Infinity Blade (iPhone, iPad)

To 2010 ήταν μια χρονιά-σταθμός για την Apple. Απ’ τη μία διότι κυκλοφόρησε το iPad κι απ’ την άλλη γιατί μία κορυφαία εταιρεία στον χώρο του gaming, η Epic Games, αποφάσισε να ασχοληθεί με το iOS. Το Infinity Blade δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για τα iPad και iPhone, όχι μόνο γιατί πολλοί θέλουν να τα αποκτήσουν για να το παίξουν, αλλά κυρίως διότι «άνοιξε την όρεξη» σε όλους τους developers ανά τον κόσμο. Πλέον, βλέποντας στην πράξη τις δυνατότητες του iOS μέσω του Infinity Blade, το ενδιαφέρον των προγραμματιστών αυξάνεται κατακόρυφα. Άλλωστε, με τιμή 5€, ο τίτλος αυτός είναι μια πραγματική ευκαιρία.
Η εποχή των ιπποτών
Το σενάριο είναι αρκετά συνηθισμένο και δεν περιλαμβάνει κάποιο intro. Στον κόσμο του Infinity Blade, αναλαμβάνετε έναν ηρωικό ιππότη και παίρνοντας υπό τον έλεγχο το σπαθί των προγόνων σας, καλείστε να ξεσηκωθείτε ενάντια στον God-King (τον κακό βασιλιά της χώρας) και τους ιππότες του. Στον δρόμο σας θα κληθείτε να δώσετε επικές μάχες 1vs1 με γιγαντόσωμους εχθρούς που θυμίζουν bosses. Αν πεθάνετε, τότε οι απόγονοί σας θα κληθούν να πάρουν τον εξοπλισμό σας και να προσπαθήσουν ξανά να ολοκληρώσουν το έργο σας.
Draw your sword
Η δυσκολία του Infinity Blade είναι αρκετά υψηλή, καθώς απευθύνεται σε hardcore gamers. Στις πρώτες μάχες, το tutorial σας βοηθάει σε μεγάλο βαθμό να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό, ο οποίος θα σας απασχολεί σε μόνιμη βάση. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο εύκολο να παιχτεί σε iPad, καθώς στο iPhone η οθόνη είναι μικρή και τα δάχτυλά σας συχνά θα καλύπτουν τις κινήσεις των εχθρών σας.
Η βασική σας κίνηση είναι η επίθεση με το σπαθί, την οποία πραγματοποιείτε με το δάχτυλό σας, ανάλογα με την φορά που το κινείτε! Ένα χτύπημα δηλαδή μπορεί να είναι διαγώνιο, οριζόντιο ή κάθετο, αυτό εξαρτάται από εσάς, καθώς το σπαθί σας θα κόψει φέτες τον αντίπαλό σας εκεί ακριβώς που θα δώσετε την εντολή.
Από εκεί κι έπειτα, στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν οι κινήσεις άμυνας. Στο μέσο συναντάμε την ασπίδα που μπλοκάρει τις επιθέσεις (έχετε συγκεκριμένο αριθμό από blocks), ενώ στις κάτω γωνίες υπάρχουν οι ελιγμοί αποφυγής. Έχει σημασία όμως το που κινείστε. Αν κάποιος σας επιτίθεται με κίνηση από τα αριστερά προς τα δεξιά της οθόνης, ο αντίστοιχος ελιγμός σας θα πρέπει να είναι προς τα αριστερά (δηλαδή από εκεί που έρχεται το σπαθί) για να αποφύγετε το χτύπημα. Σε αντίθεση περίπτωση, θα πρέπει να το υποστείτε.
Τέλος, μία ακόμη επίθεσή σας είναι η μαγεία. Υπάρχει μία μπάρα μαγείας πάνω αριστερά η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση, καθώς έχει μεγάλο cooldown. Ανάλογα με το level της μαγείας σας, η δύναμη της επίθεσης και το cooldown αλλάζει. Όποτε χρησιμοποιείτε την μαγεία, πέρα από το damage που κάνει, σας δίνεται η ευκαιρία να επιτεθείτε στον εχθρό σας με το σπαθί, καθώς θα είναι ευάλωτος για αρκετά δεύτερα.
Μάχες, Level Up και A.I.
Οι δοκιμασίες στο Infinity Blade είναι μάχες ένας εναντίον ενός, με την κάμερα να είναι μονίμως πίσω από τον χαρακτήρα σας. Όποτε νικάτε έναν εχθρό τότε προχωράτε στον επόμενο. Στο δρόμο σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς στην οθόνη υπάρχουν κρυμμένα σακούλια με gold και potions στα οποία θα πρέπει να κλικάρετε έγκαιρα για να τα αποκτήσετε.
Το loot που κερδίζετε δεν θα το πάρετε από τον τάφο των εχθρών σας, όπως συμβαίνει άλλωστε σχεδόν σε όλα τα RPG. Το συναντάτε μόνο μέσα σε σεντούκια τα οποία βρίσκονται σε προφανέστατα σημεία γύρω σας. Όποτε κερδίζετε έναν εχθρό αποκτάτε gold, με το οποίο αγοράζετε νέα items μέσω του store. Τα items αυτά είναι το Armor σας, το σπαθί σας, η ασπίδα, το helmet σας, καθώς και ένα ring. Τα παλιά items μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε έναντι ενός μικρού αντιτίμου, ενώ αν βαριέστε να περιμένετε, μπορείτε να αγοράσετε gold με πραγματικά χρήματα μέσω του App Store και να κάνετε τον χαρακτήρα σας «τούμπανο» από νωρίς.
Οι μάχες στο Infinity Blade μετριούνται στα δάχτυλα. Απώτερος σκοπός σας είναι όπως προαναφέραμε να νικήσετε τον God-King. Συνήθως, τις πρώτες φορές θα χάνετε στη συγκεκριμένη μάχη, άρα θα αναγκάζεστε να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή. Στο σημείο εκείνο όμως συνεχίζετε με τον εξοπλισμό και το level που είχατε και ξαναπαίζετε από την αρχή, αυτή τη φορά με αυξημένη δυσκολία. Αυτό ίσως σας εκνευρίσει, όμως είναι απόλυτα λογικό ώστε να υπάρχει ένα balance στο παιχνίδι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου