Gears of War: Judgment μέχρι την τελική κρίση

Είναι γεγονός πως όταν αναφερόμαστε στις exclusive κυκλοφορίες του Xbox 360, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι σειρές Gears of War και Halo. Το Halo 3 ναι μεν αποτέλεσε την μεγαλύτερη blockbuster δημιουργία για την κονσόλα της Microsoft, εντούτοις η πρώτη περιπέτεια του Marcus Fenix απέναντι στις εξωγήινες δυνάμεις της Locust Horde ήταν αυτή που εκτόξευσε την δημοτικότητα του Xbox 360 ανά την υφήλιο και κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Η σημαντική εμπορική επιτυχία του Gears of War ώθησε την Epic Games στην ανάπτυξη δύο ακόμη εκρηκτικών και συνάμα αξιόλογων sequels που σημείωσαν ανάλογες πωλήσεις και εκθειάστηκαν παράλληλα από κοινό και κριτικούς για να φτάσουμε σήμερα στο Gears of War: Judgment. To νέο κεφάλαιο της σειράς έχει αναπτυχθεί από την Epic Games σε συνεργασία με την People Can Fly και το γεγονός αυτό αναπόφευκτα μας αναγκάζει να το προσεγγίσουμε με επιφυλακτικότητα. Η People Can Fly είναι κυρίως γνωστή για το Bulletstorm, μια αρκετά αξιόλογη πρόταση στον χώρο των First-Person Shooters, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει την μεταφορά του πρώτου Gears of Wars στα PC. Βάση των παραπάνω δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως έναν "τυχαίο" developer, όμως γεννάται το ερώτημα κατά πόσο είναι ικανή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μας παρουσιάσει μια δημιουργία αντάξια του μεγέθους και της φήμης της σειράς.
Εγκληματίες πολέμου
Το Gears of War: Judgment ανήκει στην κατηγορία των Third-Person Shooters και ακολουθεί πιστά την gameplay φόρμουλα των προκατόχων του. Σε σεναριακό επίπεδο τοποθετείται χρονικά πριν από το γεγονότα του πρώτου Gears of War και λίγο μετά την Emergence Day αντίστοιχα. Για όσους από εσάς δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με την σειρά να προσθέσουμε ότι η Emergence Day αποτελεί ένα κομβικό γεγονός, καθώς κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εισβολή των Locust στον πλανήτη Sera. Το αποτέλεσμα των εχθροπραξιών ήταν η νίκη των εξωγήινων δυνάμεων, η οποία είχε αποτέλεσμα τον -σχεδόν- ολοκληρωτικό αφανισμό της ανθρώπινης φυλής. Η ιστορία ξεκινά με την Kilo Squad που αποτελείται από τους Damon Baird, Augustus Cole, Sofia Hendrik και Garron Paduk να βρίσκεται στην αίθουσα ενός δικαστηρίου. Ο ταγματάρχης Ezra Loomis κατηγορεί την Kilo Squad για έλλειψη πειθαρχίας και προδοσία κατά τη διάρκεια της μάχης του Halvo Bay. Η ροή της αφήγησης είναι κάπως μπερδεμένη καθώς τα κεφάλαια του single-player βασίζονται στην κατάθεση του κάθε μέλους της Kilo Squad σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Halvo Bay. Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν την στιγμή που ξεκινά η περιπέτειά σας δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα για ποια ακριβώς εγκλήματα διέπραξε η ομάδα σας, που ακριβώς επέδειξε απειθαρχία κτλ. Για να αποκτήσετε λοιπόν μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την ιστορία θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα κεφάλαια του campaign. Είναι γεγονός πως οι Tom Bissell και Rob Auten θα μπορούσαν να αποδώσουν πολύ καλύτερα στην συγγραφή του σεναρίου, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι το Judgment αποτυγχάνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Επιπλέον, θα ήταν προτιμότερο τα γεγονότα να διαδραματίζονται κατά την διάρκεια της Emergence Day και όχι μετά από αυτή. Οι φανατικοί οπαδοί της σειράς είναι σίγουρο ότι θα στεναχωρηθούν από την απουσία του εμβληματικού Marcus Fenix στον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή, αφού ο Damon Baird δεν καταφέρνει να τον αναπληρώσει επάξια. Στα διάφορα κεφάλαια του campaign θα αναλάβετε και το ρόλο των υπολοίπων τριών στρατιωτών της Kilo Squad, καθώς καθένας από αυτούς καταθέτει στη δίκη σχετικά με την μάχη του Halvo Bay. Αντίπαλός σας είναι για ακόμη μια φορά η Locust Horde και θα πρέπει να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να θριαμβεύσετε.
  Τα modes
Τα τρία βασικά modes του παιχνιδιού είναι τα Campaign, Survival και Versus. To Campaign με τη σειρά του χωρίζεται στα Judgment και Aftermath, με το δεύτερο να ξεκλειδώνει μόλις αποκτήσετε 25 Stars στο Judgment. Κάθε κεφάλαιο στo πρώτο εκ των δύο campaign modes χωρίζεται σε μικρότερα sections και μόλις ολοκληρώσετε ένα εξ αυτών σας απονέμονται από ένα ως τρία Stars (ανάλογα με τις επιδόσεις σας στη μάχη). Στο Survival καλείστε να υπερασπιστείτε στρατηγικές τοποθεσίες από τις δυνάμεις των Locust, οι οποίες επιτίθενται κατά κύματα. Όπως και στα campaign modes έτσι και εδώ υποστηρίζεται co-op για δύο παίχτες στην ίδια κονσόλα μέσω split-screen ή online co-op 2-4 παιχτών στο Xbox Live. Στον αντίποδα, στο Versus συναντάμε τα ανταγωνιστικά multiplayer modes όπου μπορούν να συμμετάσχουν 2-10 παίκτες και για τα οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα στην πορεία.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου