Combat Wings: Battle of Britain

Κολόψαρο απογειώσου!
Το gameplay του Combat Wings είναι πολύ απλό. Καταρχήν ο χειρισμός απλοποιείται αν επιλέξετε από τα options το Arcade Control. Οι guru του είδους που θέλετε πιο ρεαλιστικό πιλοτάρισμα, ίσως να προτιμήσετε το Advanced Control, που σας δίνει μια πιο ρεαλιστική απογείωση του αεροπλάνου. Υπάρχουν επίσης τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Το Easy και το Normal επίπεδο μπορεί να παιχτεί από τον οποιοδήποτε, ενώ στο Hard το αεροπλάνο σας δέχεται μεγαλύτερη ζημιά απ’ το συνηθισμένο.
Τα πρώτα σας βήματα στους αιθέρες γίνονται από το σημείο μηδέν. Είστε ένας από τους απλούς στρατιώτες του πολέμου, ο οποίος μόλις τελείωσε την βασική του εκπαίδευση και έχει απογειωθεί με το αεροπλάνο του για την πρώτη του αποστολή. Οι ανώτεροί σας δεν σας δίνουν και πολλές πιθανότητες επιβίωσης όμως εσείς καλείστε να ανατρέψετε τις παραδόσεις. Για αρχή, μπορείτε να επιλέξετε ένα και μόνο αεροπλάνο, το Hawker Hurricane MKI (κατασκευής 1935), στο οποίο αλλάζετε μόνο την εμφάνιση. Αρκετές αποστολές πιο μετά θα σας δοθούν κι άλλα πιο εξελιγμένα αεροπλάνα.
Χειρισμός, Δράση και Όπλα
Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά στο θέμα του χειρισμού. Η κίνηση του αεροπλάνου γίνεται με τα WASD, με αριστερό κλικ πυροβολάτε με το αυτόματο (Fire) και με δεξί κλικ ρίχνετε τις βόμβες (Secondary Fire). Για αρχή, έχοντας επιλέξει από τα options το Arcade Control, απογειώνεστε απευθείας, απλά κρατώντας πατημένο το W. Οι διαθέσιμες κάμερες είναι τρεις. Πίσω από το αεροπλάνο, εξ επαφής και κάμερα cockpit.
Όταν βρίσκεστε στον αέρα, τα φιλικά αεροπλάνα συμβολίζονται με μπλε χρώμα, ενώ τα εχθρικά αεροπλάνα των Ναζί έχουν κίτρινη ένδειξη όταν είναι μακριά σας και κόκκινη όταν είναι κοντά σας. Ανάλογα με την απόσταση και την κίνηση των εχθρικών αεροπλάνων, ο στόχος στον οποίο θα πρέπει να τα πυροβολήσετε βρίσκεται συνήθως πιο μπροστά απ’ το σημείο στο οποίο πετάει ο εχθρός. Έτσι, ξέρετε ακριβώς που θα στοχεύσετε. Από τα δύο όπλα σας, το αυτόματο είναι αποτελεσματικό για τα αεροπλάνα και οι πύραυλοί σας για τους στόχους εδάφους (δεδομένου του ότι δεν είναι τηλεκατευθυνόμενοι). Για να αλλάξετε Secondary fire, μπορείτε να πατήσετε το Q ή κατευθείαν τα 1, 2 και 3, που αντιστοιχούν σε πυραύλους, βόμβες εδάφους και τορπίλες αντίστοιχα.
Αποστολές
Αρχικά, ως νέος πιλότος, βρίσκεστε στην Βρετανία και πολεμώντας για την χώρα σας, καλείστε αρχικά να υπερασπιστείτε στρατηγικούς στόχους, όπως εργοστάσια ή ομάδες πλοίων. Κι όλα αυτά πολεμώντας με Γερμανικά εχθρικά αεροπλάνα αλλά και πλοία. Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να χειριστείτε μόνο ένα κανόνι εδάφους και τίποτε άλλο, όπως επίσης στις μετέπειτα αποστολές, να περάσετε στην αντεπίθεση προκαλώντας καίρια πλήγματα στους Ναζί. Οι αποστολές σας είναι δεκάδες και είναι σύντομες σε διάρκεια, χωρίς να κουράζουν.
Η γενική δυσκολία στις πρώτες αποστολές είναι χαμηλή, αλλά όσο προχωράτε τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι εχθροί αυξάνονται, η ποιότητα των εχθρικών αεροπλάνων ανεβαίνει και βέβαια τα πυρά των Ναζί σας πετυχαίνουν πλέον πιο εύκολα. Το θετικό είναι ότι ακόμα και στο Normal επίπεδο, έχετε το περιθώριο να δεχτείτε αρκετές σφαίρες πριν ανατιναχθείτε. Η ενέργειά σας συμβολίζεται με πράσινο χρώμα κάτω δεξιά. Αν δεχτείτε πυρά σε κάποιο σημείο τότε η ενέργεια θα κιτρινίσει και στην επόμενη «στρώση» θα κοκκινίσει. Μετά από αυτό, το μονοθέσιό σας θα εκραγεί και κατά συνέπεια θα χάσετε.
Καθαρίστε τους Ναζί ακόμα και στους αιθέρες και βγάλτε τα απωθημένα σας!
Το Combat Wings έχει αρκετά υψηλό βαθμό ρεαλισμού. Πέρα από τις θανατηφόρες συγκρούσεις σε έδαφος και θάλασσα, αν συγκρουστείτε έστω για λίγο με αντίπαλο αεροπλάνο, τότε και σε αυτή την περίπτωση βρίσκετε άμεσο θάνατο. Επιπλέον, ανάλογα με τις σφαίρες που έχει δεχτεί το αεροπλάνο σας, ο χειρισμός σταδιακά δυσκολεύει. Αλλιώς κινείστε στο ξεκίνημα, αλλιώς όταν έχετε δεχθεί τις πρώτες σφαίρες κι αλλιώς όταν οι ενδείξεις έχουν κοκκινίσει και έχετε αρχίσει να βγάζετε καπνούς. Κάθε σφαίρα δυσκολεύει την κατάσταση ελέγχου όσο δεν φαντάζεστε.
Αυτό που αποκομίσαμε από την εμπειρία μας με το παιχνίδι, είναι το ευχάριστο και απλό gameplay και το πλεονέκτημα του Save και Load όποτε το επιθυμείτε, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν κάποιο σημείο σας σπάσει τα νεύρα. Από εκεί κι έπειτα, ορισμένα σημεία των αποστολών που επαναλαμβάνονται, όπως και το μέτριο A.I. των Γερμανών, είναι δύο στοιχεία που ίσως σας προβληματίσουν, σίγουρα όμως δεν θα σας απομακρύνουν. Μετά το τέλος ορισμένων αποστολών, θα δεχτείτε προαγωγές ή ακόμα και μετάλλια από τους ανωτέρους σας, αν και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι η ολοκλήρωση ενός objective, παρά τα μεθεόρτια. Εκεί θα παρατηρήσετε και στατιστικά με kills των συναδέλφων σας. Στην πράξη όμως, τα kills αυτά δεν ανταποκρίνονται και τόσο στην πραγματικότητα, καθώς οι συνάδελφοί σας όσο δύσκολα πεθαίνουν άλλο τόσο δύσκολα βρίσκουν στόχο...
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου