Heroes of Newerth με άρωμα παλιάς περιπέτειας..

Το Defense of the Ancients ή αλλιώς DoTA, που αποτελεί mod του Warcraft III, λειτούργησε ως έμπνευση για αρκετές προγραμματιστικές εταιρίες. Πρώτο και τρανό παράδειγμα το League of Legends το οποίο έχει σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα communities που υπάρχουν στο internet και θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο MOBA της αγοράς. Ξεπερνώντας ακόμα και το DoTA, κατέκτησε την κορυφή με την απλότητά του και κυρίως με το ότι ήταν free-to-play. Η S2 Games αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της MOBA, ονόματι Heroes of Newerth, έχοντας ως πρότυπο αποκλειστικά και μόνο το DoTA. Παρόλα αυτά, έκανε ένα μεγάλο λάθος το οποίο πλήρωσε ακριβά. Μόλις κυκλοφόρησε, έβαλε έναν κανόνα. Για να παίξει κάποιος HoN έπρεπε να πληρώσει 30 ευρώ. Δεδομένου ότι ήδη είχε κυκλοφορήσει το League of Legends, όπως μπορείτε να φανταστείτε το να πληρώσει κάποιος για να παίξει ένα παιχνίδι τέτοιου είδους ήταν πραγματικά γελοίο. Μετά από το λάθος της, η εταιρία αναθεώρησε και ανακοίνωσε το Heroes of Newerth ως free-to-play τον Ιούλιο του 2011.
Πριν μπείτε στα βαθιά
Ξεκινώντας θα παίξετε το tutorial το οποίο εξηγεί τα βασικά στοιχεία του gameplay και τις τακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε. Παρόλα αυτά, δεν είναι όσο μεγάλο θα έπρεπε και θα το προτιμούσαμε εάν είχε μια πιο αναλυτική εξήγηση όπως το tutorial του Guardians of Middle earth. Αυτό ίσως να μη φανεί έντονα στους έμπειρους παίχτες αφού σίγουρα η πλειοψηφία τους θα το προσπεράσει αλλά οι πρωτάρηδες πιθανόν να συναντήσουν πρόβλημα εξοικείωσης.
The Heroes
Οι χαρακτήρες που χειρίζεστε στο HoN ονομάζονται heroes και καθένας τους ανήκει σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε έναν από τους χαρακτήρες. Πιο συγκεκριμένα εξαρτώνται από το εάν εκτελείτε ranged ή melee επιθέσεις, αν παίζετε χρησιμοποιώντας intelligence, strength ή agility και τέλος με το αν εκπροσωπείτε την καλή ή την κακή πλευρά. Οι ήρωες είναι 116 -αρκετοί ώστε να καλύψουν όλα τα γούστα- και χωρίζονται σε Carry, Support, Disabler, Chaser, Roamer (ο γνωστός jungler), DPSκαι Semi-Carry. Η πρώτη κατηγορία ηρώων είναι αυτή που χρησιμοποιεί Intelligence για τις επιθέσεις της. Εκεί μπαίνουν κυρίως οι mages και οι support. Στην δεύτερη βρίσκονται αυτοί που χρησιμοποιούν Strength και όπως μπορείτε να φανταστείτε η κατηγορία αυτή είναι γεμάτη με warriors και τέρατα που θυμίζουν tanks. Οι Agility χαρακτήρες είναι σαν τους Intelligence μόνο που εδώ βρίσκονται και οι πιο αποτελεσματικοί πολεμιστές όπως οι archers. Τέλος οι ήρωες εκπροσωπούν από ένα faction και έτσι χωρίζονται σε Legion και Hellbourne, δηλαδή σε καλούς και κακούς αντίστοιχα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου