Spider-man: Shattered Dimensions

Είναι γνωστό ότι με την άφιξη του Batman: Arkham Asylum η Rocksteady άλλαξε άρδην τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια που βασίζονται σε ήρωες των κόμικς. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και κάθε νέα προσπάθεια θα πρέπει, αν όχι να ξεπεράσει -γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο- τουλάχιστον να προσπαθήσει να αγγίξει τα επίπεδα του Arkham Asylum. Αυτή τη λογική φαίνεται ότι ασπάστηκε η Activision και έτσι, μετά από από χρόνια πειραματισμών και άστοχων κινήσεων, ανταπέδωσε με τον καλύτερο ίσως τρόπο την υπομονή των οπαδών της γνωστής φιγούρας της Marvel. Μετά το ικανοποιητικό Web of Shadows, φέτος επιχειρείται μια έντονη αλλαγή στη φιλοσοφία που διέπει τους τίτλους Spider-man. Και όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.
Αλλαγές, περισσότερες αλλαγές
Τα ηνία της νέας περιπέτειας του Spidey αναλαμβάνει η Beenox και η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές είναι πάρα πολλές και το σημαντικότερο, προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Shattered Dimensions δεν διστάζει να κινηθεί σε μονοπάτια που ποτέ στο παρελθόν ο Spider-man δεν τόλμησε να βρεθεί και πέρα από ορισμένες ατασθαλίες, το τελικό σύνολο αποδεικνύεται μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Και αν αναζητάει κάποιος να βρει τον λόγο, η απάντηση βρίσκεται στη λέξη "ποικιλία".
Η περιπέτεια θα ξεκινήσει ως συνήθως με μια εισαγωγική σκηνή που θα προσπαθήσει να αιτιολογήσει γιατί για ακόμα μια φορά επικρατεί ένα μικρό χάος. Τα πάντα αρχίζουν όταν ο Mysterio προσπαθεί να κλέψει ένα αρχαίο αντικείμενο. Κλασικά, εμπόδιο στα σχέδιά του θα σταθεί ο Spider-man. Όμως, κατά τη διάρκεια της μάχης, το συγκεκριμένο αντικείμενο θρυματίζεται και μια μυστήρια δύναμη δείχνει να απελευθερώνεται. Από εκεί και έπειτα ξεκινάει η δράση και οι ευχάριστες -ειδικά για τους φίλους των κόμικς- εκπλήξεις. Η μυστηριώδης Madam Web εμφανίζεται και ενημερώνει τον Spider-man ότι η ζημιά που έκανε ο Mysterio είχε αντίκτυπο όχι μόνο στον κόσμο τους, αλλά σε τρία ακόμα παράλληλα σύμπαντα.
Εν ολίγοις, όλες οι διάσημες εκφάνσεις του Spider-man στα κόμικς, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τέσσερις διαφορετικούς κόσμους από την καταστροφή. Αυτό σημαίνει ότι στα 14 κεφάλια και στις 8 περίπου ώρες που διαρκεί το Shattered Dimensions, οι παίκτες θα ελέγξουν τους Amazing, Ultimate, 2099 και Noir Spider-men, ο κάθε ένας με τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Μια βόλτα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον
Τέσσερις ήρωες, τέσσερα (σχεδόν) διαφορετικά παιχνίδια έχουμε με το Shattered Dimensions. Αν και η βασική δομή όλων είναι παρόμοια, είναι η αισθητική και οι δυνάμεις του κάθε ενός ήρωα που αλλάζουν την εμπειρία. Στο σύμπαν Noir, o Spider-man παρουσιάζεται σχετικά αδύναμος σαν χαρακτήρας και για να επιβιώσει, επιβάλλεται να εκμεταλλευτεί τις σκιές και να εκτελεί τους αντιπάλους του με σχεδόν αυτοματοποιημένα "takedowns" όντας κρυμμένος στην ασφάλεια του σκοταδιού. Αν τυχόν και τον εντοπίσουν οι αντίπαλοι, είτε θα τον εξολοθρεύσουν εύκολα, είτε (όπως στο AA) θα θυμούνται την τελευταία του θέση και θα εστιάζουν την προσοχή τους εκεί.
Μπορεί το στοιχείο του stealth να δείχνει κάπως ξένο στον άνθρωπο-αράχνη, αλλά η προσέγγιση της Beenox είναι καλοσχεδιασμένη και έτσι οι παίκτες δεν θα δυσαρεστηθούν. Μάλιστα, θα λέγαμε ότι ίσως πρόκειται για την καλύτερη στιγμή του τίτλου, παρά το απλοϊκό και αυτοματοποιημένο gameplayόλοι οι όροι » Gameplay Με τον όρο gameplay αναφερόμαστε στη συνολική εμπειρία που εισπράττει ο παίκτης, κατά την αλληλεπίδραση του με ένα βιντεοπαιχνίδι. Με πολύ απλά λόγ... περισσότερα » της.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου