Star Trek Online για τους φανατικούς...

Η βιομηχανία των video games δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό των δισεκατομμυρίων και βασιζόμενη περισσότερο στο όνομα “Star Trek” και λιγότερο στο ταλέντο των προγραμματιστών, μας παρουσίασε τίτλους οι οποίοι στόχευαν αποκλειστικά στο χρήμα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να απογοητεύσουν τα εκατομμύρια των θαυμαστών της θρυλικής σειράς.
Φυσικά ήταν θέμα χρόνου προτού το Star Trek εισβάλλει στο χώρο των διαδικτυακών παιχνιδιών. Η εταιρεία Perpetual Entertainment ξεκίνησε το 2004 την ανάπτυξη ενός online game βασισμένου στο δημοφιλές franchise. Λόγω της χρεωκοπίας της εταιρίας το 2008, την ανάπτυξη του παιχνιδιού συνέχισε η Cryptic Studios, η οποία μας έχει παρουσιάσει στο παρελθόν games όπως το Champions Online και το City of Heroes. Η κυκλοφορία του νέου τίτλου, ονομαζόμενου Star Trek Online, είναι κοντά και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την beta έκδοση. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει το Star Trek Online να ικανοποιήσει τους πολυάριθμους θαυμαστές της ομώνυμης σειράς ή αν θα είναι άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια εκμετάλλευσης της...κότας με τα χρυσά αυγά.
Σενάριο
Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται στον 25ο αιώνα, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας Star Trek: Nemesis. Ο γαλαξίας μας διανύει μία κρίσιμη περίοδο, αφού η ανακωχή μεταξύ της Federation και των Klingon έχει πάψει να ισχύει και η επιστροφή των μαινόμενων Borg έχει κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Δημιουργία xαρακτήρα
Το πρώτο πράγμα που κάναμε, όπως άλλωστε σε κάθε MMO, ήταν η δημιουργία του χαρακτήρα μας. Στο Star Trek Online, έχετε τη, δυνατότητα να παίξετε είτε ως Federation, είτε ως Klingon. Στη beta ωστόσο, δεν είναι δυνατή η επιλογή faction, οπότε παίξαμε αναγκαστικά ως Federation.
Έπειτα, μας δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουμε μία εκ των τριών κλάσεων του παιχνιδιού: Engineering, Science και Tactical. Οι Engineers είναι ειδικοί στα οπλικά συστήματα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του σκάφους μας και καταστρέφοντας τα όπλα των αντιπάλων. Ο τομέας των Scientists είναι τα buffs, τα debuffs και τα heals και οι Tactical Officers ξεχωρίζουν για τη δύναμή τους και τις ικανότητές τους στη μάχη.
Η επόμενή μας κίνηση, ήταν να διαλέξουμε race και φύλο. Η κάθε race έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και έχετε ακόμα και την δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας φυλή. Έπειτα, είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την εμφάνιση του ήρωά μας, έχοντας μία μεγάλη ποικιλία επιλογών για το κεφάλι, το σώμα, τη στολή, ακόμη και το περπάτημά του. Τέλος, ονομάσαμε το χαρακτήρα και το spaceship μας, γράψαμε μια σύντομη βιογραφία τους και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας στο αχανές διάστημα, μέσα από το κατατοπιστικό tutorial του παιχνιδιού.
Tutorial
Ως Federation, πήραμε το ρόλο ενός αξιωματικού σε ένα starship. Πειραματιστήκαμε με το βασικό χειρισμό του χαρακτήρα μας, ο οποίος περιλαμβάνει τα πλήκτρα WASD για την κίνησή του, το κλασικό space για το άλμα, αλλά και το πλήκτρο shift για να τρέχει. Εξοικειωθήκαμε αμέσως με το User Interface του παιχνιδιού, το οποίο δε θα σας ξενίσει αν έχετε παίξει MMORPG στο παρελθόν. Το ραντάρ είναι στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, πάνω αριστερά βρίσκεται ο μετρητής της ζωής και στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένα το chat window και η skill bar.
Ξαφνικά, η γαλήνη μας χάλασε όταν σήμανε ο συναγερμός του σκάφους. Στο αστρικό σύστημα του Vega μαινόταν μάχη μεταξύ Borg και Federation και το starship μας έπρεπε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Σαν ψαρωμένοι νέοι αξιωματικοί που ήμασταν, έπρεπε να παρουσιαστούμε αμέσως στη γέφυρα του σκάφους, όπου μας δόθηκε η πρώτη μας αποστολή. Οι Borg είχαν εισβάλει στο U.S.S. Khitomer και η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Μας ανατέθηκε να διακτινιστούμε στο starship και να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Αφού λάβαμε οδηγίες από ένα ολόγραμμα το οποίο είχε αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους, είχε έρθει η ώρα για να εξοικειωθούμε με το σύστημα μάχης του Star Trek Online.
Πρώτος μας στόχος, ήταν κάποιες συσκευές που έπρεπε να καταστραφούν. Για άλλη μία φορά είχαμε ένα αίσθημα déjà vu, αφού το σύστημα μάχης δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Αρκούσε να κλικάρουμε τον επιθυμητό στόχο, και να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο skill για να τον καταστρέψουμε. Οι χαρακτήρες στο Star Trek Online αποκτούν κάθε λογής όπλα όσο η πλοκή του παιχνιδιού εξελίσσεται, αλλά για αρχή είχαμε διαθέσιμα μόνο τα διάσημα phaser. Αφού σκοτώσαμε τους εισβολείς και αποτρέψαμε την κατάληψη του U.S.S. Khitomer από τους Borg, διακτινιστήκαμε πίσω στο αεροσκάφος μας για να ανακαλύψουμε ότι όλοι οι αξιωματικοί ήταν νεκροί, αφήνοντας σε εμάς τη διακυβέρνηση του starship και του πληρώματός του.
Το γεγονός αυτό μας εισήγαγε στην πλοήγηση του αεροσκάφους, αλλάζοντας δραστικά το gameplay του Star Trek Online. Παρατηρήσαμε αμέσως ότι η skill bar ήταν διαφορετική, καθώς και ότι νέα στοιχεία είχαν προστεθεί στο User Interface του παιχνιδιού. Η μπάρα ζωής είχε εξαφανιστεί και τη θέση της είχε πάρει μια μινιατούρα του starship μας, η οποία απεικόνιζε τις διαθέσιμες ασπίδες, μία σε κάθε μεριά του σκάφους. Επίσης, είχε προστεθεί ένας ρυθμιστής throttle, με τον οποίο μπορούσαμε να αυξομειώσουμε την ταχύτητα του starship. Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα WASD για την πλοήγηση και τα πλήκτρα Q και Ε για τη ρύθμιση της ταχύτητας, πλησιάσαμε κάποια φιλικά αεροσκάφη που είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου, για να μπορέσουμε να διακτινίσουμε τους επιβάτες τους στο starship μας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου