Dark Void και κομάντο στο Διάστημα

Βρισκόμαστε στον Αύγουστο του 1938, όπου ένα αεροπλάνο με τρεις επιβάτες, συντρίβεται στο τρίγωνο των Βερμούδων κι εξαφανίζεται από αυτόν τον κόσμο, περνώντας σε άλλη διάσταση. Οι επιβάτες του είναι ο William Augustus Grey (κεντρικός πρωταγωνιστής), η Eva κι ένας ακόμη συνάδελφος που επέβαινε στο αεροσκάφος. Μετά την σύγκρουση, οι μόνοι επιζώντες φαίνεται να είναι ο William και η Eva. Βγαίνοντας από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, αντιλαμβάνονται ότι δεν βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο, αλλά σε μία άλλη διάσταση. Εκεί, θα συναντήσουν την η εξωγήινη φυλή των Watchers, η οποία επιτίθεται στην ανθρωπότητα για να την αφανίσει.
Όλως…τυχαίως, τον Wlliam Grey υποδύεται ο Nolan North (ο ηθοποιός που υποδύεται και τον Nathan Drake στο Uncharted!). Επίσης όλως τυχαίως, το ζευγαράκι μας ξεκινάει τα πρώτα του βήματα εξερευνώντας μέρη με πλούσια βλάστηση, τα οποία κατοικούνται από ιθαγενείς. Βάλτε σε όλα αυτά τις μάχες με όπλα και χειροβομβίδες, τις τεχνικές parkour και τις κινήσεις εξ’ επαφής και…σωστά καταλάβατε. Καλώς ήρθατε στο σύγχρονο Uncharted!
Ο πόλεμος…των ρομπότ
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά εξερεύνησης της εικονικής πραγματικότητας στην οποία βρίσκεστε, θα αντιληφθείτε την παρουσία των Watchers. Οι σχεδιαστές του Dark Void, θέλησαν να απεικονίσουν τους Watchers ως μια εξωγήινη φυλή, με ρομποτική μορφή. Αυτή η μορφή θα σας ακολουθεί σχεδόν παντού, καθώς οι Watchers μοιάζουν να είναι ολόιδιοι μεταξύ τους. Υπάρχουν ορισμένες παραλλαγές στα χρώματα, στα όπλα και σε ελάχιστα σημεία της εμφάνισης, όμως επί της ουσίας θα σας δίνεται διαρκώς η εντύπωση ότι πολεμάτε με κλώνους.
Οι κινήσεις του William είναι αρκετά συνηθισμένες. Στην έκδοση του Playstation 3, με το R1 πυροβολείτε, με το R2 ξαναγεμίζετε το όπλο του και με το L2 πετάτε δυναμίτη. Αν πλησιάσετε έναν εχθρό, τότε πατώντας διαρκώς τον κύκλο, τον αποτελειώνετε με διάφορες αυτοματοποιημένες κινήσεις εξ επαφής, όπου ο ήρωάς μας χρησιμοποιεί εντυπωσιακά το όπλο του.
Η καινοτομία στο gameplay που κάνει κατά μία έννοια του Dark Void να ξεχωρίζει, είναι το jetpack σας. Το jetpack σας επιτρέπει αρχικά να διατηρείστε στον αέρα και στις πιο προχωρημένες αποστολές να πετάτε κανονικά, σαν να είστε…αεροσκάφος! Όταν είστε σε κατάσταση πτήσης, είστε διαρκώς και υποχρεωτικά σε κίνηση, οπότε χρησιμοποιείτε το αριστερό analog stick για να κινηθείτε. Αν θέλετε να επιταχύνετε (boost) πατάτε το τρίγωνο, με το τετράγωνο φρενάρετε και με το R1 πυροβολείτε.
Οι αποστολές σας στο Dark Void είναι αρκετά απλές. Συνήθως σας ζητιέται να μεταβείτε από το ένα σημείο στο άλλο, να σκοτώσετε ομάδες εξωγήινων και να βρείτε συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία σας είναι απαραίτητα για την συνέχεια (και κατ’ επέκταση την εξέλιξη της πλοκής). Η αποθήκευση της προόδου σας γίνεται με τα checkpoints, τα οποία όμως δεν εμφανίζονται πάντοτε την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις όπου αντί να υπάρχει checkpoint μετά από μία μεγάλη μάχη, θα συναντήσετε μερικές ακόμη δοκιμασίες ή 2-3 εχθρούς σκορπισμένους, κάτι που όμως μπορεί να είναι ικανό να σας κάνει να χάσετε, άρα να σας σπάσει τα νεύρα καθώς θα χρειαστεί να επαναλάβετε όλες τις τελευταίες σας ενέργειες. Εδώ τα λάθη δεν συγχωρούνται, καθώς ακόμα κι αν φτάσετε στο χείλος ενός γκρεμού και παραπατήσετε, θα πέσετε κατευθείαν στο κενό.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού είναι το linear gameplay του. Σχεδόν σε κανένα σημείο του δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές. Υπάρχει μονίμως μία ένδειξη για την απόσταση που σας χωρίζει από τον προορισμό σας, η διαδρομή σας είναι αυτονόητη, ενώ η μοναδική αίσθηση ελευθερίας που σας δίνεται την ώρα της πτήσης σας, αφορά έναν περιορισμένο σε έκταση χώρο όπου διεξάγεται η μάχη. Αν επιχειρήσετε να διαφύγετε από τον χώρο αυτό, τότε θα σας γίνει υποχρεωτικά στροφή 180 μοιρών για να επιστρέψετε πίσω και να συνεχίσετε την μάχη σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου