Pure football: τα παίξαμε κανονικά...

Στο Pure Football τα πράγματα είναι απλά. Παίζετε σε ερημικά γήπεδα 5x5 με παίκτες Εθνικών ομάδων και χωρίς καμία παρουσία διαιτητή ή οπαδών. Δεν υπάρχουν καθόλου κανόνες κλασικού ποδοσφαίρου. Ξεχάστε δηλαδή τα φάουλ, τις κάρτες και τα οφ-σάιντ.
Οι μόνοι κανόνες είναι τα γκολ, τα πλάγια άουτ, τα κόρνερ και τα πέναλτι, τα οποία καθορίζονται με ιδιόμορφο τρόπο. Αν ανατρέψετε έναν παίκτη τρεις φορές, τότε η αντίπαλη ομάδα κερδίζει πέναλτι. Δεν έχει καμία σημασία το σημείο που θα ανατρέψετε τον παίκτη ή το αν θα πάρετε μπάλα ή όχι. Όπως και να ‘χει, θα σφυριχτεί πέναλτι! Αυτή η ρύθμιση είναι κι η μόνη που μπορεί να απενεργοποιηθεί από τα options, όπως επίσης κι η άμεση διαδικασία των πέναλτι στις ισοπαλίες (σ.σ. παράταση δεν υπάρχει). Όλα τα υπόλοιπα είναι στο έλεος του Θεού.
Η οπτική που υπάρχει στο Pure Football απεικονίζεται με μία Action camera τρίτου προσώπου. Οι πάσες σας γίνονται συνήθως προς τους προωθημένους παίκτες και…στα τυφλά προς τους πλάγιους ή τους πίσω. Συνήθως οι πάσες βρίσκουν πάντοτε στόχο μιας και οι συμπαίκτες σας κάνουν κίνηση προς την μπάλα. Εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι στις προωθημένες πάσες, που καταλήγουν «τζούφιες» στα πόδια αντιπάλων, για κάποιον ανεξήγητο λόγο.
Τα σουτ στο Pure Football καταλήγουν στις περισσότερες περιπτώσεις στα χέρια του τερματοφύλακα, όπως και στο 5x5 άλλωστε. Αν θέλετε λοιπόν να σκοράρετε, θα πρέπει να σουτάρετε εξ επαφής και με μέτωπο προς το τέρμα. Στην αρχή θα δυσκολευτείτε να συνηθίσετε τον χειρισμό, με εξαίρεση όσους από εσάς περνούν τις ώρες τους παίζοντας το…γνωστό minigame του Fifa όπου σουτάρετε μόνοι με τον τερματοφύλακα! Πέρα από τα απλά σουτ, υπάρχει και δυνατότητα για pure shot, κοινώς ένα σουτ-κεραυνό που σε bullet time καρφώνει την μπάλα στο πλεκτό χωρίς αντίσταση. Το pure shot εκτελείται, είτε αν κρατήσετε πατημένο το σουτ και το αφήσετε την κατάλληλη στιγμή, είτε μετά από τέσσερα επιτυχημένα σουτ προς το τέρμα.
Ο χειρισμός είναι μονίμως ένα θέμα του παιχνιδιού, κυρίως λόγω της κάμερας, αλλά και της αδυναμίας σωστού μαρκαρίσματος. Δυστυχώς η πίεση προς τον αντίπαλο δεν λειτουργεί, οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις θα μαρκάρετε ή θα κόβετε με τάκλιν κυριολεκτικά στα τυφλά. Κι όποιον πάρει ο χάρος. Το tutorial μέσω του οποίου μαθαίνετε τα βασικά είναι κι αυτό με τη σειρά του προβληματικό, με ελλιπείς επεξηγήσεις, οπότε μην περιμένετε στοιχειώδη βοήθεια ούτε από εκεί. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το επιεικώς απαράδεκτο και δύσχρηστο περιβάλλον του παιχνιδιού, όπου θα φτάσετε σε κάποια σημεία να αναρωτιέστε μέχρι και το πιο απλό, όπως για παράδειγμα το πως θα επιλέξετε την ομάδα που θέλετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου