Shogun 2: Total War




10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού Shogun: Total War, η προγραμματιστική εταιρεία Creative Assembly σε συνεργασία με την Sega, ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του νεότατου τίτλου της σειράς στρατηγικής Total War, το οποίο επιστρέφει στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα.
Σενάριο
Το Shogun 2: Total War λαμβάνει χώρα στην φεουδαρχική Ιαπωνία του 16ου αιώνα, στον απόηχο του πολέμου Onin. Η χώρα είναι χωρισμένη σε φατρίες, με επικεφαλείς τους τοπικούς πολέμαρχους, οι οποίοι μάχονται για τον έλεγχο. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός εξ’ αυτών των πολεμάρχων, με στόχο να εξαλείψετε τις υπόλοιπες φατρίες και να κυριαρχήσετε στην Ιαπωνία. Το παιχνίδι θα διαθέτει συνολικά οκτώ παρατάξεις, και μια ένατη για tutorial, η καθεμία με το δικό της σημείο εκκίνησης και διαφορετικές πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Η Creative Assembly θέλησε να διαφοροποιήσει το Shogun 2: Total War από τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς που διαδραματίζονται στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα το Rome: Total War. Γι' αυτό το σκοπό, σχεδίασε την τεχνητή νοημοσύνη βάει των αρχών του πολέμου, όπως αυτές διατυπώνονται από τον Sun Tzu στο έργο του “Η Τέχνη του Πολέμου”. Επίσης, η δράση επικεντρώνεται μόνο στην νήσο της Ιαπωνίας ενώ ο αριθμός των μονάδων σε έναν χάρτη θα είναι περιορισμένος.
Gameplay
Το Shogun 2 θα ακολουθεί την λογική της σειράς Total War, με τον συνδυασμό Real-time strategy και Turn-based strategy. Θα παίζετε τον ρόλο τόσο του επικεφαλή της φατρίας για να μπορείτε να διαχειρίζεστε την γη σας και τα στρατεύματά σας, όσο και του στρατηγού για να παίρνετε τον έλεγχο του στρατού στο πεδίο της μάχης σε πραγματικό χρόνο.
Στο campaign θα πρέπει να επιβλέπετε την ανάπτυξη των οικισμών, την στρατιωτική παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική πρόοδο. Θα μπορείτε επίσης να οργανώνετε και να μετακινείτε τις στρατιωτικές σας μονάδες στον χάρτη, είτε για να αμυνθείτε από μια επίθεση, είτε για να πραγματοποιείτε μάχες με άλλες παρατάξεις. Εκτός από αυτό, θα είστε σε θέση να ασκείτε διπλωματία και πολιτικούς ελιγμούς, ενώ θα διαθέτετε και ειδικούς πράκτορες, όπως είναι οι νίντζα και οι γκέισες, ώστε να πάρετε το πάνω χέρι.
Στο Shogun 2, οι ηγέτες και οι στρατηγοί θα έχουν προσωπικότητες με βάθος. Οι στρατηγοί και οι πράκτορες θα παρουσιάζονται ως ήρωες με μοναδικά χαρακτηριστικά και ισχυρές ικανότητες. Θα έχετε την δυνατότητα να βελτιώσετε τους χαρακτήρες, ξεκλειδώνοντας καινούργια abilities και traits, καθώς θα αποκτάτε εμπειρία. Θα πρέπει επίσης να συμμετέχετε στην οικογενειακή πολιτική εντός της φατρίας, για να κρατήσετε τα μέλη σας πιστά
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου