The Clockwork Man 2 Ultimate Edition

ΤΑ παιχνίδια από Ελληνικές ομάδες ανάπτυξης είναι δυστυχώς μετρήσιμα με τα δάχτυλα των χεριών μας, και συνήθως μάλιστα πρόκειτε για δουλειές που ενώ είναι ποιοτικές, χάνονται κάπου στη διαδρομή λόγω της μηδανιμής διαφήμισης και υποστήριξης στους Developers. Ο λόγος είναι απλός και δε θέλει πολύ προσπάθεια για να τον αντιληφθούμε. Το κόστος που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη ενός επιτυχημένου παιχνιδιου, είναι τεράστιο για να το επωμιστούν οι ίδιοι οι δημιουργοί, και τα κεφάλαια που θα δώσουν ένα μικρό σπρώξιμο στη βιομηχανία της δημιουργίας παιχνιδιών εντός Ελλάδας, είναι απλά ανύπαρκτα.
Το πρόβλημα αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχει περιοριστεί λόγω δύο σημαντικών λύσεων που εμφανίστηκαν. Πρώτον και κύριων η ψηφιακή διακίνηση, και δεύτερων η εξάπλωση των λεγόμενων Casual Games, που έγιναν, με χαρά, δεκτά από τους ανθρώπους που ασχολούνται περιστασιακά με το Gaming, μια ομάδα ανθρώπων που συνεχώς αυξάνεται.
Η Total Eclipse, μια ομάδα developers με «βάση» τη θεσσαλονίκη, δινει τα ρέστα της για να αποδείξει ότι η δημιουργία ενός επιτυχημένου παιχνιδιού, εξαρταται πρώτα από το μεράκι των ανθρώπων που το φτιάχνουν και όχι από τα πόσα ευρώ θα πέσουν στο τραπέζι. Από το 2004 που δημιουργήθηκε η Total Eclipse(σαν κομμάτι της Zefxis ) έχει δημιουργήσει 5 παιχνίδια:
Academy of Magic - Word Spells
Bounty - Special Edition
Fashion Boutique
The Clockwork Man
The Clockwork Man 2 Ultimate Edition.

Το δεύτερο μέρος του ClockWork Man που είναι και αυτό που θα μας απασχολήσει κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 2010 από την GameHouse . Πρόκειτε για ένα Adventure/Casual-Puzzle Game και συνδιάζει με αρκετή επιτυχία τα είδη αυτά.
Ενα StreamPunk σπίτι στο λιβάδι
Η παιχνίδι αφηγείτε την ιστορία της Miranda Calomy και του ρομπότ που την συντροφεύει του Sprocket. Η Miranda βρίσκεται σε αναζήτηση των γωνιών της που εξαφανίστηκαν πριν από 8 χρόνια. Το παιχνίδι ξεκινάει σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο στην Ιρλανδία, που ήταν το τελευταίο σημείο που κάποιος είδε τους γονείς της ζωντανούς . Αυτή η περιοχή είναι και η εισαγωγή του παιχνιδιού. Ολόκληρο το παιχνίδι αποτέλείτε από 6 περιοχές-κεφάλαια(σύν την εισαγωγή συνολικά επτά)
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα την παραμικρή επαφή με το πρώτο παιχνίδι αλλα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα για να «μπώ» στην ιστορία του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές, χωρίς να είναι κάτι εξωπραγματικό, το σενάριο του παιχνιδιού κάνει καλά τη δουλειά του και σας κρατά προσηλωμένους ανάμεσα σε γρίφους και hidden objects mini games, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, χωρίς να προσπαθεί να κάνει τη διαφορά με ανατροπές και παρόμοιες τεχνικές, υπερκαλύπτοντας το Gameplay, που σε τελική ανάλυση είναι αυτό που πραγματικά μετράει σε αυτά τα είδη των παιχνιδιών.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου