Tron: Evolution

Η σχέση κινηματογράφου και video games υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και καλώς ή κακώς είναι αμφίδρομη και διαχρονική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε καινούργια κινηματογραφική παραγωγή...έχει και το παιχνιδάκι της, ενώ πολλές ταινίες έχουν εμπνευστεί από τα σενάρια ή την απήχηση κάποιου τίτλου. Τα τελευταία χρόνια δε, που το Χόλιγουντ έχει στερέψει από φρέσκες ιδέες, τα games που μεταφέρονται στο “πανί” είναι όλο και περισσότερα, με την ποιότητά τους να μειώνεται αναλόγως. Η τελευταία κινηματογραφική παραγωγή της Disney, ακούει στο όνομα Tron: Legacy και αποτελεί την φυσική συνέχεια της ταινίας Tron που κυκλοφόρησε το 1982. Στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει άλλος ένας τίτλος από το σύμπαν του Tron, από την Monolith, το 2003. Για όσους θυμούνται, αναφερόμαστε στο Tron 2.0, ένα μέτριο FPS ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής εκείνης.
Παράλληλα με την πρόσφατη ταινία, κυκλοφόρησε στην αγορά το Tron: Evolution, που αποτελεί παραγωγή του θυγατρικού studio της Disney, Propaganda Games. Οι συγκεκριμένοι developers δυστυχώς δεν έχουν να επιδείξουν κάποιον αξιόλογο τίτλο, καθώς οι προηγούμενες παραγωγές τους περιλαμβάνουν το Turok (2008) και το Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned, το οποίο ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, το Tron: Evolution είχε πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίας εξ αρχής. Ας δούμε λοιπόν αν παρόλα αυτά μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη.
Η ζωή στο Grid
Το παιχνίδι εκτυλίσσεται χρονικά ανάμεσα στις δυο ταινίες της Disney. Παρακολουθείτε μέσα από τα μάτια του Anon (ενός monitor program) τα γεγονότα που οδήγησαν στον εγκλωβισμό του Kevin Flynn στο Grid. Στο πλευρό σας βρίσκεται η Quorra, ένα θηλυκό ISO, που θα σας βοηθήσει να εξιχνιάσετε την συνωμοσία που έχει στήσει μια ομάδα ιών με αρχηγό τον Abraxas. Στην προσπάθειά σας θα έρθετε αντιμέτωποι με πολλούς γνωστούς χαρακτήρες. Κάποιοι θα συμμαχήσουν μαζί σας, ενώ άλλοι θα σταθούν εμπόδιο στο δρόμο σας.
Αν δεν έχετε δει έστω την δεύτερη ταινία, καλό θα ήταν να το κάνετε, γιατί τα αρχικά cutscenes του παιχνιδιού δεν εξηγούν και πολλά πράγματα. Επόμενο θα είναι να μπερδευτείτε με αρκετά πρόσωπα και όρους που χρησιμοποιούνται.
Parkour και ξύλο στο Grid
Η δράση του Tron Evolution κινείται πάνω σε δυο βασικούς άξονες. Θυμίζει έντονα μια απλοποιημένη εκδοχή του Prince of Persia, με μια κουταλιά από Mirror's Edge σε τρίτο πρόσωπο. Από τη μια έχουμε ένα action game τρίτου προσώπου με αρκετές επιρροές parkour. Ο χαρακτήρας κινείται περνώντας εμπόδια, χάσματα και τρέχοντας σε κάθετες επιφάνειες, προσπαθώντας να φτάσει από το ένα checkpoint στο επόμενο, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα στοιχεία του περιβάλλοντος. Εδώ θα κληθείτε να κερδίσετε πρόσβαση σε κλειστά δωμάτια, να ενεργοποιήσετε κάποια συστήματα ασφαλείας ή αντίθετα να τα καταστρέψετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου