Τα Top 5 της χρονιάς για τους gamers


Το 2012 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την βιομηχανία των video games, καθώς λανσαρίστηκαν δύο νέες κονσόλες, το PlayStation Vita και το Wii U. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έφερε και τις ανάλογες επιπτώσεις στο gaming, καθώς δεν είναι τυχαία η ραγδαία αύξηση των free-to-play games, αλλά και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των παιχτών που ασχολούνται με αυτά. Επιπλέον, είδαμε την κατάρρευση της συνδρομής στα MMORPG, καθώς με εξαίρεση το World of Warcraft, αρκετές παρόμοιες δημιουργίες υιοθέτησαν είτε το free-to-play (Star Wars: The Old Republic), είτε το buy-to-play μοντέλο (The Secret World).
Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν δεκάδες ποιοτικοί τίτλοι, είδαμε ελάχιστες νέες δημιουργίες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα εξαιρετικά Mass Effect 3, Assassin's Creed 3, Halo 4 και Far Cry 3 αλλά είναι γεγονός ότι είχαν ελάχιστες προσθήκες σε σχέση με τους προκατόχους τους. Ακόμα και το Dishonored που πλασαρίστηκε ως μια φρέσκια πρόταση στον χώρο των Action-Adventures έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία κυρίως με τη σειρά Thief αλλά και με τα BioShock και Deus Ex: Human Revolution. Βέβαια, όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στην βιομηχανία των video games είναι λογικό να μην υπάρχει παρθενογένεση. Εντούτοις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ο ανάλογος προβληματισμός από τους developers ώστε να προσπαθήσουν να μας παρουσιάσουν κάτι σαφώς πιο πρωτοποριακό.
Ακολουθούν αναλυτικά τα Top 5 των σημαντικότερων ειδήσεων για φέτος, έτσι όπως τις κατέγραψε το GameWorld:
Top 5 Sony Stories
ps3-super-slim
No.5: Αλλαγή της εμφάνισης του PlayStation Store
Στις 17 Οκτωβρίου η Sony παρουσίασε τη νέα και σαφώς πιο βελτιωμένη έκδοση του PlayStation Store. Το μουντό μπλε φόντο που κυριαρχούσε στην υπηρεσία έδωσε την θέση του σε ένα μαύρο-γκρι background που δένει καλύτερα με τα εικονίδια των παιχνιδιών. Επιπλέον, η διαδικασία αναζήτησης απλουστεύτηκε και βελτιώθηκε δίνοντάς σας την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο του Store με μεγαλύτερη ευκολία. Παράλληλα, μπορείτε να φιλτράρετε την αναζήτησή σας με περισσότερες επιλογές όπως την κατηγορία του παιχνιδιού, την τιμή, την ημερομηνία κυκλοφορίας, την υποστήριξη περιφερειακών όπως το PS Move κ.ο.κ.
Νο.4: To PS3 φτάνει τις πωλήσεις του Xbox 360
H "ναυαρχίδα" της Sony ξεπέρασε τις 70 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2012 και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Xbox 360. To PS3 απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα στην Ευρωπαϊκή αγορά έχοντας πουλήσει 27 εκατομμύρια σε σχέση με τα 22 του Xbox 360. Παρόλα αυτά, στην Αμερική η κονσόλα της Microsoft εξακολουθεί να κάνει θραύση και αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η τρίτη πιο εμπορικά επιτυχημένη οικιακή κονσόλα όλων των εποχών στην συγκεκριμένη ήπειρο μετά από το PS2 και το Wii.
Νο.3: PlayStation Plus στο PS Vita
To PlayStation Plus αποτελεί μια αξιόλογη συνδρομητική υπηρεσία στο PS3, η οποία σας επιτρέπει έναντι ενός μικρού χρηματικού αντιτίμου να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεκάδες games εντελώς δωρεάν. Η Sony έφερε την υπηρεσία και στο PS Vita πριν από δύο μήνες και μάλιστα πρόσφερε τα εξαιρετικά Uncharted: Golden Abyss και Gravity Rush στους συνδρομητές της. H κίνηση αυτή χωρίς αμφιβολία αποσκοπούσε στην τόνωση των πωλήσεων της φορητής κονσόλας, όποτε αναμένουμε να δούμε τους προσεχείς μήνες αν θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Νο.2: Super Slim PS3
Στο φετινό Tokyo Game Show η Sony έκλεψε την παράσταση, καθώς αφενός ήταν η μόνη εταιρεία που έδωσε την σχετική press conference και αφετέρου παρουσίασε ένα νέο ελαφρύτερο και λεπτότερο μοντέλο του PS3. Οι φήμες για την κυκλοφορία του Super Slim PS3 είχαν οργιάσει το περασμένο καλοκαίρι και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Η νέα έκδοση της κονσόλας είναι εφοδιασμένη με σκληρό 500 GB ή με flash memory 12GB αντίστοιχα και το χαμηλότερο κόστος κατασκευής έδωσε την δυνατότητα στην Sony να ρίξει την τιμή της κονσόλας κάτω από τα 200 ευρώ (περίπου 60 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι).
Νο.1: H κυκλοφορία του PS Vita
To PlayStation Vita αποτελεί τη νέα φορητή κονσόλα της Sony και τον διάδοχο του αρκετά επιτυχημένου PSP. Από πλευράς hardware το PS Vita εντυπωσιάζει, χάρις στην οθόνη αφής του, το γυροσκόπιο, τους δύο αναλογικούς μοχλούς και το rear touch pad. Εντούτοις, η λειψυδρία ποιοτικών τίτλων και η αρκετά υψηλή τιμή του αποτελούν δύο από τα σημεία στα οποία υστερεί σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή του, το 3DS.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου