Epic Mickey μόνο για το Wii

Όταν άκουσα πρώτη φορά τον τίτλο του Epic Mickey, στραβομουτσούνιασα. Επικές για ‘μένα ήταν κάποιες στιγμές στο Dragon Age: Origins (όσο πρόλαβα να παίξω), το Planescape Torment, το Neverwinter Nights 2, τα Baldur’s Gate και τα Icewind Dale. Δεν μπορούσα, βλέπετε, να φανταστώ πώς διάολο ένας ποντικός θα καταφέρει να γίνει κάτι το επικό, ακόμα κι όταν αυτός είναι ο διασημότερος στον κόσμο, ο Μίκυ Μάους. Στην E3 είχα την ευκαιρία να παίξω τον τίτλο της Disney ο οποίος εν τέλει θα κυκλοφορήσει μόνο στο Wii (αλήθεια, θυμάστε τι είχε γίνει μία περίοδο, που κάθε βδομάδα άλλαζαν τα δεδομένα σχετικά με τα formats για τα οποία θα κυκλοφορούσε;) ώστε να διαπιστώσω από πρώτο χέρι αν μιλάμε για μια επική εποποιία ή κάτι λιγότερο.
Βοηθώντας τον Damien να ρίξει την Henrietta. Κάθεται μπροστά από ένα σεντούκι, το βόδι, το οποίο και ξετίναξα μόλις της προσέφερε τα λουλούδια!«Γεια σου παλιόφιλε» (με τη χαρακτηριστική φωνή του Μίκυ) Στο demo που έπαιξα, δοκίμασα και τα τρία είδη «κόσμων» που θα περιλαμβάνει το παιχνίδι. Στην ουσία θα υπάρχουν περιοχές στις οποίες απλά θα μιλάτε σε NPC και θα αναλαμβάνετε quests, περιοχές στις οποίες θα πρέπει να φέρετε εις πέρας ορισμένα objectives και περιοχές μέσω των οποίων θα ταξιδεύετε από τις πρώτες στις δεύτερες. Αυτές οι τελευταίες αποτελούν στην ουσία 2D επίπεδα μέσω των οποίων ας πούμε ότι πραγματοποιείται η μετάβαση από τις «ασφαλείς τοποθεσίες» στα διάφορα επίπεδα και το μοναδικό που είχα τη δυνατότητα να παίξω ήταν το (surprise, surprise) Steamboat Willie σε ασπρόμαυρο –εποχές Mickey Mania στο PlayStation κι έτσι!
Οι χαρακτήρες που θα δείτε να παρελαύνουν μέσα στο Epic Mickey, εννοείται πως προέρχονται από ολόκληρη τη βιβλιοθήκη της Disney και σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με ήρωες και τοποθεσίες που είτε είναι απλώς σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό (ξέρετε, Disney δεν είναι μόνο τα παπιά, ο Μίκυ και ο Γκούφυ), είτε πηγάζουν από καρτούν και σειρές που έχουν «κοπεί» εδώ και χρόνια. Στην τοποθεσία με τους NPC που δοκίμασα (θα υπάρχουν κάμποσες στο παιχνίδι), την Adventure Land, συνάντησα για παράδειγμα τον Smee ο οποίος ήταν λυπημένος διότι οι πειρατές μεταφέρονται διά της βίας στο Skull Island και εκεί μετατρέπονται σε ρομπότ, οπότε με κάποιο τρόπο ο Μίκυ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να σώσει την κατάσταση.
Ο Μίκυ τρέχει και οι... αντίπαλοι (σαν μπαλόνια είναι) τον κυνηγούν. Δώστε βάση στον πειρατή στο βάθος που πλησιάζει με τη μπογιά του!Το quest μου –το οποίο θα το συναντήσετε κοντά στα μέσα του παιχνιδιού- χωριζόταν σε δύο τμήματα: έπρεπε κατ’ αρχάς να συγκεντρώσω κάποια αντικείμενα στην τοποθεσία όπου βρισκόμουν και στη συνέχεια να ταξιδέψω στο Skull Island για να λύσω το μυστήριο. Ένα από αυτά το είχε ένας τύπος, ο Damien Salt ο οποίος όμως για να μου το δώσει, ήθελε να τον βοηθήσω να «ρίξει» την Henrietta την αγελάδα. Βασικά δεν ήξερε τι να της πάρει: γλυκά ή λουλούδια. Πήγα, που λέτε, στο γκομενάκι, το ρώτησα τι του αρέσει, μου είπε το λουλουδικό και επέστρεψα στον Damien. Εκεί είχα την επιλογή να του πω την αλήθεια ή ψέματα και με τον άνθρωπο της Disney να μου λέει πως όποια επιλογή κι αν κάνω, θα τη βρω μπροστά μου, επέλεξα τον δρόμο της αρετής. Ο Damien έφυγε, μου ‘δωσε το αντικείμενό μου, του «έγδυσα» το σπίτι μιας και άφησε και το σεντούκι του αφύλακτο και… από ‘δω παν’ κι οι άλλοι!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου