Battlefield 3 με δυνατό χαρτί...

Το Battlefield 3 της EA Games αναμένεται να είναι φέτος από τους πιο δυνατούς τίτλους της χρονιάς. Η μάχη με το Call of Duty: Modern Warfare 3 αναμένεται σφοδρή και κυρίως περισσότερο αμφίρροπη από την κόντρα Fifa-Pro.Στα πλαίσια της Gamescom δοκιμάσαμε το Co-Op του παιχνιδιού και μείναμε ευχαριστημένοι από την εμπειρία που μας προσέφερε. Η δράση διεξάγονταν σε ένα πρωτοεμφανιζόμενο map μέσα σε πόλη, το οποίο περιελάμβανε τόσο κλειστούς, όσο και ανοιχτούς χώρους. Το pathfinding ήταν εύκολο, καθώς οι κατά τόπους σημαδούρες θα σας δώσουν μια σαφή αίσθηση του που πρέπει να κινηθείτε.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η A.I. η οποία έχει βελτιωθεί φέτος σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο level που παίξαμε οι developers μας προειδοποίησαν ότι θα περάσουμε ένα όχι και τόσο ευχάριστο απόγευμα. Κι όντως αυτό συνέβη. Εισήλθαμε και οι δύο σε ένα σκοτεινό κτίριο και πριν καν προλάβουμε να εμπλακούμε σε συρράξεις, ένας εχθρικός στρατιώτης έρχεται και μου καρφώνει μαχαιριά πισώπλατα...έτσι στην ψύχρα! Για καλή μου τύχη ο συνάδελφος δημοσιογράφος που χειριζότανε τον φιλικό στρατιώτη, ανταπάντησε και με έκανε αμέσως revive.



Γενικά στο Battlefield 3 θα χρειαστεί να έχετε καλή επικοινωνία και συνεργασία. Αν πέσετε στο έδαφος από πυρά μπορείτε να συνεχίσετε να πυροβολείτε για να σώσετε την ζωή σας (κάνοντας ακόμα και zoom με το όπλο). Αν καταφέρετε και κρατηθείτε, τότε ο συνάδελφός σας μπορεί να σας κάνει revive, ενέργεια η οποία απαιτεί ένα διάστημα ορισμένων δευτερολέπτων. Αντίθετα, αν είστε πεσμένοι και ταυτόχρονα εκτεθειμένοι, τότε δίνετε την ευκαιρία στους εχθρούς σας να σας αποτελειώσουν.
Οι αποστολές μπορεί να διαδραματίζονται σε οποιοδήποτε διάστημα της ημέρας. Για παράδειγμα, όταν βγήκαμε απ' το κτίριο και καθ' ότι ήταν ήδη νύχτα, αναγκαστήκαμε να πάρουμε ένα sniper και στοχεύοντας με night vision, βλέπαμε το πεδίο μπροστά μας απ' το σκόπευτρο να έχει χρώμα πράσινο και τους στρατιώτες κίτρινους. Παρά τις όποιες προσπάθειές μας, τα "τσιράκια" της CPU είχαν πολύ καλό σημάδι και τελικά όπως ήταν λογικό αποτύχαμε και χρειάστηκε να επαναλάβουμε την αποστολή από την αρχή.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ας προχωρήσουμε όμως στο θέμα των γραφικών. Καταρχήν η νέα engine του Battlefield 3 όπως την είδαμε είναι χάρμα οφαθλμών. Τα animations έχουν εξελιχθεί, απεικονίζοντας με ακρίβεια τις κινήσεις των χαρακτήρων, ενώ το bump mapping αποδίδει άριστα την κατασκευή κάθε όπλου ή ακόμα και τις παραμικρές λεπτομέρειες των οχημάτων. Τα shadows είναι ίσως ο μόνος τομέας στον οποίο έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή. Συγκριτικά με το Modern Warfare 3 πάντως, η engine της EA δείχνει ανώτερη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου