Playstation 3: 3D και backwards compatibility

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Sony, στο επόμενο firmware update θα υπάρχει αναβάθμιση που θα αφορά όχι μόνο τα 3D games αλλά και την δυνατότητα αναπαραγωγής 3D Blu-ray ταινιών.
Τι θα ισχύσει για το 3D
Το firmware update 3.50 θα είναι διαθέσιμο στις 21 Σεπτεμβρίου. Βέβαια αυτή τη στιγμή, μόνο λίγοι τίτλοι σε Blu-ray discs έχουν 3D υποστήριξη, όπως το Cloudy with a Chance of Meatballs και το Monster House. Για την προβολή του 3D με το PS3, θα χρειαστείτε μία 3D τηλεόραση, καθώς και τα ειδικά 3D γυαλιά.
Τα games που ήδη υποστηρίζουν 3D είναι τα Wipeout HD, Super Stardust HD, PAIN και το demo του MotorStorm: Pacific Rift.
Backwards compatibility
Αυτή τη στιγμή, οι τυχεροί που παίζουν games προηγούμενων Playstation στο PS3 τους είναι ελάχιστοι, δεδομένου του ότι το χαρακτηριστικό αυτό υπήρχε μόνο στην πρώτη παρτίδα κονσολών Playstation 3 που κυκλοφόρησε στην αγορά. Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες όμως που προέρχονται απ' το site Siliconera.com, η Ιαπωνική εταιρεία φέρεται να έχει κατοχυρώσει πατέντα, βάση της οποίας θα επιτρέπεται σε σύγχρονη κονσόλα να παίζει games προηγούμενων ετών, με την χρήση ενός εξωτερικού αντάπτορα. Ο αντάπτορας αυτός θα περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή, έναν DVD decoder, καθώς και επεξεργαστές γραφικών και ήχου. Η συσκευή αυτή θα καταναλώνει ρεύμα με ανεξάρτητο καλώδιο.
Η Sony δεν σχολίασε τις παραπάνω φήμες και μένει να δούμε αν θα εκπληρωθεί τελικά ένα μόνιμο παράπονο των fans της τα τελευταία χρόνια. To backwards compatibility διεκόπη πριν από τρία χρόνια, με την κυκλοφορία του PS3 στα 80GB και την αιτιολογία του ότι "Οι τίτλοι του PS3 καλύπτουν πλέον τις ανάγκες των περισσότερων gamers".
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου