Red Dead Redemption παρουσίαση

Βρισκόμαστε στο 1911, όταν ένας πρώην καταζητούμενος καουμπόης, ο John Marston, απομακρύνεται από την γυναίκα του Abigail και τον γιο του Jack, από κυβερνητικούς πράκτορες. Οι πράκτορες του λένε ότι η οικογένειά του θα του επιστραφεί ασφαλείς, εφόσον κυνηγήσει και σκοτώσει τα εναπομείναντα μέλη της πρώην συμμορίας του. Ο Marston αναγκάζεται να δεχτεί την αποστολή, πηγαίνει στο οχυρό της συμμορίας, αλλά εκεί μετά από σύντομο διάλογο πυροβολείται από τον αρχηγό της, Bill Williamson. Μετά από ώρες τον ανακαλύπτει τραυματισμένο και λιπόθυμο μία ιδιοκτήτρια ράντσου, η Bonnie MacFarlane, η οποία τον φέρνει σπίτι της. Όταν ο Marston αναρρώνει μετά από μέρες, ξεκινάει μια περιήγηση στην πόλη και κάπου εκεί αρχίζει να οργανώνει τα επόμενα βήματά του. Στο χρονικό αυτό σημείο ο έλεγχος περνάει σε εσάς.
Η άγρια δύση σας περιμένει…
Ως είθισται στα παιχνίδια δράσης της Rockstar, τα πρώτα σας βήματα τα κάνετε μαθαίνοντας τον χειρισμό του χαρακτήρα σας. Όσοι έχετε παίξει Grand Theft Auto στο παρελθόν δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα εξοικείωσης. Ο John Marston κινείται με το αριστερό control stick, με τα κουμπιά στα δεξιά του χειριστηρίου ελέγχετε το τρέξιμο, το ανέβασμα σε άλογο κτλ. ενώ με τα L2/Left Trigger και R2/Right Trigger –σε PS3 και Xbox 360 αντίστοιχα- στοχεύετε και πυροβολείτε. Η μόνη δυσκολία που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην αρχή είναι όταν θα ελέγχετε το άλογό σας. Αυτό γίνεται με το κουμπί τρεξίματος, το οποίο πρέπει να πατάτε συνεχώς για να αναπτύξετε μεγάλη ταχύτητα. Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο κι έπειτα το άλογό σας κουράζεται κι εσείς θα πρέπει να βρείτε τον σωστό χρόνο για να πατήσετε πάλι το τρέξιμο, κρατώντας το όμως αυτή τη φορά πατημένο, ώστε να σταθεροποιηθεί η ταχύτητά σας και το άλογο να επανακτήσει αντοχή. Αν κάνετε οτιδήποτε το διαφορετικό, όπως επιπλέον επιτάχυνση ή απότομο «φρενάρισμα» τότε το άλογο θα σηκωθεί στα δύο πόδια και θα σας σαβουριάσει απευθείας, άρα θα πρέπει πάλι να το καβαλήσετε, έχοντας χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Γενικά η όλη διαδικασία είναι στην αρχή λίγο δύσκολη στην εκμάθηση (κι η μπάρα αντοχής είναι κάπως ιδιόμορφη), άρα απαιτεί από εσάς χρόνο. Ευτυχώς που δεν σηκώνεται το άλογο να φύγει, γιατί εκεί θα είχαμε…χειρότερα προβλήματα!
Κύριο μέλημά σας στο παιχνίδι είναι να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε τις βασικές αποστολές. Ακολουθώντας την ροή της ιστορίας, θα κληθείτε να συνεργαστείτε με σερίφηδες ή κάποια άτομα-κλειδιά στην όλη ιστορία και να αναλάβετε συνήθως τον ρόλο του εκτελεστή κακοποιών. Όλα αυτά φυσικά για να φτάσετε στον απώτερο στόχο σας και να μπορέσετε και πάλι να ξαναδείτε την οικογένειά σας. Υπάρχουν όμως και προαιρετικές αποστολές, τις οποίες λαμβάνετε από οπουδήποτε. Είτε από απλούς πολίτες που ζητούν να βρείτε συγγενείς τους ή να σκοτώσετε κακοποιούς, είτε από προκηρύξεις σερίφηδων για καταζητούμενους, οι οποίες πληρώνουν αδρά για να τους σκοτώσετε ή ακόμα περισσότερα για να τους φέρετε πίσω ζωντανούς.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου