Το Xbox Live παρών στα κινητά τηλέφωνα

Η Microsoft σκοπεύει να ενσωματώσει το Xbox Live, τη γνωστή υπηρεσία online gaming και στα κινητά τηλέφωνα με τα Windows Mobile. Τα πρώτα κινητά που θα υποστηρίζουν το Xbox Live αναμένεται να εμφανιστούν όταν κυκλοφορήσουν τα Windows Mobile 7, ήτοι προς το τέλος του 2010.
Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία ψάχνει γι' αυτό το σκοπό να στελεχώσει την ομάδα του Xbox Live με έναν program manager κι έναν software tester. Και οι δύο θέσεις που έχει προκηρύξει η Microsoft αφορούν στην ενσωμάτωση του Xbox Live στα Windows Mobile. Οι προκηρύξεις θέσεων της Microsoft ανακαλύφθηκαν από το τεχνολογικό περιοδικό Techworld.
Η νέα στρατηγική του Xbox Live ακολουθεί τις επιταγές του προγράμματος "Xbox Live Anywhere", το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην E3 του 2006.
Εκτός από τις βασισμένες στην αρχιτεκτονική cloud υπηρεσίες, όπως είναι το Xbox Live, η Microsoft σχεδιάζει την πλήρη ενσωμάτωση στα Windows Mobile 7 και δημοφιλών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook. Άλλωστε η Microsoft κατέχει το 1,6% του Facebook, ένα μερίδιο που απέκτησε το 2007 καταβάλλοντας περισσότερα από 240 εκατομμύρια δολάρια.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου