Clash of the Titans για Ελληνες...

Είναι κοινό μυστικό ότι τα παιχνίδια που βασίζονται σε ταινίες πολύ σπάνια είναι αξιόλογα. Είναι πολύ σημαντικό να βγουν στα ράφια των καταστημάτων μαζί με τις ταινίες, αλλά το περιεχόμενό τους ελάχιστα -όπως φαίνεται- απασχολεί τις εταιρίες παραγωγής. Μάλλον, τις περισσότερες φορές τέτοια παιχνίδια στοχεύουν περισσότερο στο κοινό που θα τα αγοράσει για να τα "στολίσει" το δωμάτιό του μαζί με τα μπρελόκ και τις κούπες της αγαπημένης του ταινίας, πάρα στο κοινό που θα τα τοποθετήσει στην κονσόλα ή στο PC του για να δει τι μπορεί να τους προσφέρει. Η ποιότητα της ταινίας Clash of Titans είναι υπό συζήτηση (39% στο metacritic), αλλά έβγαλε και με το παραπάνω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτήν. Έτσι, ανακοινώθηκε το sequel της ταινίας, ενώ η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε τελικά να εκδώσει το παιχνίδι που βασίζεται στην ταινία, έστω και λίγο αργοπορημένα.
Το Clash of Titans έχει μερικές ιδέες που είναι κάπως ενδιαφέρουσες...στα χαρτιά, αλλά η εκτέλεση είναι προβληματική. Το παιχνίδι είναι άκρως επαναλαμβανόμενο και βαρετό, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ανταγωνισμό, ο οποίος το σβήνει από το χάρτη.
Ένα κακό hack 'n' slash: Η δομή
Το Clash of Titans της Namco Bandai είναι ένα hack ’n' slash, η δράση του οποίου εξελίσσεται σε κεφάλαια. Η υπόθεση είναι αδιάφορη και δεν γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια από το παιχνίδι να μας βάλει στο κλίμα του, αφού τα cut scenes απέχουν πολύ μεταξύ τους και είναι "ρηχά" και προχειροφτιαγμένα. Στην αρχική περιοχή κάθε κεφάλαιου υπάρχουν NPCs, οι οποίοι μας αναθέτουν διάφορες αποστολές. Τις περισσότερες φορές μόνο ένας από τους NPCs έχει κάποιο quest για εμάς και σχεδόν όλα τα quests μας στέλνουν στην ίδια περιοχή για να αντιμετωπίσουμε μια συγκεκριμένη ομάδα εχθρών κα στη συνέχεια να γυρίσουμε πίσω.
Σε άλλα quests οι εχθροί αλλάζουν, σε άλλα μένουν ίδιοι και αλλάζει, απλά, ο αριθμός τους. Το παιχνίδι περιέχει 80 και πλέον quests, αλλά πολλά από αυτά είναι πανομοιότυπα, ενώ η κλιμάκωση μεταξύ τους είναι ανύπαρκτη.
Σκοτώνοντας τέρατα ξανά και ξανά: Tο gameplay
Στη διάθεσή μας έχουμε δύο επιθέσεις με το σπαθί μας, μία γρήγορη και μία δυνατή. Υπάρχουν κάποια combos τα οποία επιτρέπουν να συνδυάσουμε τις επιθέσεις αυτές, αλλά από τη στιγμή που κανένα από αυτά δεν είναι πιο αποτελεσματικό από το button mashing όλοι οι όροι » Button mashing Ο όρος button mashing αναφέρεται στη γρήγορη, τυχαία ή επαναλαμβανόμενη άσκηση πίεσης των κουμπιών ενός χειριστηρίου. περισσότερα » ή, ακόμα καλύτερα, από τη χρήση απλά δυνατής επίθεσης στα μεγαλύτερα τέρατα και της γρήγορης στα μικρότερα, δε βλέπουμε γιατί να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Επίσης, υπάρχουν και κάποια QTE, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κλέψουμε τα όπλα των αντιπάλων μας και να τους χτυπήσουμε. Τα QTE είναι άκρως επαναλαμβανόμενα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε όποιο κουμπί επιθυμούμε όταν δούμε την κατάλληλη ένδειξη στην οθόνη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου