Street Fighter III: 3rd Strike online

Δεν είναι λίγες οι φορές που σπουδαία παιχνίδια δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Η αλήθεια είναι ότι η εμπορική αποτυχία του Street Fighter 3 είναι δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό. Όταν πρωτοεμφανίστηκε, οι περισσότεροι παίκτες έπαιζαν Tekken, Virtua Fighter και Soul Edge και γενικά μπροστά στα εντυπωσιακά τότε 3D πολύγωνα, πολλοί δεν ήθελαν να γυρίσουν στο 2D. Επιπλέον, το SFIII αρχικά είχε μόνο τους Ryu και Ken από τους παραδοσιακούς χαρακτήρες και οι νέες προσθήκες ξένισαν ένα μεγάλο μέρος του κοινού που θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για το παιχνίδι. Η Capcom πήρε μεγάλα ρίσκα και επέλεξε να ακολουθήσει ένα μοναχικό δρόμο με οδηγό ένα συγκεκριμένο όραμα, το οποίο και τήρησε χωρίς συμβιβασμούς. Ανεξάρτητα από το αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο, αυτό δεν περιμένει κανείς από ένα σωστό sequel; Παρά τη χλιαρή υποδοχή του Street Fighter ΙΙΙ, η Capcom υποστήριξε το παιχνίδι της και κυκλοφόρησε δύο σημαντικά updates, με το τελευταίο να κάνει την εμφάνιση του το 1999. Το Street Fighter III: 3rd Strike θεωρείται από πολλούς το καλύτερο Street Fighter και ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το είδος.
Δώδεκα χρόνια μετά η Capcom αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την άνθιση που έχουν γνωρίσει τα fighting games τον τελευταίο καιρό και επαναφέρει στο προσκήνιο έναν τίτλο που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα HD remake τύπου Super Street Fighter II Turbo HD Remix, αλλά με μία ποιοτικότατη μεταφορά που σέβεται απόλυτα το πρωτότυπο και αποτελεί μία από τις ελάχιστες επανεκδόσεις παιχνιδιών που έχουν νόημα τόσο για όσους το έπαιξαν στην εποχή του, όσο και για όσους δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί του.
Όχι HD ή remake, αλλά παραμένει όμορφο: Ο τεχνικός τομέας
Τα γραφικά δεν είναι υψηλής ανάλυσης, αλλά έχουν προστεθεί ορισμένα φίλτρα για να κάνουν το οπτικό τομέα πιο ελκυστικό. Έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε το παιχνίδι σε 4:3 ή σε widescreen με μία σχετικά μικρή παραμόρφωση. Οι χαρακτήρες φαίνονται πολύ καλοί με τη χρήση των φίλτρων, αλλά από τη στιγμή που τα backgrounds των επιπέδων δεν είναι επανασχεδιασμένα από την αρχή, κανένα φίλτρο δεν μπορεί να κρύψει την ηλικία τους. Πάντως γενικά το φίλτρο Crisp κάνει πολύ καλή δουλεία και στο εικαστικό κομμάτι το παιχνίδι παραμένει πανέμορφο λόγω του art direction που χρησιμοποιεί. Το animation είναι απλά εκπληκτικό και ακόμα και σήμερα ελάχιστα παιχνίδια μπορούν να συναγωνιστούν το 3rd Strike σε αυτό το τομέα. Όσον αφορά τον ήχο έχουν προστεθεί νέα remixes που ακούγονται στις οθόνες επιλογών του παιχνιδιού, ενώ μπορούμε να ξεκλειδώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις αυθεντικές μελωδίες που υπήρχαν στο πρωτότυπο παιχνίδι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου