Captain America: Super Soldier

Πολλά έχουν ακουστεί και ακόμα περισσότερα έχουν γραφεί σχετικά με τις μεταφορές γνωστών ταινιών στον κόσμο των videogames, όμως στην περίπτωση του Captain America: Super Soldier επιβάλλεται να γίνει μια εξαίρεση. Ο νέος τίτλος της SEGA επιθυμεί να κερδίσει κάτι από την προβολή "The First Avenger", αλλά από τα πρώτα κιόλας λεπτά δεν κρύβει την πρόθεσή του να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι. Πέρα από ορισμένες αναγκαίες ομοιότητες, η Next Level Games θέλησε να προσφέρει κάτι που να είναι απελευθερωμένο από το σενάριο της ταινίας, ένα εγχείρημα που αφενός είναι καλοδεχούμενο, αφετέρου όμωςκρύβει και ορισμένα ρίσκαΗ έλευση του Captain America: Super Soldier στα χέρια μας, προφανώς και δεν προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού ή ανυπομονησίας, ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για έναν movie tie-in τίτλο. Αυτό που περιμέναμε ήταν μια πρόταση που θα γέμιζε ευχάριστα ένα απόγευμά μας, εμπλουτισμένη με αρκετή δράση και ίσως συμπαθητικά γραφικά.
Η τελική ετυμηγορία είναι πως ο τίτλος αφήνει πολλές υποσχέσεις για το που θα μπορούσε να φτάσει, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος ανάπτυξης. Οπότε κάτω από αυτό το πρίσμα, η προσπάθεια της SEGA μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια χαμένη ευκαιρία. Σημαντικό εμπόδιο στη διασκέδαση θα σταθεί η μικρή διάρκεια, η οποία πραγματικά θα απογοητεύσει τους παίκτες και θα τους αναγκάσει –δυστυχώς μάταια- να αναζητούν λόγους ώστε να ασχοληθούν και πάλι με μια από τις χαρακτηριστικές φιγούρες της Marvel.
Μια επιστροφή στο 1944
Το Captain America: Super Soldier καταπιάνεται με τις περιπέτειες του Steve Rogers, από το σημείο που έχει αποκτήσει τις δυνάμεις του γνωστού υπέρ-ήρωα και μετέπειτα. Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που οι παίκτες θα γκρινιάξουν επειδή ένας developer δεν ακολούθησε τα γεγονότα της ταινίας, γιατί η εξέλιξη ενός καχεκτικού και αδύναμου ανθρώπου, σε μια φιγούρα ορόσημο για την Αμερική και όχι μόνο, αποτελεί ίσως το πιο δυνατό σημείο της κινηματογραφικής απόπειρας της Marvel.

Αντί αυτού, οι χρήστες θα βρεθούν από την πρώτη στιγμή, σχεδόν άγαρμπα, στο πεδίο της μάχης, μη γνωρίζοντας την προέλευση του εχθρού και τελικά να μένουν με την απορία γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που περνούν μπροστά από τις οθόνες τους. Στην πορεία ενημερώνονται πως υπάρχει μια εχθρική δύναμη με το όνομα Hydra Army, η οποία επιδιώκει να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με οποιοδήποτε τρόπο, θεμιτό ή μη. Πίσω από όλα βρίσκεται ο γνωστός Red Skull, ο οποίος με τη σειρά του έχει αναθέσει το δύσκολο έργο της δημιουργίας του απόλυτου στρατιώτη-τιμωρού στον επιστήμονα Armin Zola.
Οι φίλοι του Captain America θα γνωρίζουν πως κάτω από τον μανδύα της Hydra, ο Joe Simon -πνευματικός πατέρας του Captain America- θέλησε να κρύψει τις ναζιστικές δυνάμεις, θέτοντας απέναντί τους έναν ατρόμητο στρατιώτη που εκπροσωπούσε μια ολόκληρη χώρα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα είχε μοιραστεί σε δύο στρατόπεδα, με την Αμερική να είναι σχεδόν έτοιμη να λάβει μέρος στον καταστροφικό Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου