Οι Ελληνες gamersΗ μηνιαία συνάντηση των Ελλήνων game developers

Η μηνιαία συνάντηση των Ελλήνων game developers.
Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή μηνιαία συνάντηση των μελών της Hellenic Game Developers Association (ή εν συντομία HGDA) η οποία στο εξής θα πραγματοποιείται κάθε μήνα.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου (που είναι και ταυτότοχρονα τα γραφεία της εταιρείας Aventurine A.E.) στη διεύθυνση Αποστόλου Παύλου 10Β, Μαρούσι. Ο χαρακτήρας του meeting ήταν περισσότερο προσανατολιστικός, καθώς αφορούσε κυρίως εσωτερικά ζητήματα του συλλόγου και των επερχόμενων δράσεων του. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον HGDA συμμετέχουν οι περισσότεροι Έλληνες δημιουργοί απ' το χώρο των games, όπως προγραμματιστές, concept artists, συγγραφείς κτλ. Από πλευράς εταιρειών, τα πιο σημαντικά ονόματα όσων παρευρέθησαν είναι αυτά των Aventurine, Total Eclipse, S.D.S., Icehole Games και Rotting Fish Games.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάσος Φλάμπουρας αναφέρθηκε σε κινήσεις που κάνει το κράτος, καθώς και στην υποστήριξη που φαίνεται να αποκτάει ο κλάδος από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στην συνέχεια, έγινε μια εκτενής αναφορά σε κάποια πρότυπα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών του χώρου, χρησιμοποιώντας κοινές πηγές και άψυχο ή έμψυχο υλικό, με στόχο την αλληλοστήριξη και την αναβάθμιση του κλάδου του game development στην Ελλάδα.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Χιώτης και Σπύρος Ιορδάνης, τόνισαν τη σημασία που έχουν οι ομαδικές προσπάθειες και η από κοινού συνεργασία για ενεργή δράση πάνω σε θέματα που αφορούν το game development στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, η συζήτηση περιελάμβανε την οργάνωση της εσωτερικής ομάδας ανάπτυξης του site του συλλόγου, καθώς και κάποιες προτάσεις που αφορούσαν την συλλογική συμμετοχή σε workshops, σεμινάρια και εκθέσεις, ακόμα και σε συνεργασία με κρατικά πανεπιστήμια.
Οι επόμενες κινήσεις του συλλόγου αναμένεται να είναι “επεκτατικές”, με την έννοια του χτισίματος ενός πιο σταθερού HGDA, με περισσότερα μέλη και καλύτερη παρουσία. Η επόμενη συνάντηση του συλλόγου θα λάβει μέρος στον ίδιο χώρο, τον Φεβρουάριο. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επισκεφθείτε το site του συλλόγου, στη διεύθυνση www.hgda.gr.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου