FrontierVille Beta για όλους...

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το φαινόμενο του casual gaming, το Farmville, η Zynga προσπαθεί να επαναλάβει τον ίδιο άθλο, λανσάροντας ένα παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία από μερικά από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.
H Zynga ξέρει καλά τη συνταγή της online επιτυχίας. Όλα της τα games βρίσκονται στη λίστα με τα 25 πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Facebook σχεδόν κάθε μήνα. Το πιο επιτυχημένο της video game, το Farmville, είναι ταυτόχρονα και το παιχνίδι με τους περισσότερους ενεργούς χρήστες στο Facebook. Μόνο για τον τελευταίο μήνα, 70 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολήθηκαν ενεργά με την…ψηφιακή τους φάρμα.
Αυτή ακριβώς την επιτυχία προσπαθεί να επαναλάβει η εταιρεία, λανσάροντας ένα νέο παιχνίδι που καινοτομεί, συνδυάζοντας επιτυχημένα χαρακτηριστικά προηγούμενων τίτλων της Zynga. Οι προγραμματιστές της το προετοίμαζαν περίπου επτά μήνες, υπό την επίβλεψη του Brian Reynolds, τον οποίο ξαναείδαμε σε projects όπως Civilization II και Alpha Centauri. Τελικά το ντεμπούτο του FrontierVille έγινε πριν από δύο εβδομάδες -στις 9 Ιουνίου- και μέχρι στιγμής η κοινότητα του Facebook ανταποκρίνεται θετικά.
Σενάριο
Φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά της Άγριας Δύσης. Στο Facebook αυτή η τάση έρχεται με το FrontierVille, όπου αναλαμβάνετε το ρόλο ενός άποικου που προσπαθεί να προετοιμάσει το ράντσο του για ζήσει εκεί η οικογένειά του. Ξεκινάτε σε ένα χωράφι γεμάτο αγριόχορτα, πέτρες, δέντρα, ακόμα και σκελετούς, με ένα χαρακτήρα που επιλέγετε αν θα είναι αρσενικός ή θηλυκός. Κάπου μακριά, η αγαπημένη ή ο αγαπημένος σας περιμένει, στέλνοντας γράμματα και δώρα. Αυτή η αρχή είναι αρκετά ρεαλιστική, αφού κάπως έτσι ήταν όντως η καθημερινότητα των πρώτων αμερικανών αποίκων. Αφού ολοκληρώσετε το πρώτο στάδιο, το έτερόν σας ήμισυ μετακομίζει μαζί σας, γίνεται ο γάμος και αρχίζουν τα...μωρά. Στο τέλος θα μπορούσατε να φτιάξετε ολόκληρη την οικογένεια Χωραφά αν συνεχίζατε την τεκνοποίηση. Και αν σας θυμίζει λίγο το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» έχετε κάθε δίκιο. Με τέτοιο σενάριο θα δείτε σύντομα πολλούς χαρακτήρες στην οθόνη σας, να εκτελούν ταυτόχρονες εργασίες.
Το παιχνίδι σας αφήνει σε γενικές γραμμές αρκετά ελεύθερους να κάνετε τις επιλογές σας. Μπορείτε να επιδοθείτε στην καλλιέργεια, την κτηνοτροφία, την τεκνοποίηση, την ολοκλήρωση συλλογών και άλλα, διαλέγοντας σε ποια από αυτές τις δραστηριότητες θα δώσετε προτεραιότητα. Τι άλλες επιλογές επιτρέπει; Το FrontierVille μπορεί να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο παιχνίδι της Zynga που επιτρέπει το γάμο ομοφυλοφίλων: όταν έρθει η ώρα να γνωρίσετε το ταίρι σας επιλέγετε και το φύλο του/της!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια: