Special Forces: Team X με μάχες...

Η MicroProse ιδρύθηκε το μακρινό 1982 από τον παγκοσμίου φήμης Sid Meier και τον Wild Bill Stealey, αντισυνταγματάρχη της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α. και φυσικά gamer. Μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90 η εταιρεία διένυσε τη «χρυσή» της εποχή και κυκλοφόρησε μερικά από τα πιο καινοτόμα και ποιοτικά video games όλων των εποχών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα Sid Meier's Pirates!, Sid Meier's Civilization, Master of Orion, UFO: Enemy Unknown και άλλες μεγάλες επιτυχίες. Η συνέχεια είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, με αλλαγές στην ιδιοκτησία και κλείσιμο της εταιρείας μέχρι το 2007, οπότε και υπήρξε αναβίωση του brand name της MicroProse από την Interactive Game Group, η οποία πλέον αποτελεί μαμά-εταιρεία. για την πρώτη. Φυσικά η σχέση με την κλασική MicroProse που αγαπήσαμε στα ‘90s είναι μικρή, αν και το όνομα δε παύει να δημιουργεί κάποια συγκίνηση στους παλαιότερους. Για να επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα μας, η MicroProse είναι ο εκδότης του Special Forces: Team X, το οποίο αποτελεί ένα multiplayer Action Shooter τρίτου προσώπου.
  Ο νόμος της προσφοράς
Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως εν έτη 2013 έχουμε δει και έχουμε παίξει κάθε λογής Shooter, ειδικά όσον αφορά το multiplayer κομμάτι, όπου και υπάρχουν κάποια παγιωμένα δεδομένα στο gameplay. Ειδικά με την έξαρση των free-to-play τίτλων τελευταία, δύσκολα οι πιο απαιτητικοί από εσάς θα βρείτε κάτι που να σας συγκινεί πραγματικά. Οι ιδέες φυσικά υπάρχουν, αλλά μέχρι το στάδιο της υλοποίησης αυτού που φαντάζεται ο εκάστοτε developer μπορεί να αλλάξουν πολλά και το αποτέλεσμα να διαφέρει από τις προσδοκίες που υπήρχαν. Yπό αυτή τη έννοια, το Special Forces: Team X είναι ένα κλασικό Third-Person Shooter το οποίο δεν περιλαμβάνει κάτι το ξεχωριστό ή μάλλον περιλαμβάνει πολλά επί μέρους στοιχεία που έχουμε δει ξανά και ξανά, προσπαθώντας να τα «δέσει» σε ένα συμπαγές σύνολο. Η γενική ιδέα βασίζεται στην εφαρμογή καθιερωμένων και επιτυχημένων «συνταγών», όμως κάτι τέτοιο από μόνο του δεν αποτελεί εγγύηση ποιότητας και απομένει να δούμε εάν το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την Zombie Studios. Κατευθείαν στη μάχη Εδώ έχουμε ένα αμιγώς multiplayer Action/Third-Person Shooter, επομένως αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχει campaign και ακολούθως δεν συναντάμε κάποιο σενάριο. Τα matches του παιχνιδιού διαδραματίζονται σε σύγχρονο αστικό-βιομηχανικό σκηνικό και φέρνουν αντιμέτωπους επίλεκτους στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων, χωρίς πολλές περεταίρω «σάλτσες». Από την αρχή θα διαπιστώσετε το απλοποιημένο user interface, καθώς το μενού έχει τις κλασικές επιλογές και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε γρήγορα και εύκολα να custom-άρετε τον χαρακτήρα σας και να μπείτε σε κάποιο από τα διαθέσιμα matches. Εκεί συμμετέχουν μέχρι και 16 παίκτες, όμως η αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολα θα βρίσκετε κόσμο στους servers. Ειδικά τις τελευταίες μέρες θα πρέπει να…κάνετε το σταυρό σας για να βρείτε έστω ένα match, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο θέμα activity.
  Shoot ’em up
Οι βασικοί μηχανισμοί του Special Forces: Team X κυμαίνονται σε αρκετά καλό επίπεδο. Η δράση διεξάγεται χωρίς παρεμβολές και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το gunplay είναι αξιοπρεπέστατο, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μάχες γεμάτες ένταση. Γενικά οι πυροβολισμοί και οι κινήσεις των χαρακτήρων διέπονται από ένα γρήγορο και κάπως «ανάλαφρο» στυλ που μπορεί να περιγράφει σαν Counter-Strike σε προοπτική τρίτου προσώπου. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα σύστημα κάλυψης στα πρότυπα του Gears of War που ο τίτλος της Zombie Studios προσπαθεί να αξιοποιήσει σε συνδυασμό με ένα ομαδικό τρόπο παιξίματος. Για παράδειγμα προσφέρει boost στα στατιστικά των παικτών που είναι κοντά ο ένας με τον άλλο και δρουν σαν ομάδα, για να δοθεί έτσι το απαραίτητο "βάθος" στο gameplay. Να αναφέρουμε πως υπάρχουν και οι κλασικές melee επιθέσεις, ενώ εάν προσεγγίσετε έναν αντίπαλο κρυφά από πίσω μπορείτε να τον εκτελέσετε «επαγγελματικά».
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου