League of Legends: Quinn and Valor Guide

Πριν από τρεις εβδομάδες σας ενημερώσαμε για τον νέο champion του League of Legends, τον Thresh. Για αυτή την εβδομάδα, η Riot δημιούργησε μία νέα champion, η οποία θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς οι ικανότητές της, οι μεταμορφώσεις της και το στυλ μάχης της διαφέρουν πολύ από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αναφέρομαι στην Quinn η οποία κουβαλάει πάντα μαζί της τον πιστό σύμμαχό της Valor, έναν αετό που την βοηθάει ακόμα και μέσα στη μάχη. Η Quinn είναι ένας πολεμιστής που με την βαλλίστρα και το πτηνό της, σκοτώνει τους εχθρούς πριν ακόμη το καταλάβουν. Πρόκειται για μια ranged carry champion. Μπορεί δηλαδή να χτυπάει τους εχθρούς της από μακριά και να παίξει σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας. Αυτή τη στιγμή, με το ξεκίνημά της, η Quinn είναι πολύ δυνατή, τόσο που στην πράξη με τα κατάλληλα runes, ένας έμπειρος παίκτης του LoL θα μπορεί να παίρνει double kills...για πλάκα. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η ιστορία, οι overpowered champions πάντα δέχονται nerf στην πορεία, ακόμα και καθυστερημένα μετά από πολύ καιρό (όπως η Diana και ο Xin Zhao στα τελευταία patches).
Μια τραγική ιστορία
Πριν από μερικά χρόνια, η Quinn και ο Valor ήταν οι καλύτεροι σκοπευτές της Demacia μέχρι που συνέβη κάτι άσχημο. Ο Valor, δηλαδή ο αδερφός της Quinn, πέθανε και από τότε η ηρωίδα μας σταμάτησε να ασχολείται με την σκόπευση. Μια ημέρα όμως, γυρνώντας στον τόπο της τραγωδίας, βρήκε ένα χτυπημένο πτηνό και το μάζεψε. Από τον δεσμό που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, η Quinn ονόμασε το πτηνό Valor. Δέθηκε μάλιστα τόσο μαζί του, ώστε αποφάσισαν να πολεμήσουν παρέα οι δυο τους για τον στρατό του βασιλιά.
Γιατί να την αγοράσετε
Όπως προαναφέραμε, η Quinn είναι ranged attack damage carry. Τα αντικείμενα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι attack damage και attack speed ώστε να χτυπάτε δυνατά και γρήγορα αντίστοιχα. Ως carry champion μετράει πολύ η ταχύτητα αλλά και η ικανότητά σας να σκοτώνετε εχθρούς από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι το να μάθετε να παίζετε μαζί της είναι δύσκολο, παρόλο που το community του LoL θεωρεί ότι πρέπει κάποιος να παίξει τουλάχιστον 10 matches μαζί της μέχρι να την μάθει. Είναι μια champion που μπορεί να χτυπάει από μακριά και ταυτόχρονα να κάνει καλό harass στους melee players. Η τρίτη της ιδιότητα μπορεί να χρησιμεύσει για να πεταχτεί σε έναν εχθρό και την ίδια στιγμή να τον καθυστερήσει, αλλά αυτό είναι κάτι που το έχουν ήδη αρκετοί champions. Η Quinn όμως έχει κάτι το διαφορετικό. Όταν πετάγεται σε έναν αντίπαλο τον χτυπάει και γυρνάει πάλι πίσω (ability "E"), κάτι που της δίνει την δυνατότητα να ξεφύγει. Φανταστείτε πόσο ωραία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ability αυτό για να κάνετε tower dive όταν ο εχθρός έχει λίγη health. Ακόμα καλύτερη είναι η ultimate attack της η οποία την μεταμορφώνει σε Valor (δηλαδή σε αετό) και αποκτάει αμέσως μεγάλη ταχύτητα στην κίνηση. Έτσι, μπορεί να ξεφύγει από πιθανά ganks αλλά μόνο σε περίπτωση που ο εχθρός δεν έχει κάποιο slow, το οποίο θα την καθυστερήσει στην κίνηση. Με απλά λόγια, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι όταν έχετε μορφή πουλιού μπορείτε να ξεφύγετε πιο εύκολα αλλά είστε ευάλωτοι στα χτυπήματα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου