Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited

To Dungeons and Dragons Online: Stormreach ήταν η πρώτη ονομασία του MMORPG για PC που λάνσαρε η Turbine (δημιουργός των Asheron's Call, Lord of the rings online) στις 26 Φεβρουαρίου του 2006, με βάση τον κόσμο του δημοφιλέστερου pen and paper παιχνιδιού ρόλων, Dungeons and Dragons.
Αρχικά, το μοντέλο χρηματοδότ ησης που επιλέχθηκε ήταν αυτό της μηνιαίας συνδρομής, όπως και τα πιο πολλά MMORPG της εποχής εκείνης, όμως δυστυχώς για την Turbine, το παιχνίδι απέτυχε να τραβήξει τον απαιτούμενο κόσμο. Παρότι είχε μεταφέρει πολλά στοιχεία του επιτραπέζιου παιχνιδιού, ιδιαίτερα στα Dungeons και στον τρόπο μάχης, που ικανοποίησαν τους οπαδούς της σειράς, εντούτοις παρουσίασε πολλές ελλείψεις σε βασικά μέρη των μοντέρνων MMORPG, όπως η δημιουργία Guild και η ελεύθερη εξερεύνηση του κόσμου.
Με στόχο να σώσει το παιχνίδι, η Turbine αποφάσισε να το μετατρέψει σε δωρεάν (Free to play) με μικροσυναλλαγές. Έτσι, από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2009 στην Αμερική και από τις 19 Αυγούστου του 2010 στην Ευρώπη, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι δωρεάν, υπό την νέα του ονομασία, Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited. To GW σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.
Ιστορία και κόσμος
Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην Ήπειρο του Xen’drik, στον κόσμο του Eberron, χρησιμοποιώντας ένα γενικότερο σετ κανόνων, κοντά στην 3.5 έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Η ιστορία σας ξεκινάει ως ένας από τους πολλούς μισθοφόρους πρώην στρατιώτες, που τώρα εν καιρώ ειρήνης αναλαμβάνετε ότι αποστολή βρείτε στο δρόμο σας. Αρχικά βέβαια αυτό που βρίσκετε είναι ένας δράκος, ο οποίος και βυθίζει το καράβι σας, με αποτέλεσμα να ναυαγήσετε στο πρώτο χωριό της campaign, το Korthos Village, από όπου και ξεκινάτε τις περιπέτειές σας.
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι το αναλυτικό character creation. Ακλουθώντας πέντε βήματα, μπορείτε είτε να φτιάξετε έναν χαρακτήρα τυποποιημένο στα MMO (π.χ. ένα απλό τανκ), είτε κάποιον μοναδικό που να συνδυάζει χαρακτηριστικά από διάφορα στυλ παιξίματος. Οι φυλές που έχετε ως επιλογή είναι οι Humans, Elves, Dwarves, Halflings, Warforged, Drow, Half-Elf και Half-orc. Από κλάσεις έχουμε τις Fighter, Paladin, Barbarian, Ranger, Monk, Favored Soul, Rogue, Bard, Wizard, Sorcerer και Cleric.
Gameplay και μάχες
Σε αντίθεση με το pen and paper D&D όπου οι μάχες είναι turned based, στο online είναι σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, δεν υπάρχει η λειτουργία του Auto attack, όπως στην πλειοψηφία των MMO. Για κάθε χτύπημα, με το σπαθί σας πρέπει να κλικάρετε, σημαδεύοντας κάθε φορά εκ νέου τον αντίπαλο. Αποτέλεσμα είναι να πετυχαίνετε συχνά αέρα, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν ταυτόχρονα με τα χτυπήματα πρέπει να εκτελέσετε και κάποιο από τα skills της μπάρας σας.Αν αυτός ο τρόπος μάχης έμοιαζε με τον αντίστοιχο του Age of Conan, δηλαδή το πως και που χτυπάς τον αντίπαλο να είχε αποτέλεσμα το πόση ζημιά θα του κάνετε, αυτό θα είχε μία λογική. Όμως στην περίπτωση του DnD online είναι λίγο κουραστικό.
Το σύστημα αποστολών και εξερεύνησης του κόσμου διαφέρει επίσης από τα καθιερωμένα. Για να είμαστε ακριβείς, δεν υπάρχει ιδιαίτερη εξερεύνηση. Η εξέλιξη του παιχνιδιού είναι γραμμική, καθώς θα μεταφέρεστε από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη, με τις αποστολές να αφορούν αποκλειστικά dungeons μέσα σε αυτές τις κατοικημένες περιοχές. Αυτή η έλλειψη ενός -έστω και τυπικά- ανοικτού κόσμου, σας αφαιρεί επιλογές και καταντάει το gameplay μονότονο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου