Bakugan: Battle Trainer για DS

Θυμάμαι ήμασταν κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο όταν οι άνθρωποι της Activision παρουσίαζαν περήφανοι τα Bakugan, κάτι πλασματάκια τύπου Pokemon που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θα έβγαζαν τον Pikachu και την παρέα τους στη σύνταξη. Το πρώτο παιχνίδι, Bakugan: Battle Brawlers, ήταν μάλλον μέτριο με τις κριτικές που συγκέντρωσε να μην είναι ακριβώς «κολακευτικές». Η Activision βέβαια δεν το ‘βαλε κάτω και έτσι, πέντε μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου λανσάρει και δεύτερο, μόνο στο DS αυτή τη φορά (το Battle Brawlers είχε κυκλοφορήσει και σε Xbox 360, PS3, Wii και PS2) θέλοντας να διώξει τις κακές αναμνήσεις που μας άφησε ο πρώτος. Τι γίνεται όμως όταν το sequel αντί να βελτιώνει, χειροτερεύει τα πράγματα;
Ένα από τα ηλίθια mini-games που καλείστε να παίξετε για να «levelupάρετε» τα Bakugan σαςΣτρατηγός Bakugan. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Bakugan ξεκίνησαν ως anime σειρά, μετεξελίχθηκαν σε card game και εσχάτως μπήκαν και στον χώρο του gaming –χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο πάντως, όπως μας έχουν αποδείξει τα δύο σχετικά παιχνίδια. Στο Battle Trainer παίζετε με τον Dan ο οποίος πάσχει από αμνησία και ως εκ τούτου δεν θυμάται τι έφαγε χθες (σχήμα λόγου). Αφού ο Dan θυμηθεί, μαθαίνει ότι η Γη απειλείται από ένα διαστημόπλοιο που έχει μπαστακωθεί από πάνω της και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει ρουφήξει και όλα τα Bakugan. Έτσι λοιπόν, ο Dan και οι λοιποί Brawlers, έχοντας τη βοήθεια του πασίγνωστου Professor Trevoc, ξεκινούν για να σώσουν τα δύσμοιρα Bakugan και τον πλανήτη ολάκερο!
Επειδή πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι από ‘σας δεν γνωρίζουν γρι από Bakugan, θα μεταλαμπαδεύσω λίγη απ’ τη σοφία μου –όχι την αδελφή μου. Το κάθε Bakugan διακρίνεται από μία λεγόμενη mental power και είναι ουσιαστικά το στοιχείο βάσει του οποίου πολεμάει άλλα Bakugan: τα δύο πλάσματα βάζουν δίπλα-δίπλα τα mental powers τους και όποιο το έχει μεγαλύτερο (το mental power) κερδίζει. Μία μάχη αποτελείται από γύρους, στους οποίους κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα boosts του για να ανεβάσει το mental power του Bakugan του. Τώρα, αν σκεφτείτε ότι μπορεί να έχετε «κατεβάσει» τρία Bakugan εσείς κι άλλα τόσα ο αντίπαλός σας και τα boosts είναι συγκεκριμένα, αντιλαμβάνεστε ότι το στοιχείο της στρατηγικής είναι δυνατότερο από ποτέ.
Χαϊδεύοντας το Bakugan σας αναπληρώνετε τη mental power του! Άχου το καλέεε!Ας πούμε, για να σας το κάνω πιο λιανά, ότι το Bakugan του αντιπάλου σας, ο Reaper, έχει mental power 250 και το δικό σας, η Harpus, έχει 280. Παίζει πρώτος ο αντίπαλος και πετάει στον Reaper του ένα boost +70 που το ανεβάζει στο 320. Εσείς απαντάτε με ένα boost +60 που σας πάει στο 340. Αν στον επόμενο γύρο εκείνος προσθέσει ένα +10 και πάει στο 330, εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι γιατί κι έτσι όπως θα ‘στε, «τον έχετε». Τα Bakugan συγκρούονται, το δικό σας βγαίνει νικητής και ο αντίπαλος επιλέγει το επόμενο Bakugan του. Ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες (είπαμε, μπορούν να κοντραριστούν μέχρι και 3 vs. 3 Bakugan) κερδίζει τη μάχη, τα Bakugan του κάνουν level up ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνει και κάποιο από τα πλάσματα του αντιπάλου. Αν η διαδικασία σας ακούγεται βουνό, μη σκιάζεστε: ζήτημα να χρειαστούν 2-3 μάχες για να πιάσετε το νόημα κι έπειτα θα ‘στε σε θέση να αλωνίζετε στις αρένες (την εξής μία) του Battle Trainer για όσο τραβά η ψυχή σας (δηλαδή τις 4-5 ώρες που κρατά το παιχνίδι).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου