Το Call of Duty: Black Ops αποκαλύπτεται

Την Παρασκευή έλαβε χώρα στο Λονδίνο το Pre-E3 event της Activision όπου ο γνωστός publisher έδωσε στους εκπροσώπους του Τύπου μια πρώτη γεύση από τους δυνατότερους επερχόμενους τίτλους του. Τα όσα είδαμε ήταν αρκετά, ωστόσο λόγω των σχετικών εμπάργκο δεν μπορούμε να σας μιλήσουμε γι’ αυτά ακόμα με μία εξαίρεση: το νέο παιχνίδι της σειράς Call of Duty, Black Ops, που αναπτύσσει η Treyarch. Αν και δεν είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε οι ίδιοι το παιχνίδι, παρακολουθήσαμε ένα demo που περιελάμβανε δράση από δύο επίπεδά του, ενώ είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Mark Lamia, επικεφαλής του στούντιο.
Το περιβάλλον στη Ρωσία ήταν το κάτι άλλο. Αφού σε ορισμένες περιπτώσεις ένιωθα τον παγωμένο αέρα να μου 'ρχεται!Και ντάμπα-ντάμπα, και ντάμπα-ντούμπα
Το πρώτο level που παρακολουθήσαμε («This is WMD») ξεκίνησε με έναν κάπως ασυνήθιστο τρόπο: αρχικά είδαμε την εκτόξευση ενός Lockheed SR-71 με τον έναν εκ των δύο επιβαινόντων, μόλις αυτό έφτασε σε ένα συγκεκριμένο ύψος, να επιθεωρεί μέσω δορυφόρου μια περιοχή κάπου στη Ρωσία. Στην οθόνη μας εμφανίστηκε αυτή του ραντάρ και με την προοπτική να είναι 2D (στη λεγόμενη κάμερα bird’s eye, σαν να τα βλέπετε όλα μέσω δορυφόρου), ο παίκτης κλήθηκε με τον δεξί μοχλό να καθοδηγήσει για μικρό χρονικό διάστημα μια ομάδα στρατιωτών προκειμένου αυτή να παραμείνει «αόρατη» στα μάτια της περιπόλου που περνούσε σε απόσταση αναπνοής.
Μόλις η περίπολος απομακρύνθηκε, μεταφερθήκαμε στην τετραμελή ομάδα που προηγουμένως καθοδηγήσαμε με επιτυχία, η προοπτική άλλαξε σε πρώτου προσώπου και… το Call of Duty άρχισε! Ο στόχος ήταν η ανατίναξη μίας βάσης σε μία ορεινή περιοχή της Ρωσίας και για να γίνει αυτό τα κομάντα έπρεπε πρώτα να περάσουν από μια σειρά κτηρίων ακολουθώντας μια στάνταρ διαδρομή –αν και ο παίκτης αποφάσιζε αν θα κινηθεί σε stealth mode ή «αέρα-πατέρα». Όλα τα λεφτά ήταν η κατάβαση μιας πλαγιάς με τη βοήθεια σκοινιών και η θεαματική είσοδος σε ένα παρατηρητήριο σπάζοντας τη τζαμαρία –η σκηνή έπαιξε μάλιστα σε αργή κίνηση δίνοντας έναν ακόμα πιο κινηματογραφικό τόνο!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: