Αποσύρεται το αμφιλεγόμενο DRM

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, η Ubisoft εισήγαγε ένα σύστημα προστασίας στα παιχνίδια της, το οποίο απαιτούσε μόνιμη σύνδεση στο Internet για να τα τρέξει κανείς, ακόμα κι αν έπαιζε σε offline mode. Κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει τώρα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από αναφορές πολλών gamers.
Το DRM της Ubisoft ενσωματώθηκε σε παιχνίδια όπως το Assassins Creed 2 και το Splinter Cell: Conviction και απέτρεπε την εκτέλεση του game αν ο υπολογιστής δεν ήταν συνδεδεμένος στο Internet. Το εν λόγω σύστημα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς διέκοπτε τη λειτουργία του παιχνιδιού αν κάποια στιγμή χανόταν η σύνδεση. Πολλοί gamers είχαν εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στη Ubisoft, καθώς δε μπορούσαν να παίξουν ακόμα κι όταν ετίθεντο εκτός λειτουργίας οι servers της εταιρείας, δηλαδή όταν η ευθύνη βάραινε τη Ubisoft.
Κάποιοι gamers αναφέρουν τώρα ότι μπορούν να παίξουν τα games τους ακόμα κι όταν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Internet, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η Ubisoft ενδέχεται να έχει αποσύρει το συγκεκριμένο σύστημα. Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει ακόμα την είδηση και μένει να δούμε αν πράγματι τερματίζεται το αμφιλεγόμενο DRM ή αν πρόκειται για μια προσωρινή δυσλειτουργία του συστήματος.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου