χαρακτήρων στα video games, μια τεχνική που αποθέωσε η Midway στα Mortal Kombat και NBA Jam.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου