Amnesia: The Dark Descent

Στην αγορά των games, τα τελευταία χρόνια, έχουν εκλείψει τίτλοι με βαθύ περιεχόμενο και επιβλητική ατμόσφαιρα. Τα όμορφα γραφικά, το αδιάκοπο gameplay και τα κινηματογραφικά εφέ, είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος που προσφέρουν οι εταιρείες παραγωγής. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που κάνουν ένα παιχνίδι να αξίζει τα λεφτά του και μια θέση στη συλλογή σας. Στοιχεία όπως η ατμόσφαιρα ή η απορρόφηση από ένα game σε τέτοιο βαθμό, που να το σκέφτεσαι ακόμα και αφού κάνεις quit. Στοιχεία όπως ανατριχιαστικοί ήχοι ή κινήσεις σκιών στο σκοτάδι, που αφήνουν το σημάδι τους στο μυαλό σου για καιρό. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το Amnesia: The Dark Descent.
Δημιουργός του Amnesia είναι η Frictional Games, που είναι υπεύθυνη για την σειρά Penumbra και αν κάποιος κρίνει από το παρελθόν της, πρέπει να έχει μεγάλες προσδοκίες για τον νέο της τίτλο. Αναφέρουμε εξαρχής ότι δεν έχει κυκλοφορήσει retail έκδοση του παιχνιδιού, πέρα από την Ρωσία. Μπορείτε παρόλα αυτά να κατεβάσετε την digital έκδοση από το site της Frictional ή από το Steam.
Call of Brennenburg
Ο χαρακτήρας που χειρίζεστε λέγεται Daniel και το όνομά του είναι το μόνο πράγμα που γνωρίζετε στην έναρξη της περιπέτειάς σας. Ξυπνάτε στον πύργο Brennenburg, πάσχοντας από αμνησία -εξού και ο τίτλος- και προσπαθείτε να βγείτε έξω και προφανώς να επαναφέρετε την μνήμη σας. Τα βήματά σας στοιχειώνει ένας σκοτεινός τρόμος, μια αόρατη σκιά, που φροντίζει να σας κοψοχολιάζει με κάθε ευκαιρία. Το σενάριο εξελίσσεται μέσα από σημειώματα και ημερολόγια που βρίσκετε στον πύργο, τα οποία προέρχονται από άγνωστους προς εσάς χαρακτήρες, αλλά και από τον ίδιο σας τον εαυτό, που τα έγραψε απ' ότι φαίνεται, όταν είχε σώας τας φρένας.
Πέρα από τα κείμενα, συχνά πυκνά θα τρώτε κυριολεκτικά “φλασιές”, που θα σας δίνουν περαιτέρω στοιχεία για το παρελθόν σας. Ορισμένα δηλαδή αντικείμενα ή δωμάτια επαναφέρουν κάποιες από τις αναμνήσεις σας, συνήθως υπό την μορφή συνομιλιών, που εμφανίζονται μέσω κάποιων flashbacks.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου