Uncharted: Golden Abyss preview

Για το Playstation 3, το Uncharted είναι μία από τις σημαντικότερες σειρές, κάτι που μαρτυρούν οι εκατομμύρια πωλήσεις και οι υψηλές βαθμολογίες στα reviews. Για το Playstation Vita λοιπόν, η παρουσία της σειράς στο ξεκίνημα της νέας φορητής κονσόλας της Sony, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την πολυτιμότερη μονάδα μέχρι στιγμής.
Δοκιμάσαμε να παίξουμε το Uncharted: Golden Abyss και είδαμε με τα μάτια μας (ή μάλλον με τα χέρια μας) το βαρύ πυροβολικό του PS Vita. Ας πάρουμε όμως μια πρώτη γεύση.
Χειρισμός
Τα dual analog sticks του PS Vita σας δίνουν την καλύτερη δυνατή προσομοίωση στην χρήση ενός Action-Adventure με στοιχεία Shooter, όπως είναι το Uncharted. Ο χειρισμός θα σας θυμίσει έντονα το sixaxis. Με τον αριστερό αναλογικό μοχλό κινείτε τον Nathan και με τον δεξιό κατευθύνετε το όπλο σας. Με το L στοχεύετε και με το R πυροβολάτε. Η οθόνη αφής όμως παίζει τον δικό της ρόλο σε πολλές περιπτώσεις.
Καταρχήν όταν σκαρφαλώνετε μπορείτε να επιλέξετε τα ακριβή σημεία όπου θα μεταβεί ο Nathan Drake. Απλά "προγραμματίζετε" με τα δάχτυλά σας όλα τα σημεία από τα οποία θέλετε να περάσει κι αυτός εκτελεί την εντολή σας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν δώσετε λάθος εντολή σε μια τέτοια περίπτωση, τότε θα καταλήξετε στο κενό ή θα πέσετε από μεγάλο ύψος, άρα θα χρειαστεί να γυρίσετε στο προηγούμενο checkpoint. Κάτι ανάλογο ισχύει και με το πιάσιμο από εσοχές, τα κρεμαστά σκοινιά κτλ. Θα πρέπει δηλάδή να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας.
Μάχη
Το σύστημα μάχης είναι πανομοιότυπο με την έκδοση του PS3. Κάθε φορά που βλέπετε κάποιον εχθρό καλό θα είναι να βρίσκετε σημείο κάλυψης και να τον αντιμετωπίζετε με σύνεση. Το A.I. είναι αρκετά υψηλό κι οι εχθροί είναι αρκετά επιθετικοί. Θα χρειαστείτε ωστόσο αρκετά χτυπήματα για να πέσετε κάτω (ανάλογα με αυτά του PS3 ίσως κι ένα κλικ πιο πάνω), ενώ σε κάποια σημεία παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της διαρκούς εισροής εχθρών, προφανώς λόγω bug στην τρέχουσα beta.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου