Gamescom 2011: Συνέντευξη τύπου της Konami

Στην φετινή Gamescom, η Konami δεν θέλησε να κάνει κάποια μεγάλη ανακοίνωση, κάτι που φάνηκε νωρίς κιόλας, από τον χαρακτήρα της συνέντευξης τύπου. Η αρχή δόθηκε με τον πρόεδρο της Konami Europe, Kunio Neo, ο οποίος με περηφάνια ανακοίνωσε ότι φέτος η Konami δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο τμήμα, με σκοπό να ασχοληθεί ειδικά με τα κοινωνικά δίκτυα τύπου Facebook και Twitter, έτσι ώστε οι καταναλωτές και ο τύπος να ενημερώνονται άμεσα για ότι νεότερο ανακοινώνει η εταιρία.
Με μεγάλη χαρά ανακοίνωσε ότι η Konami έχει συμφωνήσει με προγραματιστικές εταιρίες από τη Δύση για την συμπαραγωγή και τη δημιουργία νέων συναρπαστικών τίτλων, όπως το NeverDead. Ακόμα επισήμανε πως φέτος ο Frogger γίνεται 30 ετών και το Metal Gear αγγίζει τα 25 χρόνια από το έτος δημιουργίας του. Το Frogger είναι το γνωστό video game που εμφανίστηκε την δεκαετία του '80 και που σας ζητούσε απλά να περάσετε τον βάτραχο στον απέναντι δρόμο, αποφεύγοντας τα οχήματα. Στην Gamescom υπήρξαν μέχρι και μασκότ Frogger σε διάφορα χρώματα.
Doctor Lautree and the Forgotten Knights
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του νέου τίτλου για το Nintendo 3DS, που ακούει στο όνομα Doctor Lautree and the Forgotten Knights. Ο εν λόγω τίτλος είναι ένα adventure game από την Konami και την Winkysoft, ενώ έχει σχεδιαστεί από τον Noriaki Okamura, υπεύθυνο για το Zone of the Enders επί εποχής 2001.
Όπως θα δείτε και στο τρέιλερ, το συγκεκριμένο παιχνίδι συνδυάζει πολλά και διασκεδαστικά minigames, με αποτέλεσμα να διασκεδάζει και να εξασκεί το μυαλό του σας. Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται εξ’ ολοκλήρου στο Παρίσι και αφορά το κυνήγι του θησαυρού του Βασιλιά Λουδοβίκου του 16ου.
Το Doctor Lautree and the Forgotten Knights θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, αποκλειστικά για το Nintendo 3DS.
Silent Hill: Downpour
Επόμενος στη σκηνή ανέβηκε ο Brian Gomez, Design Director του Silent Hill: Downpour, ο οποίος αφού είπε λίγα λόγια σχετικά με την πορεία του Silent Hill, δήλωσε πως βρίσκεται στα σκαριά ένας τίτλος της σειράς για το PS Vita. Μας ενημέρωσε επίσης ότι το Silent Hill HD Collection, που αρχικά είχε ανακοινωθεί ως αποκλειστικότητα του PS3, τελικά θα κυκλοφορήσει και για το Xbox 360.
Το Silent Hill: Downpour θα έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα από τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς. Θα υπάρχουν αρκετά μικρά quests τα οποία θα ξετυλίγουν αργά και σταθερά την ιστορία του παιχνιδιού, όχι μόνο γύρω από τους πρωταγωνιστές, αλλά και γύρω από τους απλούς κατοίκους του Silent Hill. Το «πέρασμα» από τον ένα κόσμο στον άλλο, κάτι που μέχρι τώρα γινόταν υπό το άκουσμα της σειρήνας, πλέον θα γίνεται με την μορφή της πυκνής βροχής, εξου και η ονομασία Downpour.
Το Silent Hill: Downpour θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για PS3 και Xbox 360.
NeverDead
Ακολούθησε η παρουσίαση του NeverDead, του νέου third person shooter από την Konami και την Rebellion Developments. Ο Shinta Nojiri, ο οποίος είναι και παραγωγός του παιχνιδιού, ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε να περιγράφει τους μηχανισμούς του και τις ικανότητές του. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως στην μουσική του NeverDead συμμετέχουν οι Megadeath, οι οποίοι μάλιστα θα περιλαμβάνουν στο νέο τους άλμπουμ το ομότιτλο τραγούδι.
Ο πρωταγωνιστής του NeverDead ονομάζεται Bruce και είναι πολύ…αθάνατος. Για την ακρίβεια, είναι τόσο αθάνατος που μπορεί να τεμαχίζεται σε κομμάτια και στην συνέχεια ελέγχοντας τα άκρα του επανέρχεται στην κανονική του μορφή (κάτι σαν τον Terminator T-1000 ένα πράγμα). Στο multiplayer mode θα υπάρχει συνεργασία co-op τεσσάρων ατόμων, αλλά και η δυνατότητα ανταγωνιστικού gameplay.
Κλείνοντας, ο Shinta Nojiri έκανε μια φοβερή δήλωση: «Το NeverDead θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα, υποθέτω», οπότε καταλαβαίνετε τι αυτοπεποίθηση υπάρχει όταν ο ίδιος ο παραγωγός είναι τόσο αβέβαιος.
Pro Evolution Soccer 2012
Ο μεγαλύτερος τίτλος στο συνέδριο της Konami, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ήταν το Pro Evolution 2012. Οι Jon Murphy και Shingo Takatsuka ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν να αναλύουν τα νέα χαρακτηριστικά που θα υπάρχουν στο νέο Pro Evolution Soccer. Αν και είναι ήδη γνωστό, χάρη στην νέα λειτουργία «Teammate Control», στο PES 2012 θα μπορούμε να ελέγξουμε έναν δεύτερο παίχτη και να τον μετακινήσουμε μέσα στο γήπεδο, είτε για να κάνουμε πιο αξιόλογα ανοίγματα, είτε για να εκμεταλλευτούμε σημαντικές ευκαιρίες σε στημένες φάσεις (κόρνερ, φάουλ κλπ).
Η A.I. του παιχνιδιού θα είναι αρκετά πιο ανεπτυγμένη, με τους συμπαίκτες μας να κάνουν εξαιρετικές κινήσεις στο χώρο και να τραβάνε πάνω τους τους αμυντικούς. Μέσω του mode “Football Life”, θα μπορούμε να κάνουμε καριέρα ποδοσφαιριστή, προπονητή και ιδιοκτήτη ομάδας. Επίσης, θα υπάρχει ένα νέο challenge mode με το οποίο θα μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοσή και τις δεξιότητες μας, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδό μας. Στο PES 2012 θα μπορούμε να λάβουμε μέρος στις επίσημες διοργανώσεις της Uefa, αλλά και του Copa Libertadores.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου