Sorcery με χειρισμό για όλους...

Το Sorcery είναι ένα Action RPG, το πρώτο στο είδος του που θα χρησιμοποιεί το Playstation Move. Είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην φετινή έκθεση E3, στην συνέντευξη τύπου της Sony, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το παίξουμε στην Gamescom και να δούμε πολλά από τα στοιχεία του gameplay του. Υπολογίζαμε ότι θα βλέπαμε ένα παιχνίδι για casual gamers, αλλά τελικά είδαμε πράγματα που διέφεραν από όσα είχαμε φανταστεί. Δείτε παρακάτω το γιατί.
Ο μαθητευόμενος μάγος
Στον κόσμο του Sorcery, είστε ένας νεαρός μάγος, του οποίου ακόμη δεν έχει δοθεί κάποιο όνομα (προσωρινά είναι απλά γνωστός ως "apprentince", δηλαδή μαθητευόμενος). Η ιδέα από την οποία προήλθε το παιχνίδι πηγάζει από την Ιρλανδική μυθολογία, εξού και τα spells αλλά και οι μεταμορφώσεις που θα έχετε κατά την διάρκεια της περιπλάνησής σας.
Gameplay
Για το Sorcery, απαιτείται το χειριστήριο Playstation Move και το Navigation Controler με το οποίο χειρίζεστε τις κινήσεις του μάγου. Με το Playstation Move στοχεύετε στην οθόνη, εκτοξεύοντας τα ανάλογα spells. Υπάρχουν συνολικά έξι είδη από spells και μέχρι την τελική έκδοση ενδέχεται να προστεθούν άλλα δύο. Για να επιλέξετε την μαγεία που θέλετε, απλά πατάτε το ανάλογο κουμπί, σας εμφανίζεται ένα πολύγωνο, στοχεύετε με το PS Move το επιθυμητό spell και το ενεργοποιείτε. Σε αυτό το σημείο, παρατηρήσαμε ότι η στόχευση απαιτούσε αρκετή ακρίβεια κι αυτό στην αρχή ίσως σας καθυστερήσει έως ότου το συνηθίσετε. Πάντως, ο χειρισμός ήταν αρκετά διασκεδαστικός, ειδικά την ώρα της μάχης, παρότι έπρεπε διαρκώς να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες κινήσεις σε όλα τα mobs. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ταπρώτα goblins γύρω μας, αλλά και ένα μεγάλο goblin το οποίο εμφανίζεται στο τέλος του level και ολοκληρώνει (θέλοντας και μη) το πρώτο αυτό demo.
Το Sorcery σας επιτρέπει να συνδυάσετε έως και τρία spells ταυτόχρονα, αρκεί να τα χρησιμοποιήσετε διαδοχικά. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιήσετε fire magic, ρίξετε ένα κύμα φωτιάς και στη συνέχεια με elemental magic ρίξετε έναν ανεμοστρόβιλο, τότε η μαγεία σας θα μετατραπεί σε έναν...θανατηφόρο ανεμοστρόβιλο φωτιάς. Βέβαια, η καθυστέρηση απ' το πρώτο spell μέχρι το τρίτο, θα είναι στην περίπτωση αυτή ακόμη μεγαλύτερη.
Στο παιχνίδι θα υπάρχουν και οι μεταμορφώσεις του ήρωά μας. Για κάθε μεταμόρφωση η διαδικασία είναι απλή. Καταρχήν παίρνετε το ανάλογο potion και κουνάτε πάνω κάτω το Playstation Move για να το προετοιμάσετε ("Shake well before use" που λέμε). Όταν το potion γίνει καταπράσινο, τότε θα πρασινίσει και το λαμπάκι του Playstation Move. Τότε, απλά κάνετε την κίνηση με το χειριστήριο ότι πίνετε ένα potion και...τσουπ, μεταμορφώνεστε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Θα μπορείτε να γίνετε αρουραίος για να εισχωρείτε σε απόκρυφα σημεία, ενώ αργότερα θα μεταμορφώνεστε και σε troll.
Γραφικά, Ήχος και άλλα πικάντικα
Σύμφωνα με πληροφορίες που μάθαμε απ' την προγραμματιστική εταιρεία The Workshop, η κυρίως ιστορία του Sorcery θα διαρκεί 6-8 ώρες, ενώ για να ολοκληρώσετε όλα τα quests, θα χρειαστείτε 2-3 ώρες επιπλέον. Το παιχνίδι θα εστιάσει στο Single-Player κομμάτι, οπότε προς το παρόν δεν θα δούμε Co-Op ή Online μάχες με άλλους μάγους, παρότι κάτι τέτοιο με το Playstation Move θα ήταν αρκετά διασκεδαστικό.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου