Tomb Raider μέχρι τελικής πτώσης

Σε μια εποχή όπου η 3D απεικόνιση μόλις που είχε γεννηθεί, είχαμε μείνει όλοι με ανοιχτό το στόμα, βλέποντας μια καλλίγραμμη νεαρή ηρωίδα με καστανό μαλλί και μεγάλα boobs. Την ερωτευτήκαμε, παρά τα...χοντροκομμένα της pixels και στο τέλος την αγαπήσαμε, μέσω των επόμενων games αλλά και των ταινιών που ακολούθησαν, με πρωταγωνίστρια της Angelina Jolie. Η νεαρή Βρετανίδα συμπληρώνει αισίως φέτος τις 10 εμφανίσεις στον χώρο των video games, οι πέντε εκ των οποίων έχουν αναπτυχθεί απ' την Crystal Dynamics και όχι την Core Design που είχε αναλάβει την Lara στα πρώτα της βήματα. Με το "10 το καλό" λοιπόν, η Square Enix, η οποία ως γνωστόν έχει εξαγοράσει την εκδότρια εταιρεία Eidos, αποφασίζει πέντε χρόνια μετά την τελευταία έκδοση (Tomb Raider: Underword) να πραγματοποιήσει ένα reboot στη σειρά (είναι άλλωστε της μόδας τα τελευταία χρόνια) και να μας παρουσιάσει την Lara Croft στα πρώτα της βήματα. Όχι σε αυτά του 1996, αλλά στην εποχή όπου η αγαπημένη μας ηρωίδα ήταν ένα μικρό και άβγαλτο κοριτσάκι. Το Tomb Raider είναι ουσιαστικά ένα prequel της συνώνυμης έκδοσης του '96, που μας δείχνει πως η Lara έμπλεξε με τις εξερευνήσεις κι έμαθε να χειρίζεται όπλα. Είναι ένα συνδετικό κομμάτι του παζλ της σειράς, με πινελιές αλά Square Enix. Κι αν πιστεύετε ότι οι τελευταίες εκδόσεις είχαν "κορεστεί" τότε ακούστε κι αυτό. Η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει σε αυτή την έκδοση πολλά στοιχεία Third-Person Shooter, αφήνοντας στην άκρη τους δύσκολους γρίφους. Συν τις άλλοις, συναντάμε για πρώτη φορά μικρές πινελιές από σύγχρονα Action RPG (αναμενόμενο λόγω Square) όπως την απόκτηση xp, τα skills, την περισυλλογή αντικειμένων για τα upgrades των όπλων, τα side-quests ή το Fast Travel. Σε όλα αυτά προσθέστε τα bullet-time events και τις melee μάχες που είδαμε στο Underword κι έχετε ένα πλήρες πακέτο δράσης.
  Σαν ναυαγοί σαν ροβινσώνες...
Έχοντας λατρεία για την αρχαιολογία, η Lara βρίσκεται σε ένα πλοίο μαζί με μια ομάδα εξερευνητών, του οποίου επικεφαλής είναι ο Conrad Roth, ένας έμπειρος ερευνητής που γνώριζε τον πατέρα της όμορφης Βρετανίδας. Μία δυνατή καταιγίδα χτυπάει το πλοίο, το κόβει κυριολεκτικά στα δύο και η Lara μαζί με την παρέα της καταλήγει στο απομονωμένο νησί Dragon's Triangle. Η ηρωίδα μας αποκόβεται (αρχικά) από την υπόλοιπη παρέα της, συλλαμβάνεται από μια ομάδα κακοποιών, τους Solarii, καταφέρνει να αποδράσει "στο τσάκ" και στη συνέχεια προσπαθεί να βρει φαγητό για να επιζήσει. Μέσα στη μοναξιά της, η μικρή Lara (είναι δεν είναι 18 με βάση τον σχεδιασμό της) θα δώσει μια ανελέητη μάχη για την επιβίωση. Θα ματώσει, θα γιατρέψει τις πρώτες της πληγές ουρλιάζοντας απ' τον πόνο και θα μάθει να χρησιμοποιεί τα πρώτα της όπλα. Ακολούθως θα χρειαστεί να ενωθεί με την υπόλοιπη παρέα της και να καταφέρουν να αποδράσουν από το νησί. Για να γίνει όμως αυτό, η παρέα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη απειλή, που δεν είναι άλλη από τους Solarii (έναν...στρατό πειρατών), αλλά και τους ιθαγενείς που νιώθουν ενοχλημένοι από τους "εισβολείς" του νησιού τους. Κατά γενική ομολογία το σενάριο που σας παρουσιάζεται έχει αρκετά κοινά στοιχεία με άλλα games, ενίοτε κάνει "κοιλιά" κάπου στο μέσο του, απ' την άλλη παρουσιάζει την νεαρή Lara με τρόπο μοναδικό, κάνοντας την Square Enix να...αλλάζει την ιστορία.
Shooter μέχρι τελικής πτώσης
Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Tomb Raider είναι το ανελέητο πιστολίδι, κάτι που ήταν αναμενόμενο ύστερα από τα gameplay βίντεο που είχατε δει στις μέχρι τώρα παρουσιάσεις. Η δράση "ντύνεται" με τα quick-time events, στα οποία γίνεται πολλές φορές υπερβολική χρήση, ενίοτε προβληματική, καθώς θα πρέπει να πατήσετε το κατάλληλο κουμπί μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι θάνατοι να προκαλούνται μέσα σε ένα quick-time event, σε ορισμένα από τα οποία απαιτείται και χρήση του αριστερού analog stick για την κίνηση της Lara. Οι trial and error τακτικές θα καταλήξουν σε αυτή την περίπτωση να είναι περισσότερες κι από τους ίδιους τους γρίφους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου