Metal Gear Solid: Peace Walker

Το Metal Gear Solid είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στη βιομηχανία των games. Έχοντας βγάλει πάνω από 9 εκδόσεις μέσα σε 23 χρόνια και προσφέροντας εκατοντάδες ώρες διασκέδασης στους gamers όλων των ηπείρων, δεν σταματά να εκπλήσσει και να προκαλεί δέος. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό εδώ και τόσα χρόνια είναι γιατί καταφέρνει και διατηρεί ψηλά τον πήχη έχοντας πρωτοποριακό σενάριο, τελευταίας τεχνολογίας γραφικά και ασυναγώνιστο ήχο. Επιπλέον, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι αν και μιλάμε για έναν stealth τίτλο, διαφέρει από τους υπόλοιπους της κατηγορίας καθώς καταφέρνει να μην είναι μονότονος προσφέροντας αρκετές φόρες σκηνές έντονες δράσης.
Ο Hideo Kojima (δημιουργός των Metal Gear Solid) διατήρησε αυτά τα υψηλά standards θέλησε να προσθέσει άλλο ένα διαμάντι στην σειρά MGS, αυτή την φορά για το PSP. Ο πολυαναμενόμενος τίτλος δεν είναι άλλος από το Metal Gear Solid: Peace Walker.
Σενάριο
Η ιστορία του Peace Walker εξελίσσεται 10 χρόνια μετά τα συμβάντα του Metal Gear Solid 3. Τα γεγονότα παίρνουν μέρος στην Λατινική Αμερική (συγκεκριμένα στην Κόστα Ρίκα) και ο βασικός χαρακτήρας είναι για άλλη μια φορά ο Naked Snake (ή αλλιώς Big Boss). Στο σενάριό μας, μία άγνωστη στρατιωτική δύναμη εισβάλει στην Κόστα Ρίκα και το κράτος πρέπει να στηριχθεί στους Militaires Sans Frontieres (Στρατιώτες χωρις συνορα), ένα στρατό από μισθοφόρους (του οποίου ηγείται ο πρωταγωνιστής μας) που τελικά θα φέρει την άνοδο του Outer Heaven. Το Outer Heaven, είναι ουσιαστικά το όνειρο του Big Boss για μια ανεξάρτητη χώρα που οι στρατιώτες δεν είναι αιχμάλωτοι του κράτους, πολεμούν για αυτό που πιστεύουν και δεν υπακούν σε κανένα, παρά μόνο στον εαυτό τους.
Χειρισμός
Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια του PSP που έχουν υποστεί αλλαγές στο χειρισμό λόγω της έλλειψης του δεύτερου αναλογικού μοχλού. Το Peace Walker δυστυχώς ανήκει στον ίδιο κανόνα και παρουσιάζει προβλήματα και δυσκολίες σε αυτό το τομέα. Η κίνηση του Snake πραγματοποιείται με τον αναλογικό μοχλό, ενώ την κάμερα την χειρίζεστε με τα X, O, τετράγωνο και τρίγωνο. Με το d-pad μπορείτε να σκύψετε, καθώς και να αλλάζετε όπλα και αντικείμενα. Με τα L και R μπορείτε να σημαδέψετε και να πυροβολήσετε αντίστοιχα. Βέβαια, το να χειρίζεστε την κάμερα πιέζοντας πλήκτρα, αντί να χρησιμοποιείτε κάποιο αναλογικό μοχλό, δεν είναι κι ότι καλύτερο. Αν όμως έχετε εμπειρία από άλλα παιχνίδια στο PSP, θα έχετε συνηθίσει την ιδιομορφία αυτού του χειρισμού.
Εχθροί
Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο εξελιγμένη A.I. (τεχνητή νοημοσύνη) σε κάποιο Metal Gear Solid. Οι αντίπαλοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους και σε περίπτωση που αντιληφθούν πως κάποιος τους πλησιάζει, (εσείς δηλαδή) στέλνουν σήμα μέσω ασύρματου, ώστε να είναι όλοι σε επιφυλακή. Εκτός αυτού, πλέον ο υπερπράκτορας Big Boss δεν είναι πλέον ο μόνος που εκμεταλλεύεται το περιβάλλον του, καθώς οι περισσότεροι εχθροί σας φοράνε ρούχα που τους δίνουν κάλυψη και πολλές φορές είναι δύσκολο να τους εντοπίσετε. Ακόμη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, τα bosses με τα οποία θα βρεθείτε αντιμέτωποι δεν θα είναι άνθρωποι, αλλά κάποια άψυχα και θανατηφόρα ρομπότ, τα οποία προφανώς είναι και δυσκολότερα για να τα καταστρέψετε.
Στο MGS: Peace Walker, το gameplay έχει υποστεί αρκετές αλλαγές. Όλες τις αποστολές σας τις παίρνετε πλέον μέσω της Mother Base. Η Mother Base είναι ουσιαστικά μια στρατιωτική βάση που μέσω αυτής διαχειρίζεστε τον στρατό σας και παίρνετε όλες τις αποφάσεις σας. Εκτός αυτού, όσο ολοκληρώνετε με επιτυχία ότι σας ζητείται, η βάση σας εξελίσσεται και επεκτείνεται...
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου