The Book of Unwritten Tales

Τα games που ανήκουν στην κατηγορία των Αdventures διακρίνονται στην πλειονότητα τους από το πλούσιο και -συνήθως- παραμυθένιο σενάριο τους καθώς και την σταθερά υψηλή τους ποιότητα σε επίπεδο παραγωγής (εκπληκτικά γραφικά, κορυφαίο voice acting κ.ο.κ.). Το The Book of Unwritten Tales που θα μας απασχολήσει εδώ, κυριαρχείται από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να σας κάνει να ξεκαρδιστείτε στα γέλια από το ισοπεδωτικό του χιούμορ. Είναι ένα «κόσμημα» που έλειπε από το αρχείο των reviews του GameWorld, συνεπώς οφείλαμε να σας το παρουσιάσουμε.
  Saving the world…again!
Στον κόσμο της Aventasia (οποιαδήποτε ομοιότητα με την power metal μπάντα Avantasia του Tobias Sammet είναι απλά συμπτωματική!), ενός ονειρικού κόσμου που κατοικείται από αμέτρητα φανταστικά πλάσματα, έχει ξεσπάσει πόλεμος. Οι αντίπαλες παρατάξεις είναι οι στρατιές των Σκιών (Shadows) και η Συμμαχία (Alliance) των ελεύθερων ανθρώπων. Μιλάμε δηλαδή για τρομερά κλισέ σενάριο. Ο πόλεμος βρίσκεται σε στασιμότητα για πολλά χρόνια αλλά μια αχτίδα φωτός εμφανίζεται στην Aventasia όταν ο αρχαιολόγος Mortimer McGuffin, ένα σοφό gremlin, ανακαλύπτει ότι ένας ναός που βρίσκεται σε απομακρυσμένο νησί εμπεριέχει στα έγκατά του ένα αντικείμενο ανυπολόγιστης δύναμης, η κατοχή του οποίου μπορεί να κρίνει τον πόλεμο. Ο McGuffin σκοπεύει να ενημερώσει τον Αρχιμάγο των ανθρώπων για την ύπαρξη του αντικειμένου αλλά αιχμαλωτίζεται από τον βδελυρό Munkus, γιo της Mortroga, επικεφαλή των Σκιών. Το γεγονός αυτό φέρνει στο προσκήνιο της σύγκρουσης τρεις απίθανους χαρακτήρες που άθελα τους θα αποτελέσουν την μοναδική ελπίδα για το μέλλον της Aventasia.
 Three Characters in Search of an Exit!
Οι χαρακτήρες αποτελούν πάντοτε την «ατμομηχανή» ενός Adventure και στο The Book of Unwritten Tales είναι διαλεγμένοι ένας κι ένας! Πρώτος και ξεκαρδιστικότερος ο Wilbur Weathervane, ένα καλοκάγαθο gnome που ονειρεύεται ασταμάτητα μια περιπετειώδη ζωή γεμάτη άθλους και μαγεία σε μια προσπάθεια να ξεχάσει την πεζή του καθημερινότητα στην οποία δουλεύει λαντζέρης για λογαριασμό ενός νάνου! Στη συνέχεια έχουμε την ξωτικιά Ivodora Eleonora Clarissa –ή Ivo για συντομία-, πριγκίπισσα του ασημένιου δάσους. Η Ivo είναι άκρως αλαζονική ως γαλαζοαίματη αλλά το…ψώνιο της δεν την εμποδίζει να επιδεικνύει αξιοθαύμαστο κουράγιο και αποφασιστικότητα στις πιο δύσκολες στιγμές. Τελευταίο μέλος της παρέας είναι ο Nathaniel “Nate” Bonnet, ένας μπλαζέ πειρατής που δεν είχε καμία όρεξη να ασχοληθεί με την σωτηρία του κόσμου! Guest star της περιπέτειας είναι ο Critter, ένα τριχωτό πλάσμα που θα παίξει ρόλο κλειδί προς το τέλος του παιχνιδιού.
  "Humour me, will ya?"
Το The Book of Unwritten Tales είναι ένα κλασικό point-and-click adventure με εύχρηστο user interface, συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα στους χαρακτήρες, δεκάδες λογικούς γρίφους και άφθονο χιούμορ. Οι χαρακτήρες του μας παραπέμπουν αμέσως στα δύο γνωστότερα και εμπορικότερα franchises στην ιστορία του φανταστικού κινηματογράφου, τα The Lord of the Rings και Star Wars. Ο Wilbur αποτελεί τον Frodo του παιχνιδιού, το μικρόσωμο και φιλικό πλάσμα που βρίσκεται ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα και αναδεικνύεται άθελα του σε ρυθμιστή του πολέμου. Η Ivo είναι η πριγκίπισσα Leia Organa της περιπέτειας, μια ψηλομύτα γαλαζοαίματη που χαρακτηρίζεται από ιδεαλισμό και ισχυρή προσωπικότητα. Ο Nate είναι ο Han Solo της ιστορίας, ένας τυχοδιώκτης που μεταμορφώνεται σταδιακά σε ήρωα ενώ οι προστριβές του με την Ivo είναι αδιάκοπες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου