SimCity για να χτίσετε πόλεις...

Φαίνεται ότι η Maxis και η Electronic Arts δεν είχαν υπολογίσει τόσο μεγάλη απήχηση ή τέλος πάντως δεν είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να την αντιμετωπίσουν. Είναι ωστόσο γεγονός ότι το SimCity αποτελεί ένα ιστορικό video game με μια πολύ μεγάλη βάση πιστών παικτών και άρα έπρεπε να υπάρχει σωστότερη διαχείριση αυτών των ανθρώπων που τόσα χρόνια ακολουθούν τη σειρά. Υπάρχουν 8 μεγάλες περιοχές και σε κάθε μία μπορείτε να χτίσετε μέχρι 16 πόλεις. Το SimCity είναι το πρώτο City Building Simulation και δημιουργήθηκε το 1989 από την Maxis. Από τότε μέχρι την σημερινή έκδοση έχουν κυκλοφορήσει για PC τα: SimCity 2000 (1994), SimCity 3000 (1999), SimCity 4 (2003) και SimCity Societies (2007). Παρατηρούμε λοιπόν ότι πρώτον κάθε SimCity κυκλοφορεί περίπου ανά 5 χρόνια και ότι δεύτερον δεν υπάρχει καμία συνέπεια ως προς την ονομασία του. Η τελευταία έκδοση του 2013 περίμεναν όλοι να ονομάζεται SimCity 5 και τελικά η Electronic Arts με την Maxis αποφάσισαν να την αποκαλέσουν απλά SimCity, δηλώνοντας έτσι ότι πρόκειται για ένα reboot της σειράς. Σε γενικές γραμμές είναι άδικο να καταδικάζουμε πρώιμα αυτό το τόσο ξεχωριστό παιχνίδι μόνο επειδή απαιτεί συνεχή σύνδεση στο Internet. Το SimCity είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικό στο είδος του αν εξαιρέσουμε το αντίπαλο δέος του, το CitiesXL , που είναι πιο ρεαλιστικό αλλά έχει κι αυτό τα δικά του προβλήματα (συχνά Crashes, αργό frame rate, δεν υποστηρίζει multithreading κτλ). Έτσι λοιπόν αξίζει να διαβάσετε παρακάτω την αναλυτική παρουσίαση του SimCity όχι μόνο για να καταλάβετε τι σημαίνει για εσάς -τους παίκτες- η έλλειψη Offline Mode αλλά και για να γνωρίσετε τα νέα ιδιαίτερα στοιχεία του.
Ξεκινώντας
Το SimCity διατίθεται μέσω του Origin client, μία εφαρμογή αγοράς games της Electronic Arts, αντίστοιχη του Steam. Μόλις τελειώσει η διαδικασία εγκατάστασης μπορείτε να επιλέξετε έναν ελεύθερο server και (αν είστε τυχεροί) θα μπείτε στο παιχνίδι. Αρχικά παίζετε ένα πολύ χρήσιμο tutorial που επεξηγεί τα βασικότερα συστατικά του gameplay με απλό και κατανοητό τρόπο. Το περιβάλλον του SimCity δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και συνηθίζεται πολύ γρήγορα ακόμα κι αν είστε αρχάριοι του είδους. Στο κάτω πλαίσιο υπάρχουν οι κατηγορίες των διαθέσιμων κατασκευών σας, όπως ζώνες δόμησης, σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα κτλ., καθώς και η διαχείριση των οικονομικών της πόλης. Δεξιά συναντάμε τα φίλτρα του χάρτη που σας δείχνουν κάθε είδους πληροφορία όταν την χρειάζεστε. Αριστερά υπάρχει το πάνελ με το οποίο αλλάζετε την ταχύτητα του χρόνου, επιλέγετε κάποια ιδιαίτερα κτίρια και εναλλάσσετε την θέαση μεταξύ της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στην οποία είναι χτισμένη.
  Δημιουργία πόλης οnline 
Μόλις τελειώσει το Tutorial μπορείτε πλέον να ξεκινήσετε το σχεδιασμό της δικής σας πόλης. Τώρα έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνετε πως λειτουργεί το μονίμως ενεργό online mode. Καταρχήν, έχετε την δυνατότητα να κάνετε «Create Game» δηλαδή να δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι. Υπάρχουν οκτώ βασικές περιοχές, καθεμία εκ των οποίων υποστηρίζει μέχρι 16 πόλεις. Επιλέγετε μία και αν θέλετε να μην έχετε συμπαίκτες τότε ενεργοποιείτε το Private Mode ώστε να μην μπορεί να εισέλθει κάποιος παρά μόνο κατόπιν δικής σας πρόσκλησης. Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται ως Single-Player Mode. Αν επιθυμείτε όμως, μπορείτε να ορίσετε τον χάρτη ως ανοιχτό σε όλο το Community του SimCity που σημαίνει πρακτικά ότι οποιοσδήποτε μπορεί να σας επισκεφτεί και να διεκδικήσει άδειες θέσεις πόλεων ώστε να παίξει παράλληλα μαζί σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου