Driver: San Francisco & Ghost Recon: Future Soldier

Driver: San Francisco
Η νέα έκδοση της ομώνυμης σειράς, δεν δείχνει να έχει να προσφέρει πολλά πράγματα. Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται λίγο μετά το πρώτο Driv3r (σ.σ. θυμίζουμε ότι είχε κυκλοφορήσει το 2004) και ο πρωταγωνιστής John Tanner καλείται να αντιμετωπίσει έναν παλιό του γνώριμο, τον Charles Jericho. Ο Jericho είναι στο στόχαστρο της αστυνομίας κι εσείς τον καταζητείτε, αν και στην προκειμένη περίπτωση ουσιαστικά παίζετε το παιχνίδι βρισκόμενος σε ένα όνειρο, το οποίο ζείτε ενώ είστε σε κόμμα.
Ποιοτικά τα γραφικά του Driver: San Francisco έχουν κάκιστα physics, καθώς όλοι οι χαρακτήρες περπατούν σαν ρομπότ. Οι πολίτες κινούνται αυτόματα προς τα πλάγια όταν πηγαίνετε κατά πάνω τους, κάτι που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να σκοτώσετε έστω έναν από αυτούς! Τα αυτοκίνητα έχουν μέτριο σχεδιασμό, αν και παρουσιάζουν ρεαλιστικό μοντέλο καταστροφής, καθώς φθείρονται σε παρμπρίζ, καπό, προφυλακτήρες, πόρτες και γενικά στα βασικά σημεία που μπορεί να προκληθεί φθορά. Οι κάμερες είναι είτε πρώτου προσώπου, είτε τρίτου, ενώ στην κάμερα πρώτου προσώπου θα βλέπετε σταδιακά τα γυαλιά του παρμπρίζ μπροστά σας να αποκολλούνται, ανάλογα με τις συγκρούσεις.
Την ώρα που καταδιώκετε κάποιον κακοποιό, με την λειτουργία “The Shift”, θα έχετε το ελεύθερο να κάνετε παύση το παιχνίδι και να μπείτε στη θέση όποιου οδηγού θέλετε. Για παράδειγμα, σε καταδίωξη ενός τυπά που ήταν 100 μέτρα μπροστά, μπορεί να θελήσετε να αφήσετε το αμάξι, να αναλάβετε μία νταλίκα που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα και να κάνετε μετωπική σύγκρουση πάνω του προκαλώντας βίαιο θάνατο. Ο έλεγχος του νέου οχήματος σε αυτή την περίπτωση θα διατηρείται και το παλιό σας όχημα θα συνεχίζει για λίγα δεύτερα ανεξέλεγκτο και με νέο οδηγό στο τιμόνι. Πέραν αυτών, με ένα πλήρες Zoom Out στον χάρτη θα ελέγχετε κυριολεκτικά οποιοδήποτε αυτοκίνητο θέλετε από την πόλη.
Από μάρκες αυτοκινήτων ξεχωρίσαμε τις Bentley, Alfa Romeo, Ford και Dodge. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσες θα υπάρχουν στην τελική έκδοση, εικάζουμε όμως ότι η ποικιλία θα είναι μικρή σε σύγκριση με άλλα σύγχρονα racing. To Driver: San Francisco θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011 για PC, Playstation 3, Xbox 360, Wii, Macintosh και την υπηρεσία OnLive.
Ghost Recon: Future Soldier
Σε αυτό το shooter τρίτου προσώπου, θα αναλαμβάνετε αποστολές σε Νορβηγία, Μέση Ανατολή και Ασία με την γνωστή ομάδα “The Ghosts” που έχει πρωταγωνιστήσει και σε προηγούμενους τίτλους της σειράς. Παρακολουθήσαμε επίδειξη αποστολών στη Νορβηγία, με περιβάλλοντα γεμάτα χιόνι, όπου χρησιμοποιώντας απόκρυψη ο χαρακτήρας μας καθάριζε εύκολα διάφορους σκοπούς που περιπλανιόνταν στην περιοχή. Στο Future Soldier θα μπορείτε να καμουφλαριστείτε σε σημείο που να φαίνεστε αόρατοι ή να μεταμφιεστείτε σε άλλο στρατιώτη, χωρίς να γίνετε αντιληπτοί. Αν σκοτώσετε για παράδειγμα έναν φρουρό και οι υπόλοιποι δουν ότι λείπει, τότε θα αρχίσουν να κινητοποιούνται. Αν όμως φορέσετε την στολή του και σταθείτε στη θέση του, τότε την επόμενη φορά που θα περάσει το περίπολο, θα προχωρήσει σαν να μην τρέχει τίποτα.
Σε θέματα χειρισμού, το στυλ ανά διαστήματα θα είναι αυτό που αρμόζει σε ένα τυπικό action shooter. Δεν θα δράτε δηλαδή αθόρυβα, αλλά θα παίρνετε το αυτόματό σας, θα στήνεστε σε σημεία κάλυψης και θα βγάζετε off διάφορα γκρουπ εχθρικών δυνάμεων. Το σύστημα κάλυψης και στόχευσης δείχνει εκ πρώτης όψεως να έχει καλή ανταπόκριση, ενώ το περιβάλλον θα καταστρέφεται πλήρως, μαζί και όλα τα «τρωτά» σημεία όπου θα καλύπτεστε. Εντυπωσιακά αναμένεται να είναι ορισμένα σύγχρονα πολεμικά οχήματα, τα οποία υπόσχονται ότι θα κάνουν τη ζωή σας κόλαση.
Μαζί σας στις αποστολές θα έχετε και μια σειρά από χρήσιμα gadgets, όπως το orbital scan με το οποίο θα εντοπίζετε μακρινούς στόχους. Θα μετράτε δηλαδή πόσοι είναι αυτοί, αν είναι εχθρικοί ή φιλικοί προς εσάς κτλ. Θα μπορείτε επίσης να μιλήσετε με την ομάδα σας και στοχεύοντας με το όπλο σας να δώσετε εντολή ώστε οι snipers σας να ξεκάνουν τους στόχους που θέλετε. Τέλος, για να κλείσουμε τα όσα είδαμε από το gameplay, το παιχνίδι θα διαθέτει single-player mode, co-op όπου θα αναλαμβάνετε τις αποστολές μαζί με άλλους παίκτες και τέλος το Online mode όπου θα διεξάγονται μάχες μεταξύ παικτών.
Στα γραφικά παρατηρήσαμε ότι η Ubisoft έχει κάνει καλή δουλειά. Τα physics των στρατιωτών έχουν πολύ καλή ποιότητα και το περιβάλλον έχει καλό σχεδιασμό, αν και σε περισσότερα σημεία θα μπορούσε να είχε προσεχθεί περισσότερο. Οι ομιλίες είναι λίγο υποτονικές, καθώς λόγω της φύσης των αποστολών, ο χαρακτήρας σας θα μιλάει με τους συναδέλφους του κυρίως σε χαμηλούς τόνους, χωρίς να αναπτύσσονται ιδιαίτερα διάλογοι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου