Lara Croft and the Guardian of Light

Από το 1995, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το Tomb Raider, είχαμε συνηθίσει την Lara Croft τρισδιάστατη και με τις γνωστές όμορφες καμπύλες της που εξιτάρανε πάντοτε τον αντρικό πληθυσμό. 15 χρόνια μετά, η σειρά παρουσιάζει φέτος κάτι το διαφορετικό. Για πρώτη φορά έχουμε αλλαγή του ονόματος από “Tomb Raider” σε “Lara Croft” και ταυτόχρονα μια μετάβαση από το 3D στο 2D. Η μετάβαση αυτή λογικά θα είναι προσωρινή, απλά δείχνει να απευθύνεται περισσότερο σε όσους gamers αποζητούν κάτι το απλό. Άλλωστε, το παιχνίδι διατίθεται ως DLC έναντι 15 ευρώ, άρα το κόστος είναι εκ των προτέρων αρκετά χαμηλό. Κυκλοφορεί ήδη στο Xbox Live για 1200 microsoft points και για PC και Playstation 3 θα είναι διαθέσιμο στις 28 Σεπτεμβρίου.
Το νέο Σενάριο
Πριν από 2.000 χρόνια, ξεκίνησε μία μάχη ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες. Τον Totec, έναν πολεμιστή της αρχαίας φυλή των Maya που ηγείται της στρατιάς Army of Light και τον Xolotl, τον Φύλακα του Σκότους. Ο στρατός του Totec είχε ηττηθεί τότε, αλλά ο Totec κατάφερε να νικήσει τον Xolotl και να τον φυλακίσει μέσα σε έναν καθρέφτη καπνού, που ο τελευταίος χρησιμοποιούσε για να δημιουργεί τους δαίμονές του.
Η Lara Croft βρίσκει σήμερα αυτόν τον καθρέφτη, αλλά για κακή της τύχη, κάποιοι κυνηγοί κειμηλίων την παρακολουθούσαν στην προσπάθειά της. Το αποτέλεσμα ήταν να της κλέψουν τον καθρέφτη και χωρίς να τον θέλουν να ελευθερώσουν και πάλι τον Xolotl. Αυτομάτως, το πέτρινο άγαλμα του Totec επανήλθε κι αυτό στη ζωή κι έτσι ο αρχαίος πολεμιστής ενημέρωσε την Lara ότι θα πρέπει να σταματήσουν τον Xolotl πριν από το φως της αυγής.
Με δύο είναι καλύτερα
Η διαφοροποίηση στην φετινή παρουσία της Lara Croft, είναι ότι πλέον δεν είναι μόνη της, αλλά έχει και παρέα. Αν παίξετε το Single-Player mode, τότε χειρίζεστε αναγκαστικά και μόνο την Lara, οπότε ο Totec εμφανίζεται αραιά και που για να σας βοηθήσει. Αν παίξετε το Co-Op mode με κάποιο φίλο σας, τότε ο ένας θα χειρίζεται την Lara κι ο άλλος τον Totec. Το Co-Op δυστυχώς δεν μπορεί να παιχτεί online, κάτι που θα σας αναγκάσει να ψάχνετε κάθε φορά να φέρετε…φίλο στο σπίτι.
Το Lara Croft and the Guardian of Light είναι ένα 2D platform, όπου οι τοποθεσίες απεικονίζονται με μία γωνιακή κάμερα. Είναι σχεδιασμένο κυρίως με βάση το Co-Op Mode, πράγμα που σημαίνει συνεργασία μεταξύ των παικτών για την ολοκλήρωση κάθε αποστολής. Όταν παίζετε μόνοι σας, κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ο Totec δίπλα σας, ελεγχόμενος απ’ την A.I., πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Αντ’ αυτού, αποκτάτε κάποιες από τις ικανότητες του Totec που δεν θα είχατε στο Co-Op, όπως το δόρυ, με το οποίο εκτός απ’ το να προκαλείτε μεγάλη ζημιά στους δαίμονες, το καρφώνετε σε τοίχους για να σκαρφαλώνετε σε υψώματα.
Αν παίξετε το παιχνίδι με φίλο σας, τότε θα συνεργάζεστε διαρκώς για να περάσετε από το ένα μέρος στο άλλο. Όποιος χειρίζεται τον Totec θα πρέπει να καρφώσει το δόρυ, η Lara να ανέβει πάνω του, να σκαρφαλώσει ψηλά και τέλος να του πετάξει ένα σκοινί για να ανέβει κι αυτός. Αντίστοιχα, ο Totec χρησιμοποιεί ασπίδα για να αποφύγει κάποιες παγίδες που πετάνε βέλη, προστατεύοντας μαζί και την Lara. Στο Single-Player mode όπου δεν θα έχετε αυτή την προστασία, θα χρησιμοποιείτε τις βόμβες της Lara για να τις απενεργοποιήσετε. Τέλος, μία ακόμη διαφορά στο Co-Op είναι ότι μπορείτε να κάνετε revive τον συμπολεμιστή σας αν πεθάνει. Αν πεθάνουν κι οι δύο τότε επιστρέφετε στο τελευταίο checkpoint.
Χειρισμός, Μάχες και Γρίφοι
Κάθε χαρακτήρας ελέγχεται με το αριστερό analog stick. Στο Xbox 360, με το A πηδάτε, με το X κάνετε σβούρα στο έδαφος και με το Y αφήνετε βόμβα και την ενεργοποιείτε ξαναπατώντας το. Με το δεξί analog stick στοχεύετε με το όπλο που έχετε στην κατοχή σας και με το RT το χρησιμοποιείτε. Από το D-Pad, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξετε όπλα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου