Tropico 4 για PC, Xbox 360

Όταν το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς Tropico, σε παραγωγή της PopTop Software, αμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε πως διέφερε πολύ από τα υπόλοιπα «σοβαρά» παιχνίδια του είδους του. Η επιτυχία του καθιερώθηκε με ένα expansion του πρώτου παιχνιδιού (Paradise Island) καθώς και με τρία sequels. Το 2003 κυκλοφόρησε το Tropico 2: Pirate Cove, το οποίο αν και διατηρούσε αρκετά στοιχεία του gameplay, άλλαζε εντελώς την θεματολογία του παιχνιδιού και σας έβαζε στην θέση ενός πειρατή, σε μια απόπειρα πειραματισμού της Frog City Software.
Όπως ήταν λογικό, οι πωλήσεις του έπεσαν και όλα έδειχναν ότι η ιστορία του Tropico τελείωσε. Έξι χρόνια αργότερα όμως, η Kalypso Media κυκλοφόρησε το Tropico 3 σε παραγωγή της Haemimont Games. Ένα παιχνίδι που όχι μόνο επέστρεψε στις ρίζες του πρώτου Tropico αλλά, για πολλούς, το ξεπέρασε. Μετά την απόλυτη επιτυχία του, φέτος τον Φλεβάρη, η Kalypso ανακοίνωσε μέσα σε μόλις λίγους μήνες, την επικείμενη κυκλοφορία του Tropico 4, το οποίο και θα αναλύσουμε παρακάτω.
Σενάριο
Όπως συμβαίνει και στον πρώτο και τρίτο τίτλο της σειράς, στο νέο παιχνίδι της Kalypso αναλαμβάνετε το ρόλο ενός δικτάτορα, γνωστού απλά ως El Presidente, ο οποίος είναι ο απόλυτος άρχοντας ενός μικρού ανεξάρτητου νησιού κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής. Το παιχνίδι χρονολογείται στην εποχή του ψυχρού πολέμου, δίνοντας έναν άκρως χιουμοριστικό τόνο σε θέματα όπως η αποτυχία της δημοκρατίας, η απολυταρχία, η παρέμβαση ξένων δυνάμεων και επιχειρήσεων σε ένα ανεξάρτητο κρατίδιο, καθώς και στην έχθρα των τότε ψυχρών αντιπάλων, της Αμερικής και της Ρωσίας.
Politics
Το παιχνίδι διαθέτει τρεις κύριους τρόπους παιχνιδιού, ξεκινώντας από το κύριο campaign όπου αναλαμβάνετε το ρόλο σας ως δικτάτορας και καλείστε να διατηρήσετε την θέση σας μέσω 20 αποστολών, από την αρχή του ψυχρού πολέμου το 1950 μέχρι και το 2000.
Η κύρια διαφορά με παρόμοια παιχνίδια του είδους είναι πως στόχος σας δεν είναι να πετύχετε κάποιο πολιτιστικό ή οικονομικό στόχο ή να διατηρήσετε τον λαό σας χαρούμενο. Πρέπει απλά να παραμείνετε στην θέση σας ως δικτάτορας! Το αν αυτό θα το πετύχετε προσφέροντας στον λαό σας αυτό που θέλει ή τυραννώντας τον, είναι καθαρά δικό σας θέμα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα καθαρά δημοκρατικό σύστημα, όπου θα διεξάγετε εκλογές κάθε χρόνο, με το ρίσκο να χάσετε τις εκλογές ή μπορείτε να απορρίψετε το δημοκρατικό πολίτευμα και να εγκαθιδρύσετε την δικτατορία, με τον φόβο της επανάστασης. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα δυο, διεξάγοντας στημένες εκλογές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου