Cannon Fodder 3 τώρα...

Η Ρωσική προγραμματιστική εταιρεία GFI και η Codemasters, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Cannon Fodder για PC και Xbox 360. Το ιστορικό παιχνίδι στρατηγικής είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1993 σε Amiga κι έκτοτε ακολούθησαν τόσο τα ports του σε άλλα format, όσο και το sequel της επόμενης χρονιάς. Στο παιχνίδι ελέγχατε μία ομάδα στρατιωτών, κλικάροντας για την κίνησή τους ή το που θα πυροβολήσουν. Επίσης, οδηγούσατε μία μεγάλη γκάμα οχημάτων ξηράς ή αέρος και χρησιμοποιούσατε μπαζούκα ή χειροβομβίδες. Το Cannon Fodder ήταν γενικά από τα hot spots της δεκατίας του '90.
Η Codemasters, η οποία μετά την εξαγορά της παλιάς προγραμματιστικής εταιρείας Sensible Software το 2001 κατείχε τα δικαιώματα του τίτλου, είχε συνεργασία με τον Jon Hare επιχειρώντας να επαναφέρει το Cannon Fodder. Η πρώτη απόπειρα για το Playstation 2 σταμάτησε το 2001 και η δεύτερη για PSP το 2006. Η τελευταία έκδοση του Cannon Fodder θεωρείται αυτή που κυκλοφόρησε το 2004 για κινητά τηλέφωνα, από την μικρή προγραμματιστική εταιρεία του Jon Hare, Tower Studios.
Τι αναμένουμε
Σήμερα που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, η GFI έχει στα χέρια της έναν ιστορικό τίτλο, τον οποίο και θα πρέπει να προσέξει. Με σεβασμό στην παράδοση, οι developers υποσχέθηκαν 3D γραφικά, εφέ καιρικών φαινομένων, εναλλαγή ημέρας/νύκτας, ρεαλιστικά physics νερού και ένα περιβάλλον που θα καταστρέφεται πλήρως. Οι χαρακτήρες της νέας έκδοσης θα είναι πιθανότατα καρτουνίστικου στυλ.
Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το Cannon Fodder θα κυκλοφορήσει μόνο στη Ρωσία και στα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αν αυτή η θέση της Codemasters παραμείνει, τότε πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η μόνη μας ελπίδα για την απόκτησή του θα είναι το Steam και το Xbox Live. Άλλωστε, ανάλογη επιτυχία στο Steam σημείωσε και το πρόσφατο Worms της Team17 που επανήλθε δυναμικά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου