gamescom 10: Pre-Game Show

Ένας από τους λόγους της αισιοδοξίας μου αυτής, είναι πως φέτος –όπως και στην Ε3, φυσικά- υπάρχουν πολύ περισσότερα –και σημαντικότερα- πράγματα να δούμε από ό,τι πέρσι, τα οποία θα τα αναλύσω στη συνέχεια. Από την άλλη βέβαια, είναι δεδομένο πως ο Κηπουρόπετρος και οι υπόλοιποι άνθρωποι του χώρου που έκαναν τη βόλτα τους από το «Ελ-Έι» τον Ιούνιο, θα έχουν ελάχιστα καινούρια πράγματα να δουν: Κακά τα ψέματα, αν μια εταιρεία είχε στο πρόγραμμά της να βγάλει μια ανακοίνωση ή να δείξει κάποιο demo σχετικά με το παιχνίδι της μέσα στο καλοκαίρι, κατά πάσα πιθανότητα θα το υπολόγιζε ώστε να συμπέσει με την Ε3 και ό,τι περίσσευε θα πήγαινε για την gamescom. Ακόμα και οι εκδόσεις των μισών –και βάλε- παιχνιδιών που θα παίξουμε, είναι δεδομένο πως θα γράφουν πάνω «E3_2010_demo», αφού κάτι αντίστοιχο συνέβη και πέρσι, ενώ αντίστοιχα ελάχιστοι θα είναι και οι σελέμπριτις που θα μας κάνουν την τιμή.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει καμιά σημαντική ανακοίνωση αυτές τις μέρες στη Γερμανία. Πέρσι π.χ. ήμουν εκεί όταν πρωτομάθαμε για το Fable III, το Dust 514 ή το PS3 Slim, ειδήσεις που μόνο αμελητέες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Αφήστε που ακόμα και για πολλά ήδη γνωστά προϊόντα οι εταιρείες περιμένουν την gamescom για να ανακοινώσουν τιμές και ημερομηνίες κυκλοφορίας τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Απλώς να περιμένετε ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης να είναι ένα replay της Ε3.
Ας κάνουμε όμως μια πρόβλεψη, βλέποντας αναλυτικότερα τι έχουν να μας επιδείξουν οι περισσότερες γνωστές εταιρείες από τις 18-22 Αυγούστου στο Kölnmesse της Κολωνίας…
Ο Iwata μπορεί να μην μας κάνει την τιμή, όμως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δούμε πολύ περισσότερο 3DS από ό,τι στην E3...
Nintendo
Πέρσι μπορεί η παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας να ήταν εντελώς υποτονική (μόνο booth στον εκθεσιακό χώρο είχε), αλλά φέτος δείχνει να παίρνει την έκθεση λιγάκι πιο σοβαρά. Ίσως επειδή φέτος έχει πράγματι πολλά και σημαντικά πράγματα να μας δείξει. Από αυτά, την παράσταση δίχως άλλο, θα την κλέψει το 3DS. Ο Πέτρος μπορεί να είχε την ευκαιρία να του ρίξει μια ματιά στην Ε3, αλλά λόγω της φύσης του, αν δεν το δεις ο ίδιος, δεν μπορείς να σχηματίσεις άποψη, οπότε το περιμένω πώς και πώς. Ελπίζω πάντως –αν και δεν το νομίζω- να διαθέτει περισσότερα παιχνίδια και λιγότερα βίντεο σε σχέση με την Ε3.
Από εκεί και πέρα, όπως σας ενημερώσαμε ήδη, υπάρχει και μια πλειάδα τίτλων για τα δυο ήδη υπάρχοντα συστήματά της. Για το Wii, έχουμε τα Metroid: Other M, Wii Party, Donkey Kong Country Returns, Kirby’s Epic Yarn, Tetris Party Deluxe και The Legend of Zelda: Skyward Sword. Με λίγα λόγια είναι όλο το ρεπερτόριο της Ε3, πλην του Mario Sports Mix και για να είμαι ειλικρινής είναι όλοι τίτλοι που περιμένω να τους δω (αν και το Tetris Party μου κολλά περισσότερο στο DS).
Αν πάω να παίξω Skyward Sword και δεν έχει προβλήματα, θα αρχίσω να πιστεύω πως ο γκαντέμης ήταν ο Μιγιαμότος, τελικά...Όχι πως και για το φορητό DSάκι δεν έχουμε μπόλικο πράμα, αφού τα Art Academy: Learn Painting and Drawing Techniques, Tetris Party Deluxe, Mario vs. Donkey Kong: Mainland Mayhem, Golden Sun: Dark Dawn και Professor Layton and the Lost Future που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά σχηματίζουν μια αξιοπρεπέστατη σύνθεση, αν και είναι αλήθεια πως λείπει το πολύ μεγάλο όνομα. Προσωπικά, αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο από αυτά (πέρα του Tetris, όπως είπα) είναι το τρίτο Professor Layton, αν και θέλω να κρατηθώ και να μην υποκύψω στον πειρασμό να το δοκιμάσω για να δω τους γρίφους του μια και καλή όταν βγει (άλλωστε πόσες διαφορές να έχει από τους προκατόχους του).
Τέλος, μπορεί να μην έχουμε προσωπικότητες τύπου Miyamoto (προς μεγάλη μου θλίψη), αλλά θα μας κάνει την τιμή ο Charles Martinet, ο οποίος για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι -μονίμως- γελαστός κυριούλης που δανείζει τη φωνή του στον Mario, αλλά και τους περισσότερους από τους ήρωες του περίγυρού του.
Sony
«I like to Move it, Move it… You like to Move it, Move it…» Έλα τώρα, μην μου πείτε πως δεν πήγε εκεί το μυαλό σας με το που πρωτοακούσατε το επίσημο όνομα του motion controller της Sony. Αυτή τη φορά πάντως είναι πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία του, οπότε πιθανότατα ό,τι θα δούμε θα είναι και αυτό που θα εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων. Οι φήμες λένε πως είναι αισθητά πιο ακριβές από το Wiimote, αλλά το θέμα είναι και σε τι παιχνίδια θα χρησιμοποιηθεί.
Από πλευράς τίτλων για τα δυο μηχανήματά της τώρα, η πλήρης σύνθεση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά μια ιδέα την έχουμε. Καταρχάς, θα δούμε για 1315η και -οριστικά- τελευταία φορά το Gran Turismo 5. Την εμφάνισή τους θα κάνουν φυσικά και sequels γνωστών franchises, όπως τα Killzone 3, inFamous 2, LittleBigPlanet 2 και Motorstorm: Apocalypse, αλλά και πρωτότυποι τίτλοι, όπως το Sorcery για το Move ή το ιδιόμορφο Journey. Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δούμε ένα νέο Ratchet & Clank από την Insomniac, το οποίο ίσως είναι το «sequel ιστορικού franchise» που έχει πει ότι θα ανακοινώσει, πιθανότατα στη συνέντευξη τύπου η οποία θα λάβει χώρα –όπως και πέρσι- μια μέρα πριν την έναρξη της έκθεσης, στις 17 Αυγούστου.
"Πλιζ, πλιζ, θεοί του gaming... κάντε να είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε το GT5 σε έκθεση... μπουχτίσαμε πια!"Προσωπικά πάντως, δεν απέχω πολύ από το να ανατινάξω το booth τους από τη στιγμή που ακούστηκε πως το The Last Guardian του Fumito Ueda θα μας φτύσει και θα παρουσιαστεί μόνο στο TGS.
Microsoft
H Microsoft θα έχει συνέντευξη Τύπου! Ναι βρε, κανονική εννοώ, όχι σαν την περσινή που τελικά αποδείχτηκε συνέντευξη Τύπου της… Lionhead για να παρουσιάσει ο Μολυνιός το Fable III του. Μάλιστα το ανακοίνωσε πριν από ελάχιστες μέρες και θα λάβει χώρα το πρωί της 17ης Αυγούστου (ωραία και είχα βάλει στο πρόγραμμα ένα τουριστικό γύρο της πόλης εκείνο το πρωί!). Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό τι θα περιλαμβάνει η «Play Day» της, όπως τη βάφτισε, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ξεχαρβαλωθούμε με τον Πετράκη στο Kinect. Η ίδια η εταιρεία το μόνο που αποκάλυψε ήταν η υπόσχεση πως θα υπάρξουν «πολλές ανακοινώσεις», ενώ η λογική λέει πως μια από αυτές θα είναι της επίσημης ημερομηνίας κυκλοφορίας του περιφερειακού της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Σίγουρα όταν λέτε "Συνέντευξη Τύπου της Microsoft" δεν εννοείται κάτι τέτοιο, έτσι;Σε επίπεδο τίτλων εκτός Kinect τώρα, μπορεί να μην δούμε τελικά Gears of War 3, αλλά το Halo: Reach και το Fable III θα μας τιμήσουν σίγουρα, ειδικά από τη στιγμή που οι κυκλοφορίες τους πλησιάζουν απειλητικά.
EA
Ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία χωρίς τη δική της κονσόλα, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το επίσημο ρόστερ της. Αν αυτό δεν συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες, τότε θα πρέπει να περιμένουμε τη δική της συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί το απογευματάκι της Τρίτης αμέσως πριν από την αντίστοιχη της Sony (τα δυο κτήρια είναι ακριβώς απέναντι!). Μια μαντεψιά πάντως θα την κάνω, προβλέποντας πως ανάμεσα στους τίτλους που θα μας δείξει η ΕΑ θα περιλαμβάνονται τα FIFA 11, Dead Space 2, Crysis 2, BulletStorm, Medal of Honor, Need for Speed: Hot Pursuit, EA Sports Active 2, EA Sports MMA, Portal 2, Dragon Age 2, SWTOR κ.λπ. Και αυτά μόνο για αρχή, αφού πέρσι ήταν ίσως η εταιρεία με τους περισσότερους διαθέσιμους τίτλους, οπότε αναμένεται και φέτος να κλέψει αρκετές από τις ώρες μας.
Ενημέρωση: Την ώρα που ανέβαινε το άρθρο, η ΕΑ ανακοίνωσε την επίσημη σύνθεσή της: BulletStorm, Crysis 2, Darkspore, Dead Space 2, Dragon Age 2, EA Sports Active 2, FIFA 11, FIFA Manager 11, EA Sports MMA, Medal of Honor, Need for Speed: Hot Pursuit, Rock Band 3, The Sims: Medieval, Star Wars: The Old Republic, Harry Potter and the Deathly Hollows – Part One, The Sims 3 on Consoles, Madden NFL 11 (iPhone) και Monopoly Streets. Δεν έπεσα και πολύ έξω...
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου