Τυχερή Monday Night Combat

Δευτέρα, σήμερα. Τι λέτε να κάνετε το βραδάκι; Σινεμά, δεν λέει. Τα έχετε δει όλα και τον Αύγουστο δεν παίζει τίποτα έτσι κι αλλιώς. Κανένα ποτάκι στην παραλία; Μπα, άσε, η Ποσειδώνος τέτοιες ώρες θα είναι σαν τους διαδρόμους του Kölnmesse από την Πέμπτη. Γιατί λοιπόν να μην μαζευτείτε με καμιά ντουζίνα φιλαράκια, να πάρετε ο καθένας από ένα όπλο, να χωριστείτε σε δυο ομάδες και να αρχίσετε σφάζεστε, παρουσία μάλιστα και της τηλεοπτικής κάμερας! Μην φοβάστε, δεν σας λέμε να πάτε σε τίποτα Τατιανολαμπίρηδες. Απλώς να ρίξετε μια ματιά στο τέταρτο από τα παιχνίδια του Xbox LIVE Summer of Arcade, της γνωστής πεντάδας αξιόλογων τίτλων του XBLA που είπε να κυκλοφορήσει η Microsoft για να έχουμε να ασχολούμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Το Monday Night Combat, όπως μπορείτε να καταλάβετε εξαρχής, έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων να σατιρίσει όχι μόνο τα σύγχρονα τηλεπαιχνίδια, αλλά ακόμα και τα «ρεαλιστικά» τηλεπαιχνίδια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όπως το Running Man. Στην πράξη, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελείται από δυο ξεχωριστά παιχνίδια, αφού τα διαθέσιμα modes είναι αρκετά διακριτά μεταξύ τους. Το πρώτο από αυτά, το Blitz mode είναι για τα tower defense games ότι το strategy κομμάτι του Brütal Legend για τα RTS. Παρόλο λοιπόν που εκ πρώτης όψεως φέρνει σε ένα κλασικό third-person shooter, στην πράξη, τα καθήκοντά σας θα έχουν να κάνουν περισσότερο με το να κατασκευάζετε και να αναβαθμίζετε αμυντικούς πύργους για να προστατέψετε τη Moneyball σας από τις ορδές των εχθρών που καταφθάνουν κατά κύματα από όλες τις πλευρές. Φυσικά, παίρνετε κι εσείς ο ίδιος μέρος στην μάχη (εξ ου και η παρομοίωση με το παιχνίδι του Schafer), ενώ το συγκεκριμένο mode προσφέρεται και για co-op παιχνίδι είτε μέχρι τεσσάρων παικτών online είτε δυο παικτών σε split-screen.
Η Assassin είναι μια καλή επιλογή για να φέρετε τα... πάνω-κάτω στην έκβαση μιας μάχης. Ή απλώς να ζαλιστείτε λιγάκι...Το έτερο mode, ονομάζεται Crossfire και τολμώ να πω πως είναι κάπως πιο ενδιαφέρον το σκεπτικό του. Η βάση του gameplay του δεν διαφέρει τρομερά από το Blitz, παρά μόνο σε μια μικρή, αλλά άκρως σημαντικής λεπτομέρεια: Αντίπαλός σας δεν είναι ασταμάτητα κύματα από bots, αλλά μια ομάδα ίδια και απαράλλαχτη με εσάς. Αυτόματα, όπως καταλαβαίνετε αλλάζει και ο στόχος του παιχνιδιού, αφού για να νικήσετε δεν αρκεί απλώς να αποκρούετε τα ρομποτάκια που στέλνει ο εχθρός, αλλά θα πρέπει να παίξετε και επίθεση και να καταστρέψετε ο ίδιος τη Moneyball του. Απλώς, για να διατηρηθεί κάπως το tower defense στοιχείο, μπορείτε να στέλνετε ομάδες από bots, τα οποία πρέπει πρώτα να καταστρέψουν τις ασπίδες ώστε να επιτεθούν μετά οι χαρακτήρες σας στη Moneyball.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου