Τα Red Faction ξαναχτυπούν

Το Red Faction: Armageddon το είδα πρώτη φορά στην E3. Με τις μνήμες του Guerrilla να είναι ακόμα νωπές αφού συχνά-πυκνά ακόμα και τώρα παίζω το παιχνίδι, η ανυπομονησία μου για το sequel του είχε βαρέσει κόκκινα. Στο Λος Άντζελες, λοιπόν, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα και έτσι έδωσα στην THQ δύο μήνες παράταση (ναι, είμαι γενναιόδωρος, το ξέρω) για να με εντυπωσιάσει παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό, ωστόσο στη Volition δεν φάνηκε να μπήκαν στο νόημα. Όπως αντιλαμβάνεστε, το μεγαλύτερο τμήμα της πλοκής του Red Faction: Armageddon θα εξελίσσεται υπογείως. Με άλλα λόγια το dungeon crawling στα καλύτερά του!Η αυτοκαταστροφή σου
Βρισκόμαστε στον Άρη (όχι τον Σταθάκη, τον πλανήτη), δύο γενιές μετά τον Alec Mason του Red Faction: Guerrilla. Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν ακριβώς όπως τα σχεδίαζαν ο… Αλέκος και η Red Faction αφού ο πλανήτης έχει μολυνθεί και καταστραφεί και ως εκ τούτου, οι άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο υπογείως. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο εχθρός αυτή τη φορά δεν είναι η EDF αλλά οι κακοί εξωγήινοι οι οποίοι κατέλαβαν τον πλανήτη, απειλώντας την ανθρωπότητα με εξαφάνιση.
Φάουλ πρώτο: βλέπω το survival horror να γίνεται η μόδα της εποχής. Χαμηλός φωτισμός, εξωγήινοι κάπου στο βάθος, η ανθρωπότητα που κινδυνεύει και λίγο από διάστημα και καθαρίσαμε, έτοιμη η μπεσαμέλ. Δεν ξέρω αλλά εγώ προσωπικά ξενέρωσα στο άκουσμα του όλου concept και σίγουρα το βρήκα λιγότερο ελκυστικό απ’ ότι αυτό του Guerrilla. Δηλαδή έλεος, αν ήθελα να σφάξω aliens και να μου πάει το σκατό στην κάλτσα, θα επέλεγα το Dead Space 2 που έχει και παράδοση στον χώρο. Υποθέτω ότι στη Volition θα ξέρουν τι κάνουν, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε το νέο setting και όφειλα να την πω.
Οι εξωγήινοι είναι τελείως «μπλιάχ». Καλά, όχι ότι περίμενα να μοιάζουν και στον Μαρτάκη κιόλας αλλά είπαμε...Ο κεντρικός χαρακτήρας ονόματι Darius Mason θυμίζει αρκετά τον… παππού του αφού έχουν την ίδια κοψιά, ωστόσο με την τεχνολογία να έχει προοδεύσει μέσα σε μισό αιώνα, έχει στη διάθεσή του αρκετά πιο φουτουριστικά όπλα. Ξεχωρίζει φυσικά το magnet gun το οποίο έχει τη δυνατότητα να στέλνει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο «συστημένο» κάπου αλλού (με αυτόν τον τρόπο τα κτήρια διαλύονται ακόμα πιο εύκολα αφού μπορείτε λ.χ. να σουτάρετε ένα πεσμένο ντουβάρι σε στη βάση ενός πύργου) αλλά και το singularity cannon που δημιουργεί μια μαύρη τρύπα που για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ρουφά ό,τι υπάρχει γύρω της. Ο Mason Jr. είναι σε θέση να καβαλά και mechs, στοιχείο που λατρεύτηκε από πολύ κόσμο στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου