Prince of Persia: The Forgotten Sands

Με τα movie tie-ins δεν τα πάω καλά, γνωστό αυτό. Βέβαια το Forgotten Sands δεν το λες ακριβώς movie tie-in αφού απλά «συνέπεσε» να κυκλοφορεί την ίδια περίοδο που μία ταινία εμπνευσμένη από το franchise βγήκε στο σινεμά. Α, και ο πρωταγωνιστής του φέρνει υπερβολικά στον Jake Gyllenhaal –ο οποίος, πρέπει να δηλώσω, πως μου αρέσει αρκετά σαν ηθοποιός. Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, το Prince of Persia: The Forgotten Sands έκανε την εμφάνισή του και τα σχόλια που απέσπασε, τουλάχιστον στη «μεγάλη» του έκδοση δεν ήταν κι άσχημα.
Παίρνοντας στα χέρια μου το παιχνίδι για το PSP, είχα την εντύπωση ότι θα έβλεπα μία «PS2 version» της έκδοσης για PS3, Xbox 360 και PC και δεν σας κρύβω ότι είχα ξενερώσει ελαφρώς μιας και τέτοιου είδους μεταφορές ποτέ δεν με ενθουσίαζαν. Αντίθετα όμως, η Ubisoft το ξαναπήρε απ’ την αρχή, δημιουργώντας ένα νέο παιχνίδι, ειδικά για το PSP και εκ του αποτελέσματος, νομίζω πως δικαιώνεται, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.
Ο Πρίγκιπας κρέμεται από στύλους σαν κι αυτούς και σίγουρα έχει πολύ δυσκολότερο έργο από 'σας που τον ελέγχετε. Δυο μεμέτια τα καημένα, μεσ' το κόλπο ήταν μπλεγμένα
Στο παιχνίδι ελέγχετε τον Πρίγκιπα (της Περσίας, apparently :P) ο οποίος καλείται να πολεμήσει διαβολικά πνεύματα που απειλούν να διαλύσουν το βασίλειό του (και ξέρετε ε, no βασίλειο, no πρίγκιψ, χαρτομάντιλα στους Αμπελοκήπους θα πουλούσε μετά) και να αφανίσουν την οικογένειά του. Για να τα αποτρέψει όλα αυτά λοιπόν, ο Πρίγκιπας θα πρέπει να πολεμήσει υπερφυσικές δυνάμεις (πού είναι ο Χαρδαβέλλας όταν τον χρειάζεσαι;) και να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια που θα βρει στο διάβα του. Το παιχνίδι περιλαμβάνει σχετικά λίγες μάχες, τουλάχιστον λιγότερες απ’ όσες περίμενα να δω, θυμίζοντας πολύ περισσότερο… Prince of Persia!
Τα περιβάλλοντα δίνουν μεν μια τρισδιάστατη αίσθηση, ωστόσο το παιχνίδι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα 2,5D platform: ο Πρίγκιπας πάει δεξιά κι αριστερά, σκαρφαλώνει σαν μαϊμού, πηδάει σαν κατσίκι, κάνει και «βαρελάκι» άμα λάχει κι αν συναντήσει κάναν αντίπαλο, τη βγάζει έξω (τη χατζάρα του) και του ‘ξηγιέται χασάπης. Η βασική σας ενασχόληση στο παιχνίδι θα είναι η υπερπήδηση φυσικών εμποδίων και η επίλυση γρίφων (τρόπον τινά), κάτι που κατά βάση γίνεται με γρήγορες κινήσεις. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολος, το γεγονός ότι ελέγχετε τον Πρίγκιπα με τα δύο από τα τέσσερα πλήκτρα του D-pad αντί για τον αναλογικό μοχλό είναι αφάνταστα βολικό ενώ με τα «αυτάκια» θα «παίξετε» με τον χρόνο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου