SoulCalibur ΜΕ ΑΡΚΕΤΉ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ...

Τα Fighting games ανήκουν σε ένα είδος που μας έχει χαρίσει αρκετά «διαμάντια» στο παρελθόν. Τα παιχνίδια αυτά χαράσσουν υπό μία έννοια το δικό τους δρόμο, καθώς έχουν ένα ξεχωριστό gameplay και μια ιδιαίτερη λογική, όπως και ορισμένα χαρακτηριστικά που εντάσσονται μόνο στα δικά τους πλαίσια. Ενδεχομένως μαζί με τα «ποδοσφαιράκια» να είναι τα games που μας έχουν χαρίσει τις πλέον…ομηρικές κόντρες μεταξύ παικτών, ειδικά στις παλιότερες –προ online multiplayer- εποχές. Υπήρξαν κατά καιρούς Fighting που όχι μόνο αξιοποίησαν εξαιρετικά τις εγγενείς ιδιότητές τους, αλλά έφεραν και δικά τους, νέα δεδομένα στο παιχνίδι εμπλουτίζοντας για πάντα τη «δεξαμενή» χαρακτηριστικών του είδους. Ένα από αυτά τα ιστορικά παιχνίδια δεν είναι άλλο από το SoulCalibur, το sequel του Soul Edge που είχε κυκλοφορήσει το 1996.
Ο εν λόγω τίτλος αποτελεί δημιουργία της Project Soul, η οποία είναι ουσιαστικά «εσωτερικό» στούντιο της Namco. Το SoulCalibur κυκλοφόρησε αρχικά σαν Arcade τον Ιούλιο του 1998, ενώ το 1999 έγινε port στο Dreamcast με βελτιωμένα γραφικά και ορισμένα καινούρια χαρακτηριστικά. Τέλος -σχεδόν 10 χρόνια αργότερα- το 2008 έγινε διαθέσιμο μέσω Xbox Live για τη κονσόλα της Microsoft, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 «μεταπήδησε» και στο iOS. Πάμε να δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά αυτό που θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία Fighting όλων των εποχών, αλλά και ένα από τα καλύτερα games του Dreamcast. Με τη δύναμη του ξίφους Σε γενικές γραμμές, η ιστορία της σειράς περιστρέφεται γύρω από δύο σπαθιά, το Soul Calibur και το Soul Edge, τα οποία συμβολίζουν τις δυνάμεις του καλού και του κακού αντίστοιχα. Μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού της σειράς, το Soul Edge έχει καταλήξει στα χέρια του Cervantes de Leon, ο οποίος βρίσκεται στα ερείπια μιας παραθαλάσσιας Ισπανικής πόλης. Εκεί ο διαβόητος πειρατής μαζεύει για 25 ολόκληρα χρόνια τις ψυχές αυτών που αναζητούν το μαγικό σπαθί και γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός. Όμως η –συμπατριώτισσα- Sophitia Alexandra που κατέχει θεϊκές δυνάμεις και η θηλυκή ninja (kunoichi) Taki καταφέρνουν να δώσουν τέλος στην κυριαρχία τρόμου του Cervantes και τον σκοτώνουν, σπάζοντας τη μία από τις δύο λεπίδες του Soul Edge.
 Ενώ το ίδιο το σπαθί ήταν έτοιμο να αυτοκαταστραφεί, ο νεαρός Πρώσος ιππότης Siegfried Schtauffen φτάνει στη πόλη και αφού καταφέρνει να νικήσει τον Cervantes, του οποίου το άψυχο σώμα είχε αναστηθεί από το Soul Edge, παίρνει το σατανικό ξίφος υπό τη κατοχή του. Τελικά αυτό που καταφέρνει ο ανυποψίαστος νεαρός μαχητής είναι να ενεργοποιήσει ξανά τις σκοτεινές δυνάμεις που έκρυβε το αρχαίο όπλο, γνωστές και ως Evil Seed. Τρία χρόνια μετά από αυτά τα γεγονότα, ο Siegfried είναι το νέο «υποχέιριο» του Soul Edge με το όνομα Nightmare (ο οποίος είναι κατά κάποιο τρόπο η ενσάρκωση του κακού). Η Ευρώπη βρίσκεται υπό καθεστώς φόβου και εκεί μπαίνουν στη ιστορία οι διάφοροι μαχητές μας, με σκοπό να δώσουν ένα τέλος στη βασιλεία του Siegfried-Nightmare.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου