Napoleon: Total War preview


Η Creative Assembly αρχίζει πλέον να μας κακομαθαίνει, καθώς μετά το Empire: Total War, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει άλλο ένα παιχνίδι της σειράς Total War. Αυτή τη φορά, στη θεματολογία της βρέθηκε ο διάσημος Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης, ο οποίος άφησε ιστορία στην Γαλλία, κυρίως στο διάστημα 1799-1815, όταν και ηττήθηκε στη μάχη του Waterloo. Για τους…ψαγμένους του είδους, αυτή δεν είναι η πρώτη του εμφάνιση σε video game, καθώς παλιότερα είχε δημιουργηθεί το Napoleonic Total War, ένα από τα δεκάδες mods για το Rome: Total War.
Waterloo…I was defeated you won the war
Με τον στρατό του Ναπολέοντα, θα μπορέσετε να αλλάξετε την ιστορία και να κατακτήσετε νέες χώρες. Δοκιμάζοντας το παιχνίδι, παρατηρήσαμε ότι το gameplay του έχει μείνει σχεδόν αυτούσιο σε σχέση με το περυσινό Empire: Total War. Στο θέμα ελέγχου στο πεδίο της μάχης, ο στρατός σας ελέγχεται πάντοτε σε ομάδες (πεζικό, ιππικό και πυροβολικό), ενώ φέτος πέρα από το στοιχείο του πανικού που επικρατεί στους στρατιώτες, έχουν προστεθεί επιπλέον παράγοντες. Αν για παράδειγμα η μάχη διεξάγεται σε σημείο όπου υπάρχει έντονη ζέστη ή κρύο (πόσο μάλλον χιόνι), τότε αυτό θα επηρεάσει αντίστοιχα το ηθικό, άρα και την απόδοση των στρατιωτών, ιδιαίτερα όσων δεν είναι μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες. Το ηθικό παίζει γενικά μεγάλο ρόλο, καθώς πέρα απ’ τις καιρικές συνθήκες, ακόμα κι ο θάνατος ενός στρατηγού στη μάχη επηρεάζει την ψυχολογία του στρατού σας ακόμη περισσότερο.
Το gameplay έχει ορισμένα επιπλέον στοιχεία που φέτος αξίζουν την προσοχή σας. Θα μπορείτε για παράδειγμα να καλέσετε στρατηγούς μέσα στη μάχη και να εκμεταλλευτείτε διάφορα power ups, που σας δίνουν από δύναμη πυρός μέχρι ανύψωση ηθικού. Οι πολιορκίες φρουρίων θα είναι πιο ρεαλιστικές, καθώς βάση της νέας A.I., οι εχθροί σας θα κινούνται έξυπνα στα διάφορα μέρη του οχυρού σας, προσπαθώντας να βρουν τα αδύναμα σημεία σας και να σας εξοντώσουν πιο εύκολα.
Το campaign ακολουθεί την ιστορία του στρατηγού Ναπολέοντα σε Ιταλία, Αίγυπτο και Ευρώπη. Στόχος σας είναι να κατακτήσετε διάφορες χώρες, ενώ υπάρχουν και προαιρετικές αποστολές, οι οποίες προκύπτουν στην πορεία της καριέρας σας. Κατά την διάρκεια του campaign, ο έλεγχος της αυτοκρατορίας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια σας, καθώς μπορεί να διαχειριστείτε την οικονομία της, την ανάπτυξη του στρατού σας και τις επιθέσεις σας, με το κλασικό turn-based σύστημα της σειράς Total War.
Πέρα από την κυρίως ιστορία, το Napoleon: Total War θα συνοδεύεται κι από δύο ακόμη modes, το Multiplayer και το Napoleon’s Battles. Το multiplayer δεν καταφέραμε ακόμη να το παίξουμε, καθ’ ότι δεν έχουν ανοίξει επίσημα οι servers. Το Napoleon’s Battles είναι ουσιαστικά το Scenario mode, στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλές από τις ιστορικές μάχες του Ναπολέοντα, τις οποίες καλείστε να δώσετε. Ξεκινώντας καθένα από αυτά τα μεμονωμένα σενάρια, θα σας γίνεται απεικόνιση των συνθηκών μάχης, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα τότε πραγματικά γεγονότα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου