Baldur's Gate: Enhanced Edition

Η BioWare έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής video games παγκοσμίως, με πάμπολλα εκατομμύρια πωλήσεις και μερικούς από τους καλύτερους video game τίτλους ever στο ενεργητικό της. Η BioWare ιδρύθηκε το 1995 αλλά η αλματώδης της πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε το 1998 με την κυκλοφορία του Baldur’s Gate, ενός εκπληκτικού role playing game που συγκέντρωσε τον θαυμασμό όλων των gamers αλλά και την αποδοχή των παικτών του επιτραπέζιου Advanced Dungeons & Dragons διότι χρησιμοποιούσε με μεγάλη επιτυχία τους κανόνες της δεύτερης έκδοσής του. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι το Baldur’s Gate και οι συνέχειές του έφτιαξαν το όνομα της BioWare και την τροφοδότησαν με ένα τεράστιο αριθμό φανατικών οπαδών αλλά και με τους απαραίτητους πόρους για να φτιάχνει στις μέρες μας εποποιίες όπως τα Dragon Age και Mass Effect Μια φρέσκια εταιρεία στον τομέα των video games, η Overhaul Games, αποφάσισε στο τέλος του περυσινού χρόνου να σπρώξει στην αγορά ένα remake του Baldur’s Gate και του expansion του, με την ονομασία Tales of the Sword Coast, με στόχο να γνωρίσει στους νέους gamers ένα από τα κλασικότερα games ever και ταυτόχρονα να βγάλει και κανένα… ψιλό! Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη νοσταλγική αξία για όσους ασχολήθηκαν με το πρωτότυπο παιχνίδι αλλά μικρή αξία για τους νεότερους users που έχουν εθιστεί στα δισεκατομμύρια πολύγωνα και τις κινηματογραφικές περιπέτειες.
  Beyond Baldur’s Gates!
Το story του Baldur’s Gate δεν έχει αλλάξει ούτε μισή αράδα στην enhanced version του. Εσείς χειρίζεστε τον κεντρικό ήρωα που μεγάλωσε μαζί με την παιδική του φίλη, την Imoen, στο αρχαίο κάστρο Candlekeep υπό την επίβλεψη του μάγου Gorion. Η περιοχή Sword Coast όπου βρίσκεται το κάστρο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεως σιδήρου, ενώ ομάδες μισθοφόρων και ληστών επιτίθενται στους πάντες. Μετά τον θάνατο του Gorion, αναλαμβάνετε να ανακαλύψετε τι κρύβεται πίσω από τα δεινά των συμπατριωτών σας και σύντομα αντιλαμβάνεστε ότι Kobolds σαμποτάρουν το βασικό ορυχείο της περιοχής το Nashkel, κατ’ εντολή ενός σκιώδους οργανισμού που ονομάζεται Iron Throne. Επικεφαλής του οργανισμού και της γενικότερης επιθέσεως ενάντια στην πόλη Baldur’s Gate είναι ο Sarevok, το άτομο που έσφαξε τον Gorion και αποτελεί τον τελικό κακό της ιστορίας. Το Tales of the Sword Coast είναι ενσωματωμένο στο κεντρικό σενάριο και στην ουσία επεκτείνει τον κόσμο του παιχνιδιού με τις περιοχές Ulgoth's Beard, Isle of Ice και Durlag's Tower, προσθέτοντας άφθονα quests που κορυφώνονται με την αντιμετώπιση ενός πανίσχυρου δαίμονα.
 Enemy at the (Baldur’s) Gates!
Πριν ξεχυθείτε στον κόσμο του Baldur’s Gate θα περάσετε αρκετή ώρα μπροστά στην οθόνη επιλογής χαρακτήρα και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις δεκάδες επιλογές που σας δίνονται. Μιλάμε για ένα κλασικό RPG όπου η παραμετροποίηση του χαρακτήρα είναι ολοκληρωτική, από το σε ποια class ανήκει μέχρι την κραυγή που θα βγάζει εν ώρα μάχης και το alignment του, το αξιακό του σύστημα θα λέγαμε που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές που μπορεί να κάνει στο παιχνίδι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου